Τσίπρας: "Θα βρεθούν ενώπιον της δικαιοσύνης όσοι αδίκησαν τον τόπο μας!"

Στην ανάγκη συνένωσης όλων των υγιών και προοδευτικών δυνάμεων του τόπου, ώστε να προασπισθεί ο δημόσιος πλούτος, οι κερδοφόρες δημόσιες…

tsiprss 1

Στην ανάγκη συνένωσης όλων των υγιών και προοδευτικών δυνάμεων του τόπου, ώστε να προασπισθεί ο δημόσιος πλούτος, οι κερδοφόρες δημόσιες επιχειρήσεις, το περιβάλλον, και να μην ξεπουληθούν οι τράπεζες, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, από το Ρέθυμνο όπου περιόδευσε σήμερα.

«Αξίζουμε την αξιοπρέπεια μας, αντιδρούμε στο ξεπούλημα της χώρας μας, σπάμε την αλυσίδα υποταγής των λαών της νότιας Ευρώπης στη γερμανική κυριαρχία, πετάμε από πάνω μας την απελπισία και την απόγνωση», είπε ο κ.Τσίπρας και κάλεσε τους Έλληνες, να συμμετέχουν στον αγώνα που ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και ο ίδιος, όπως είπε, έχουν κηρύξει στο σχέδιο της Μέρκελ για εγκλωβισμό των Ελλήνων στο φόβο και τους ζήτησε να μην αποδεχτούν το δίλημμα Σαμαράς ή Τσίπρας, αλλά με τη συμμετοχή τους στις επικείμενες εκλογές, αλλά και στις τοπικές διαδικασίες, να απαντήσουν στο δίλημμα «Ελλάδα ή Μέρκελ».

«Με απειλές, φόβο και καταστροφολογία, προσπαθούν να μας γυρίσουν πίσω, με καθεστωτικούς χειρισμούς να επιστρέψουμε σε ένα επίπεδο ζωής όπου θα κυριαρχούν οι χαμηλοί μισθοί, η εργασιακή ανασφάλεια, οι επισφαλείς εργασιακές σχέσεις, ενώ θα υπάρχει αυξημένο δημόσιο χρέος, το οποίο σε δύο χρόνια θα έχει φτάσει το 200% του παραγόμενου προϊόντος», ανέφερε ο κ. Τσίπρας επισημαίνοντας ότι στην Κρήτη δεν υπάρχει πλέον παραγωγή, ενώ γίνονται προσπάθειες εκμετάλλευσης του φυσικού πλούτου και του περιβάλλοντος, την ίδια ώρα που οι Κρητικοί δίνουν έναν μεγάλο αγώνα για να αποτρέψουν την απόθεση των χημικών όπλων από τον πόλεμο της Συρίας στη θάλασσα της Νότιας Μεσογείου. Δήλωσε, επίσης, ότι θα είναι στο πλευρό των Κρητικών και θα μπει μπροστά ώστε να μην επιτραπεί η εναπόθεση των χημικών όπλων νότια της Κρήτης.

Ο κ. Τσίπρας επισκέφθηκε το κέντρο της πόλης, συνομίλησε με πολίτες ενώ βρέθηκε και στο νοσοκομείο του νομού, το οποίο τα τελευταία χρόνια έχει γίνει αντικείμενο παρεμβάσεων, τέτοιων ώστε «να έχει αποδυναμωθεί η λειτουργία του και να εγκυμονούντα πλέον κίνδυνοι για τους πολίτες», όπως είπε στο Αθηναϊκο Πρακτορείο Ειδήσεων ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στο νοσοκομείο Ρεθύμνου, ο κ. Τσίπρας, αφού ενημερώθηκε αναλυτικά για τη λειτουργία του, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, αλλά και για τις επιπτώσεις των προβλημάτων αυτών στην τοπική κοινωνία, αναφέρθηκε στις έως σήμερα παρεμβάσεις του ίδιου, αλλά και του κόμματος του, με ερωτήσεις στο κοινοβούλιο που αφορούν τη λειτουργία και θέματα στελέχωσης του νοσοκομείου, ενώ δεσμεύτηκε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα αντιμετωπίσει κατά προτεραιότητα το ζήτημα των ανασφάλιστων πολιτών που είναι ακάλυπτοι από υγειονομική και νοσοκομειακή περίθαλψη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφτηκε, επίσης, την μονάδα ΟΚΑΝΑ που στεγάζεται στο νοσοκομείο και η οποία λειτουργεί με πρωτοποριακά προγράμματα ψυχολογικής υποστήριξης πολλαπλής παρέμβασης. Η μονάδα λειτουργεί, κυρίως, με προσέγγιση ψυχοκοινωνική για τους ασθενείς χρήστες με στόχο την ομαλή επάνοδο τους τόσο στην κοινωνία όσο και στην αγορά εργασίας, ενώ παράλληλα δίδεται μεγάλη σημασία στη βοήθεια χρηστών αλκοόλ, κάτι για το οποίο δεν υπήρξε ενδιαφέρον κατά το παρελθόν.

Το μεσημέρι, ο κ. Τσίπρας επισκέφθηκε το Σπήλι Αγίου Βασιλείου, όπου σε ομιλία του έκανε λόγο για μηδενική αμνήστευση σε όλους όσοι έχουν αδικήσει τον τόπο. «Θα βρεθούν ενώπιον της δικαιοσύνης όσοι αδίκησαν τον τόπο μας, διότι όταν ο λαός πάρει την τύχη στα χέρια του θα απαιτήσει δικαίωση και δικαιοσύνη», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ενώ μίλησε για το περιβάλλον κερδοσκοπικών ευκαιριών που δημιουργούν οι 400 εφαρμοστικοί νόμοι του μνημονίου, το οποίο παράλληλα βοηθάει την Γερμανία να επεκτείνει την ηγεμονία της στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα, όλα όσα έχουν συμβεί στην Ελλάδα τα τελευταία 4 χρόνια αποτελούν σχέδιο οικονομικών συμφερόντων, με στόχο το ξεπούλημα της χώρας μας στο σύνολο της, αλλά και την κατάργηση όλων των κοινωνικών κατακτήσεων σε Ελλάδα και Ευρώπη και ζήτησε από τους Έλληνες να μην ξεχάσουν πως «τίποτε δεν μας χαρίστηκε, αντίθετα, κατακτήθηκε με αγώνες». Και σε τέτοιους αγώνες, ζήτησε να συμμετέχουν όλοι «ώστε να συμβεί τελικά αυτό που η Γερμανία και η καγκελάριος Μέρκελ φοβάται, να σπάσει δηλαδή η αλυσίδα σε κάποια από τις χώρες της Ευρώπης και η χώρα αυτή αντισταθεί». «Αυτός είναι και ο λόγος που τρέμουν τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ σε εθνικές και ευρωπαϊκές εκλογές», τόνισε.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…