Newsroom

Newsroom

Τσίπρας: Τις βαριές πολιτικές ευθύνες για τη λίστα Πέτσα τις έχει ο κ. Μητσοτάκης

«Είμαστε εδώ για να βάλουμε τα δυνατά μας ώστε να φύγει το συντομότερο η κυβέρνηση Μητσοτάκη προτού μετατρέψει τη χώρα σε οικογενειακή offshore και σε δημοκρατία κρότου-λάμψης» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ

tsipras

«Δύσκολο» και «σκοτεινό» χαρακτήρισε τον τελευταίο χρόνο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σήμερα στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, με αφορμή την ολοκλήρωση ενός έτους διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Αλέξης Τσίπρας άσκησε σκληρή κριτική για τον πρώτο χρόνο διακυβέρνησης της ΝΔ, συγκρίνοντάς τον με την προηγούμενη διακυβέρνηση και προέβλεψε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επανέλθει ξανά, προκειμένου να βάλει «τον τόπο ξανά σε ένα δρόμο προόδου».

«Δεν είναι μια ευχάριστη επέτειος για τον τόπο, ούτε για μας, ούτε για τη χώρα. Γιατί ο τελευταίος ήταν ένας δύσκολος και σκοτεινός χρόνος. Σκοτεινός για τη δημοκρατία, για την κοινωνία, για την οικονομία, για τους ανθρώπους που μοχθούν καθημερινά, σκοτεινός για τη μεσαία τάξη που τόσα πολλά της υποσχέθηκαν, και βέβαια για τους νέους και τις νέες, για τη νεολαία», είπε χαρακτηριστικά ανοίγοντας τη συνεδρίαση.

Όπως σημείωσε ο ίδιος, «πριν από ένα χρόνο τέτοιο καιρό παραδώσαμε μια Ελλάδα απαλλαγμένη από τα μνημόνια, σε τροχιά ανάπτυξης για δώδεκα συνεχή τρίμηνα, με ρυθμισμένο το δημόσιο χρέος, με αναβαθμισμένη διεθνή αξιοπιστία, με αναβαθμισμένο το αίσθημα της εθνικής αξιοπρέπειας μετά από πολύ σημαντικές επιτυχίες και συμφωνίες για κρίσιμα εθνικά θέματα».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στο μαξιλάρι των 37 δισ. που άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ στα «άδεια» δημόσια ταμεία για «πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία του τόπου», ενώ δήλωσε εκ μέρους όλων «περήφανος» για «όσα άφησαν πίσω».

«Όταν με το καλό επανέλθουμε -και θα επανέλθουμε να είστε σίγουροι πιο γρήγορα απ’ όσο νομίζουν κάποιοι στη διακυβέρνηση του τόπου, ιδίως με όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα με την ψήφο του λαού, έχουμε όχι μόνο το ηθικό και το πολιτικό κεφάλαιο, αλλά πλέον και την εμπειρία και την αποφασιστικότητα να βάλουμε μαζί με τους Έλληνες και τις Ελληνίδες την Ελλάδα ξανά σε ένα δρόμο προόδου, δημοκρατίας, και κοινωνικής δικαιοσύνης», είπε χαρακτηριστικά.

«Παραδώσαμε 37 δισεκατομμύρια στα δημόσια ταμεία. Είναι η πρώτη φορά που μια κυβέρνηση άφησε μια ικανή παρακαταθήκη. Είμαστε περήφανοι για όσα παραδώσαμε πριν ένα χρόνο», τόνισε αρχικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη συνέχεια, ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε τα βέλη του κατά της κυβέρνησης: «Έχουμε σήμερα μια κυβέρνηση που κινείται στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση με όσα υποσχέθηκε. Προσπαθεί να γυρίσει την Ελλάδα σε εκείνο το παρελθόν που μας οδήγησε στην πρόσφατη αυτή τραγωδία. Πόσα πολλά μέσα σε πόσο λίγο χρόνο βαρύνουν τον κ. Μητσοτάκη μαζί με τους “άριστους” συνεργάτες του. Δεν πάει άλλο με αυτούς που μας κυβερνούν. Διαλύουν την οικονομία, την κοινωνική συνοχή και τη δημοκρατία»

«Ποτέ άλλοτε με εξαίρεση τα χρόνια της χούντας δεν υπήρξε τέτοιο χάσμα ανάμεσα στην αλήθεια και στην εικόνα της μαζικής προπαγάνδας. Μόνο σε ολοκληρωτικά καθεστώτα ο πολίτης που ζει ένα καθημερινό δράμα, υποχρεώνεται να παρακολουθεί το βράδυ στις ειδήσεις την εικονική του ευτυχία».

