Τσίπρας: Θα επαναφέρουμε την Ελλάδα στην Ευρώπη

“Ένα λαϊκό ρεύμα νίκης γιγαντώνεται από μέρα σε μέρα” υποστήριξε από τη Θεσσαλονίκη ο Αλέξης Τσίπρας και δήλωσε σίγουρος πως…

tsipras2 2

“Ένα λαϊκό ρεύμα νίκης γιγαντώνεται από μέρα σε μέρα” υποστήριξε από τη Θεσσαλονίκη ο Αλέξης Τσίπρας και δήλωσε σίγουρος πως “η οργή για τη βαρβαρότητα των μνημονίων θα νικήσει”.

“Όσοι πίστεψαν ότι μπορούν με τους εκβιασμούς, με τα ψέματα, με την απάτη, με ανακτοβούλια και συνωμοσίες, να μετατρέψουν τη χώρα μας σε πεδίο βολής για τους κερδοσκόπους, παράδεισο για τους τραπεζίτες και κόλαση για το λαό της, θα δουν την Κυριακή το βράδυ πόσο έξω έπεσαν” σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε ότι οι ευρωεκλογές είναι δημοψήφισμα: “Όταν στις Κάννες οι κυρίαρχοι κύκλοι της Ευρώπης οργανώνουν  αποστασίες, αναδιατάσσουν το πολιτικό σκηνικό, μοιράζουν αργύρια εξουσίας, και τελικώς διορίζουν κυβέρνηση και πρωθυπουργό, τότε ναι: Οι ευρωεκλογές γίνονται δημοψήφισμα. Όταν ένα έθνος έχει να διαλέξει ανάμεσα στις αλυσίδες και στην ανατροπή, τότε ναι: Οι εκλογές γίνονται δημοψήφισμα. Δημοψήφισμα για το ποια Ελλάδα θέλουμε. Την Ελλάδα της Μέρκελ, ή την Ελλάδα της αξιοπρέπειας. Την Ελλάδα της κλεπτοκρατίας, ή την Ελλάδα της δημοκρατίας. Την Ελλάδα των αυτουργών του χτες, ή την Ελλάδα των δημιουργών του αύριο. Αλλά και δημοψήφισμα, αν θέλετε, για το ποια Ευρώπη θέλουμε: Τη γερμανική Ευρώπη, ή την Ευρώπη των λαών”.

Επιπλέον, ο κ. Τσίπρας τόνισε πως τα διλήμματα στην κάλπη είναι σαφή “όσο κι αν προσπαθούν να θολώσουν τα νερά τα παπαγαλάκια της διαπλοκής: Με την Ελλάδα ή με τη Μέρκελ; Με τη βαρβαρότητα ή με την ανατροπή της; Με τη δημοκρατία ή με τις Κάννες; Με το χτες ή με το αύριο;” και υπογράμμισε πως η απάντηση στα διλήμματα αυτά “είναι μια: Με τον ΣΥΡΙΖΑ!”

“Το μεγαλύτερο σκάνδαλο της εποχής μας, για το οποίο είναι υπόλογοι και θα πληρώσουν την Κυριακή, είναι ότι δέχτηκαν και συνυπέγραψαν μαζί με τα μνημόνια την εξορία της Ελλάδας από την Ευρώπη” επισήμανε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: “Τους καταγγέλλω: Γιατί διέσυραν και εξευτέλισαν την Ελλάδα στην Ευρώπη. Γιατί έκαναν τον αντιευρωπαϊκό ρατσισμό κατά των Ελλήνων, σημαία τους. Γιατί έβγαλαν την Ελλάδα από την Ευρώπη. Γιατί η Ελλάδα δεν είναι πια Ευρώπη, αλλά ζούγκλα στους εργασιακούς νόμους. Γιατί το ευρωπαϊκό κεκτημένο δεν ισχύει για την Ελλάδα σε μια σειρά ζωτικούς τομείς της κοινωνίας. Γιατί το κοινωνικό κράτος, κατάκτηση των εργαζομένων της Ευρώπης, έχει αντικατασταθεί στη χώρα μας από το κράτος της κοινωνικής αγριότητας. Γιατί οι μισθοί στην Ελλάδα μόνο ευρωπαϊκοί δεν είναι. Γιατί οι δείκτες της δημοκρατίας, των ελευθεριών, της λαϊκής κυριαρχίας, της εθνικής αξιοπρέπειας, κατατάσσουν την Ελλάδα στον τρίτο κόσμο και όχι στην Ευρώπη”.

“Εμείς θέλουμε να επαναφέρουμε και θα επαναφέρουμε την Ελλάδα στην Ευρώπη. Όχι ως υπηρέτρια, αλλά ως ισότιμο συνιδιοκτήτη. Όχι ως σιωπηλό μπάτλερ των ισχυρών, αλλά ως εταίρο με φωνή και διεκδικήσεις. Όχι ως πειθαρχικό εκτελεστή εντολών, αλλά ως δραστήριο συμμέτοχο αποφάσεων. Η δική μας αποστολή είναι απλή και αδιαμφισβήτητη: Να ξανακάνουμε την Ελλάδα Ευρώπη.  Με ισοτιμία, με περηφάνια, με αξιοπρέπεια.

