Τσίπρας: Τροϊκανότεροι των τροϊκανών στο εσωτερικό της χώρας

Πιστή στην υλοποίηση του προεκλογικού της προγράμματος θα παραμείνει η κυβέρνηση παρά τις πιέσεις που δέχεται τόσο από το εξωτερικό όσο και από το εσωτερικό της χώρας, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα της Βουλής, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

tsipras vouli 0

Πιστή στην υλοποίηση του προεκλογικού της προγράμματος θα παραμείνει η κυβέρνηση παρά τις πιέσεις που δέχεται τόσο από το εξωτερικό όσο και από το εσωτερικό της χώρας, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα της Βουλής, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στις εσωτερικές πιέσεις τις οποίες δέχεται η κυβερνητική πολιτική έκανε λόγο πως υπάρχουν “τροικανότεροι των τροϊκανών” οι οποίοι προσπάθησαν να επιχειρήσουν να υπονομεύσουν τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου με τους εταίρους.

“Κάποιοι επιχείρησαν να αποδόμησαν στελέχη της κυβέρνησης, κάποιοι άλλοι επιχείρησαν να συνεχίζουν τους εκβιασμούς και τις απειλές”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

“Ορισμένοι, μάλιστα, από τους τεχνοκράτες που δεν έχουν προλάβει να συνειδητοποιήσουν ή που δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν ότι τα πράγματα άλλαξαν στην Ελλάδα, προσπαθούν να φοβερίσουν με τελεσίγραφα. Εμείς τους απαντάμε όχι με λόγια, αλλά με πράξεις. Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Τους απαντάμε σήμερα, αύριο και μεθαύριο στη Βουλή υψώνοντας τείχος κυριαρχίας και αξιοπρέπειας. Τους απαντάμε ψηφίζοντας σήμερα στη Βουλή το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, τους απαντάμε μένοντας πιστοί στην εφαρμογή των συμφωνηθέντων στις 20 του Φλεβάρη. Και αν θέλετε, τους απαντάμε με απόλυτη ψυχραιμία, αλλά και με αποφασιστικότητα”.

Στο Eurogroup της 20ης του Φλεβάρη πετύχαμε μία συμφωνία κάτω από τη γνωστή ασφυκτική πίεση του χρόνου και κάναμε έτσι το πρώτο βήμα για μια διαπραγμάτευση που βεβαίως δεν τελειώνει εδώ, αλλά ξέρουμε ότι θα κρατήσει καιρό και ξέρουμε ότι θα είναι σκληρή. Τι πετύχαμε, όμως, εκεί; Πετύχαμε ένα πρόγραμμα-γέφυρα, που δεν περιλαμβάνει ούτε ένα μέτρο λιτότητας ούτε ένα μέτρο εσωτερικής υποτίμησης. Ακυρώσαμε την πέμπτη αξιολόγηση του προηγούμενου προγράμματος του περιβόητου mail Χαρδούβελη”.

 

Επιχείρηση οικονομικής ασφυξίας

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο επίσης για “επιχείρηση οικονομικής ασφυξίας ώστε να υποχωρήσουμε από τις δεσμεύσεις μας και να συνεχίσουμε τις πολιτικές της προηγούμενης κυβέρνησης” ενώ υπογράμμισε το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης είναι το πρώτο έπειτα από πέντε χρόνια που δεν “χτυπά τα δικαιώματα των πολιτών και έρχεται να σταθεί αρωγός και συμπαράστασης στα αδύναμα στρώματα”.

 

Δεν κάνουμε πίσω από τις εξαγγελίες μας

“Δεσμευτήκαμε να είμαστε η κυβέρνηση που θα υλοποιήσει το πρόγραμμά της. Δεσμευτήκαμε ακόμα και να ματώσουμε ώστε ν σταματήσει ο λαός να ματώνει”, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας παράλληλα ότι με αυτόν τον τρόπο υπηρετείται η “σαφής λαϊκή εντολή” της 25ης Ιανουαρίου.

“Η κυβέρνηση υλοποιεί αυτό για το οποίο δεσμεύτηκε στις προγραμματικές δηλώσεις. Δεν κάνουμε πίσω σε όσα έχουμε εξαγγείλει”, είπε ο κ. Τσίπρας τονίζοντας ότι η κυβέρνηση είναι ταυτόχρονα ανοικτή σε προτάσεις και διάλογο τόσο εντός όσο και εκτός χώρας.

