Newsroom

Newsroom

Τσίπρας: Τίποτα δεν μας χαρίστηκε, όλα κατακτήθηκαν με αγώνες

«Πρέπει να θυμόμαστε ότι τίποτα δεν χαρίστηκε στο λαό μας, όλα κατακτήθηκαν με αγώνες», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά…

2266203

«Πρέπει να θυμόμαστε ότι τίποτα δεν χαρίστηκε στο λαό μας, όλα κατακτήθηκαν με αγώνες», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης για την επέτειο της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα.
Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, το μήνυμα της εθνικής επετείου είναι πως όταν ένας λαός διεκδικεί αυτά που δικαιούται, όση δύναμη κι αν έχουν οι αντίπαλοί του, τότε «όλα μπορεί να τα καταφέρει».
«Γιορτάζουμε σήμερα με περηφάνια την επέτειο της εθνικής μας παλιγγενεσίας. Η Ελληνική Επανάσταση, πνευματικό τέκνο του Διαφωτισμού και των πανανθρώπινων αξιών της ελευθερίας, της δικαιοσύνης, της κοινωνικής απελευθέρωσης, απότοκο του μεγάλου ξεσηκωμού του λαού μας, όρισε το αξιακό πλαίσιο πάνω στο οποίο συγκροτήθηκε το σύγχρονο ελληνικό κράτος. Ένα πλαίσιο που μας ορίζει, μας προστάζει, να διατηρούμε ως κόρη οφθαλμού την ελευθερία, την ανεξαρτησία, την κυριαρχία, την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού», επεσήμανε εξάλλου.
Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος υπογράμμισε ότι σήμερα ο Ελληνισμός ενωμένος δίνει τον δικό του αγώνα και στέλνει, από κοινού με όλους τους λαούς της ενωμένης Ευρώπης, μήνυμα για τις βασικές αρχές της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας.
 Ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος σημείωσε ότι το μήνυμα της φετινής επετείου είναι πως όποιος προσβάλλει και απειλεί την εδαφική ακεραιότητα της χώρας «θα μας βρει ενωμένους».

«Η επέτειος του 1821 μάς υπενθυμίζει ότι η ελευθερία είναι βγαλμένη από τα κόκαλα των Ελλήνων τα ιερά» είπε η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, στις καθιερωμένες δηλώσεις αμέσως μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής παρέλασης στην Αθήνα, για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.
«Σε μέρες όπως η σημερινή και σε περιόδους όπως η τωρινή, είναι ζωτικό να θυμόμαστε εκείνους που έδωσαν τη ζωή τους για να είμαστε ελεύθεροι» ανέφερε, ενώ συμπλήρωσε πως πρέπει να θυμόμαστε ότι η ελευθερία έχει περιεχόμενο ζωής, αξιοπρέπειας, Δημοκρατίας, δικαιωμάτων.
«Οτιδήποτε λιγότερο είναι κατώτερο της κληρονομιάς που μας άφησαν εκείνοι που θυσιάστηκαν» κατέληξε η Πρόεδρος της Βουλής.
Η παρέλαση διήρκεσε περίπου μιάμιση ώρα, με τη συμμετοχή μηχανοκίνητων και πεζοπόρων τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, χωρίς κιγκλιδώματα για το κοινό.

Καιρός: «Καμπανάκι» από Μαρουσάκη για τις επόμενες 5 ημέρες – Πού θα χτυπήσουν τα φαινόμενα

Μαρουσάκης καιρός

Καιρός: «Καμπανάκι» από Μαρουσάκη για τις επόμενες 5 ημέρες – Πού θα χτυπήσουν τα φαινόμενα

Ο καιρός θα αλλάξει ραγδαία τα επόμενα 24ωρα - Αναλυτικά η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη

Καταγγελίες για σοβαρά προβλήματα σε αεροσκάφη της Boeing: «Μου είπαν να το βουλώσω, δέχθηκα απειλές»

Air New Zealand Airplane Aeroplane Boeing 737 93499

Καταγγελίες για σοβαρά προβλήματα σε αεροσκάφη της Boeing: «Μου είπαν να το βουλώσω, δέχθηκα απειλές»

Σοκάρουν οι καταθέσεις μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος σε επιτροπή έρευνας της αμερικανικής Γερουσίας