Διακαναλική κοροϊδία” χαρακτήρισε τη χθεσινή ομιλία του πρωθυπουργού και επιτέθηκε στον κ. Σαμαρά και τον κ. Βενιζέλο, “τους δύο αυτουργούς της σημερινής πολιτικής κατάπτωσης”, λέγοντας πως συνειδητά εξαπάτησαν τον ελληνικό λαό: “Ένα δείγμα του πόσο περιφρονεί τη νοημοσύνη σας ο πρωθυπουργός, πήραμε όλοι χθες, με τη διακαναλική του κοροϊδία προς τον ελληνικό λαό. Ο άνθρωπος που έφερε τόση δυστυχία, φτώχια, λουκέτα στα μαγαζιά και χιλιάδες θέσεις ανεργίας ήρθε δυο μέρες πριν τις εκλογές να ξαναπεί ψέματα. Μόνο που όλοι πια ξέρουν ότι το μόνο σχέδιο που έχει ο πρωθυπουργός είναι το μνημόνιο. Διότι μια του ψεύτη δυο του ψεύτη τρεις και η κακή του μέρα. Τον Ιούνη του 2012, ο κ. Σαμαράς, πάλι λίγες μέρες πριν τις εκλογές είπε ότι θα διαπραγματευτεί. Παρουσίασε 16 σημεία διαπραγμάτευσης, ενώ είχε ήδη στο συρτάρι του τη συμφωνία με την υπογραφή του για συνέχεια των μνημονίων. Όχι μόνο δεν διαπραγματεύτηκε. Αλλά συνειδητά εξαπάτησε τον Ελληνικό λαό. Και δεν σεβάστηκε τη λαϊκή εντολή. Συνέχισε την ίδια πολιτική με συνεργό του τον Βενιζέλο, ο οποίος είχε υποσχεθεί στους Έλληνες βελτίωση των όρων του μνημονίου. Δυο ψευτιές και δυο ψεύτες, που τώρα μας πλασάρουν ως αλήθεια, το success story του μνημονίου. Και ζητούν την ψήφο σας με νέες υποσχέσεις. Ποτέ οι υποσχέσεις στην Ελλάδα δεν ήταν τόσο ταυτισμένες με την απάτη, όσο με τους δύο αυτουργούς της σημερινής πολιτικής κατάπτωσης“. 

Ο κ. Τσίπρας μίλησε για ένα “διεφθαρμένο και υποτελές πολιτικό και οικονομικό παλάτι”, που άπλωσε τα πλοκάμια του στην κοινωνία, στο κράτος, στους δημόσιους οργανισμούς και τόνισε πως “τα θανάσιμα αμαρτήματα που διέπραξε το γερασμένο κατεστημένο στην πορεία της μεταπολίτευσης πρέπει να ξεριζωθούν, να καυτηριαστούν, να μην επαναληφθούν”:

“Σκεφτείτε: Πόσες οικογένειες ελέγχουν χρόνια τώρα την οικονομία, τις κρατικές εργολαβίες, τα ΜΜΕ; Πόσες οικογένειες ελέγχουν την πολιτική ζωή και την πολιτική εξουσία; Σε ποιους βασιλικούς κήπους της εξουσίας και του χρήματος άνθισαν και ανθίζουν η διαφθορά, η διαπλοκή, τα σκάνδαλα, η υποταγή του κράτους στην οικονομική ολιγαρχία; Ένα διεφθαρμένο και υποτελές πολιτικό και οικονομικό παλάτι, που άπλωσε τα πλοκάμια του στην κοινωνία, στο κράτος, στους δημόσιους οργανισμούς, που κατέκλεψε και κατέστρεψε τη χώρα. Και που σήμερα προσπαθεί να αναπαράγει την εξουσία του και να πολλαπλασιάσει τα κέρδη του μέσα από το δράμα της κοινωνίας. Αυτοί είναι πίσω από τα παπαγαλάκια που διαφημίζουν την κρίση ως ευκαιρία. Και είναι ανάγκη, οι ευρωεκλογές της Κυριακής να είναι ένα δημοψήφισμα καταδίκης τους”.

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Κυριακή

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Στη μήνυση, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζεται ένα άγνωστο στοιχείο, αφού…

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

5619840

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

Το πτώμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, ενώ το Λιμεναρχείο Κορίνθου διενεργεί προανάκριση για την…

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

nigiria 768x512 1

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

Πρόκειται για την Λίντια που «διασώθηκε μαζί με τα τρία παιδιά της» κοντά στην πόλη…