“Πετύχαμε ένα πρόγραμμα γέφυρα που δεν περιλαμβάνει ούτε ένα μέτρο λιτότητας. Ακυρώσαμε το περιβόητο e-mail Χαρδούβελη”, συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στη χθεσινή επιστολή που έλαβε η κυβέρνηση από τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Τρόικα, Ντέκλαν Κοστέλο σχετικά με το “πάγωμα” των μέτρων για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης καθώς και για τη ρύθμιση των 100 δόσεων, ο κ. Τσίπρας ήταν σαφής ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει πίσω στα νομοσχέδια, αφού βασίζονται στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στην Ελλάδα.

“Μας ζητούν να παγώσουμε νομοσχέδια ώστε να συνεχίζουν στην Ελλάδα να ξεπαγιάζουν χιλιάδες νοικοκυριά που ζουν χωρίς ρεύμα. Η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης είναι μονομερής ενέργεια; Την Ευρώπη αυτή θέλουμε; Στο όνομα ποιας συμφωνίας έχουν ορισμένοι το θράσος να μιλούν για μονομερή ενέργεια;”

“Η ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι ιδιοκτησία των τεχνοκρατών. Δεν υπάρχουν ιδιοκτήτες και ενοικιαστές. Είμαστε όλοι ίσοι εταίροι”, συμπλήρωσε ενώ αναφέρθηκε ότι η Ευρώπη ήδη έχει αναγνωρίσει την αποτυχία του οικονομικού προγράμματος στην Ελλάδα καθώς και την ύπαρξη μια άνευ προηγουμένου ανθρωπιστικής κρίσης.

“Αν το κάνουν απλά για να μας τρομάξουν, η απάντηση είναι απλή. Δεν μας τρομάζουν.”, είπε ο πρωθυπουργός στέλνοντας σαφές μήνυμα προς τους εταίρους.  

 

Η Ελλάδα έγινε πειραματόζωο

“Η Ελλάδα έγινε για πέντε χρόνια οικονομικό πειραματόζωο. Τώρα κάποιοι επιθυμούν να γίνει και πολιτικό πειραματόζωο, ώστε να σταματήσουν εν τη γενέσει της την πολιτική αλλαγή που έρχεται και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ώστε να συνεχίζει να εφαρμόζεται σε όλη την Ευρώπη το νεοφιλελεύθερο μοντέλο της λιτότητας γιατί κάποιοι από αυτό κερδίζουν -οι λαοί υποφέρουν αλλά κάποιοι κερδίζουν- και βεβαίως ώστε να φτιαχτεί μια ευρωπαϊκή κοινωνία χωρίς δικαιώματα, χωρίς ασφάλιση, χωρίς κοινωνικό έλεγχο. Όμως, δεν θα τα καταφέρουν. Η πολιτική αλλαγή που ξεκίνησε από τις εκλογές της 25ης του Γενάρη στην Ελλάδα, έρχεται σαν ορμητικό ποτάμι στην Ευρώπη, στην Ισπανία, στην Ιρλανδία και αλλού. Αυτή η πολιτική αλλαγή δεν μπορεί να σταματήσει, γιατί έχει ως βασική αιτία γέννησής της τη μεγάλη κοινωνική αδικία, τις μεγάλες ανισότητες, την ανάγκη των λαών να αναπνεύσουν. Κανείς δεν θα μπορέσει να σταματήσει αυτό το ορμητικό ποτάμι”.

 

Η προηγούμενη κυβέρνηση υπέκλεψε τη σφραγίδα του ΟΟΣΑ

“Την προηγούμενη εβδομάδα ήμουν στο Παρίσι στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, προσκεκλημένος του κυρίου Γκουρία. Μίλησα στη Συνέλευση των Αντιπροσώπων. Είχαμε την ευκαιρία επί τετράωρο να κάνουμε μία ειδική συζήτηση για τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η χώρα και να ξεδιαλύνουμε επιτέλους ότι αυτή η περιβόητη εργαλειοθήκη δεν είχε καμία σχέση με τον ΟΟΣΑ, αλλά ήταν εφεύρημα της ίδιας της ελληνικής Κυβέρνησης που έβαλε, υποκλέπτοντας, τη σφραγίδα του ΟΟΣΑ για να περάσει ρυθμίσεις που ευνοούσαν συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα στον τόπο μας.

Στον ΟΟΣΑ, λοιπόν, συμφωνήσαμε ένα ευρύ πλαίσιο μεταρρυθμίσεων για την ανάκτηση της κοινωνικής δικαιοσύνης, το χτύπημα της διαφθοράς και της διαπλοκής, που βεβαίως ποτέ δεν επιχείρησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Γιατί; Γιατί ήταν δεσμευμένες από ισχυρά οικονομικά συμφέροντα. Και που τώρα έχει μοναδική ευκαιρία η χώρα να προωθήσει. Γιατί; Γιατί έχει μία Κυβέρνηση που δεν δεσμεύεται από οικονομικά συμφέροντα και έχει τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού να τη στηρίζει”.

 

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…