"Τσίρκο" αλά Τούρκα

[…]

erdogan2 7

Το δόγμα του αποκαλούμενου νεοοθωμανισμού που κομίζει η κυβέρνηση Ερντογάν, ακολουθώντας το δόγμα Νταβούτογλου, αρχίζει σιγά-σιγά και παίρνει σάρκα και οστά.
Μετά το μέγαρο των 1150 δωματίων και 490 εκατομμυρίων ευρώ κόστους, που χτίστηκε για να είναι η κατοικία του Τούρκου προέδρου, το τελετουργικό υποδοχής των ξένων αντιπροσώπων έχει πάρει άλλες διαστάσεις!
Ο πρώτος, σύμφωνα τουλάχιστον με τα διαθέσιμα στοιχεία, που έγινε δεκτός με το νέο τελετουργικό ήταν ο πρόεδρος των Παλαιστινίων, Μαχμούτ Αμπάς.
Ο Παλαιστίνιος ηγέτης ανέμενε τον Ερντογάν στην βάση της εσωτερικής σκάλας του μεγάρου και τότε εμφανίστηκε ο Τούρκος πρόεδρος να κατεβαίνει τα σκαλιά περιστοιχισμένος από 16 πολεμιστές με στολές που αναφέρονται από την εποχή των Ούννων έως της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας!


Αφού έλαβαν θέσεις οι πολεμιστές, τότε ο Ερντογάν κατέβηκε τα τελευταία σκαλιά και έσφιξε το χέρι του Αμπάς.


Όπως σημειώνει η Βρετανική εφημερίδα Guardian, κάποιοι από τους πολεμιστές είχαν ακόμα και ψεύτικα μουστάκια, ενώ η ιστορική αξιοπιστία κάποιων από τις στολές ελέγχεται…
«Οθωμανικό τσίρκο στο παλάτι», αποκάλεσε το τελετουργικό ο Καντρί Γκουρσέλ , γνωστός Τούρκος δημοσιογράφος σε ανάρτηση του σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

Εάν είναι αυτός ο τρόπος που ο πρώτος “πολίτης” της Τουρκίας υποδέχεται έναν αρχηγό κράτους που επιθυμεί να το προσεταιριστεί, τότε δημιουργούνται εύλογες σκέψεις για τα υπόλοιπα…

 

Νέο εργατικό δυστύχημα: Νεκρός 50χρονος εργάτης στην Ορεστιάδα – Καταπλακώθηκε από μηχάνημα βάρους 7 τόνων

Νέο εργατικό δυστύχημα: Νεκρός 50χρονος εργάτης στην Ορεστιάδα – Καταπλακώθηκε από μηχάνημα βάρους 7 τόνων

Για τον απεγκλωβισμό του επιχείρησαν επτά πυροσβέστες με τρία οχήματα.

“Αήθεις και απαράδεκτοι χαρακτηρισμοί” – Η ανακοίνωση ΕΣΗΕΑ για επίθεση Κούγια στον Λιάγκα

“Αήθεις και απαράδεκτοι χαρακτηρισμοί” – Η ανακοίνωση ΕΣΗΕΑ για επίθεση Κούγια στον Λιάγκα

Υπενθυμίζεται πως ο Αλέξης Κούγιας με ανακοίνωση που απέστειλε στα ΜΜΕ έκανε ευθεία επίθεση στο…