«Δεν πάει άλλο με αυτούς που συρρικνώνουν τη Δημοκρατία, δεν πάει άλλο με αυτούς που μας κυβερνούν. Καταστρέφουν την οικονομία, διαλύουν τη κοινωνική συνοχή, συρρικνώνουν επικίνδυνα τη δημοκρατία.  Δεν πάει άλλο. Καμιά επίκληση της πανδημίας, καμιά προπαγάνδα, καμιά επιχείρηση λάσπης, δεν πρέπει και δεν πρόκειται να μας κάνει να δεχτούμε ως κανονικότητα την επιδρομή της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Στο κράτος, στη δημοκρατία, στους θεσμούς, στα δημόσια ταμεία, στο εισόδημα και στη ζωή των πιο ευάλωτων, στα δικαίωμα των πολλών να θέλουν και να επιδιώκουν μια πιο δίκαιη κοινωνία και μια καλύτερη ζωή» ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Είμαστε εδώ για να βάλουμε τα δυνατά μας ώστε να φύγει το συντομότερο η κυβέρνηση Μητσοτάκη προτού μετατρέψει τη χώρα σε οικογενειακή offshore και σε δημοκρατία κρότου-λάμψης», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ξεκαθαρίζοντας ότι «θα είμαστε παρόντες στη Βουλή στον δρόμο και στις κοινωνικές κινητοποιήσεις»

Χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε: «Είμαστε η αριστερά που έμαθε να κυβερνά, είμαστε η Αριστερά που δεν ξέμαθε να παλεύει στους δρόμους του αγώνα και δεν ξέμαθε να παλεύει μαζί με τους εργαζόμενους, τη νεολαία, το λαό. Στο λαό ακουμπάμε, τον λαό εμπιστευόμαστε, από τον λαό αντλούμε δυνάμεις, με τον λαό βρίσκουμε τις απαντήσεις στο τι και στο πως μιας σύγχρονης δημοκρατικής Ελλάδας».

«Όσο τα πράγματα δυσκολεύουν, τόσο η ΝΔ θα επανέρχεται στις παλιές δοκιμασμένες μεθόδους της δεξιάς και της άκρας δεξιάς. Όπως η χειραγώγηση των δημοκρατικών θεσμών και ο διχαστικός λόγος», προειδοποίησε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε ότι «ο κ. Μητσοτάκης δημιουργεί, αντί να λύνει προβλήματα και μετά κάνει αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση για αντιπερισπασμό»

Ένα επικίνδυνο θεσμικό ξεχαρβάλωμα είναι σε πλήρη εξέλιξη αναφέροντας ως παράδειγμα τη λίστα Πέτσα. «Είναι γνωστό πια σε όλους το αίσχος της διανομής δημόσιου χρήματος σε μικρά και μεγάλα ΜΜΕ, σε συνθήκες πλήρους και ολοκληρωτικής αδιαφάνειας» ενώ μετονόμασε  ο Αλέξης Τσίπρας, τη λίστα Πέτσα σε λίστα «Μητσοτάκη-Πέτσα».  

«Όσο πιο ένοχοι και πιο υπόλογοι καθίστανται, τόσο πιο επικίνδυνοι γίνονται» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και άσκησε δριμεία κριτική στο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις.

Καιρός: Πώς θα κινηθεί η νέα κακοκαιρία σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη – Τι ισχύει για την 25η Μαρτίου (video)

pexels vung nguyen 17260100

Καιρός: Πώς θα κινηθεί η νέα κακοκαιρία σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη – Τι ισχύει για την 25η Μαρτίου (video)

Φαίνεται πως ο καιρός μας έκανε τη χάρη στο ένα απ' τα δυο συνεχόμενα τριήμερα

Τσαλίκης: «Νευριάζω όταν ρωτάτε τον Οικονομόπουλο για τα ομόφυλα… βγάλε έναν επιστήμονα» (video)

Τσαλίκης Οικονομόπουλο

Τσαλίκης: «Νευριάζω όταν ρωτάτε τον Οικονομόπουλο για τα ομόφυλα… βγάλε έναν επιστήμονα» (video)

Ο Γιώργος Τσαλίκης είχε ένα μικρό ξέσπασμα όταν μίλησε για τον Νίκο Οικονομόπουλο και τα…

Κέιτ Μίντλεντον: Σάλος στα social media για τη «σωσία» – «Αν πιστεύεις ότι είναι η Kate, πρέπει να τσεκάρεις την όρασή σου…» (video)

AP22007351527410

Κέιτ Μίντλεντον: Σάλος στα social media για τη «σωσία» – «Αν πιστεύεις ότι είναι η Kate, πρέπει να τσεκάρεις την όρασή σου…» (video)

Λίγο καιρό μετά τον χαμό που προκάλεσε μια επεξεργασμένη φωτογραφία της, η Κέιτ Μίντλεντον βρίσκεται…

Θρήνος για τον 33χρονο Μανώλη που έχασε τη ζωή του από φωτοβολίδα – Είχε τραυματιστεί και παλιότερα (video)

φωτοβολίδα Μανώλης

Θρήνος για τον 33χρονο Μανώλη που έχασε τη ζωή του από φωτοβολίδα – Είχε τραυματιστεί και παλιότερα (video)

Τα νέα στοιχεία για την τραγωδία στην με τον 33χρονο Μανώλη που έχασε τη ζωή…