Τσίπρας: "Τέσσερα χρόνια μετά το Μνημόνιο δεν βγαίνουμε σε ξέφωτο αλλά εγκλωβιζόμαστε στο χρέος!"

Για προεκλογικές σκοπιμότητες σχεδιασμένες από την ελληνική κυβέρνηση και τις πολιτικές ελίτ της ΕΕ έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος…

tsipras european left

Για προεκλογικές σκοπιμότητες σχεδιασμένες από την ελληνική κυβέρνηση και τις πολιτικές ελίτ της ΕΕ έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στην έξοδο της Ελλάδας στις διεθνείς χρηματαγορές. Μιλώντας στις Βρυξέλλες, όπου έφτασε σήμερα το πρωί, σε συνέδριο της Ευρωπαϊκής Αριστεράς ο υποψήφιος πρόεδρος της Κομισιόν και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ελλάδα, δήλωσε πως η έξοδος στις αγορές είναι ένα κατασκεύασμα για να φανεί πως η πολιτική λιτότητας πέτυχε. «Τέσσερα χρόνια μετά το Μνημόνιο η Ελλάδα βγαίνοντας στις αγορές δεν βγαίνει σε ξέφωτο αλλά παραμένει εγκλωβισμένη στο χρέος» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε μια ανασκόπηση για τα τέσσερα χρόνια Μνημονίου στην Ελλάδα λέγοντας πως οι ευρωπαίοι εταίροι και οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις οδήγησαν τον ελληνικό λαό στο Μνημόνιο με χρέος στο 120% του ΑΕΠ και με επιτόκιο δανεισμού πάνω από 5%. Σύμφωνα με τον ίδιο τέσσερα χρόνια μετά με την ανεργία στο 30% και με τη διάλυση των κοινωνικών δομών στην Ελλάδα, βγαίνουμε στις αγορές με χρέος στο 175% του ΑΕΠ και με επιτόκιο περίπου το ίδιο με αυτό που είχαμε όταν μπήκαμε στο Μνημόνιο.

Ο κ. Τσίπρας δήλωσε, επίσης, πως αυτή τη στιγμή «υπάρχουν ευκαιρίες για επενδυτικό πλιάτσικο» στην Ελλάδα και επανέλαβε πως η μόνη βιώσιμη λύση είναι η διαγραφή ενός μεγάλου μέρους του χρέους. «Δεν είναι ριζοσπαστική ή επαναστατική λύση αλλά ρεαλιστική. Η διαγραφή του χρέους θα γίνει αλλά το ζήτημα είναι με ποιους όρους. Διαγραφή χρέους έχει γίνει στην ήπειρό μας, στη Γερμανία, μετά τον πόλεμο και σωστά έγινε. Και εκεί οφείλεται το οικονομικό θαύμα της Γερμανίας που όλοι βλέπουμε» υποστήριξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και ζήτησε ακόμη μια Ευρωπαϊκή Διάσκεψη για το Χρέος. Αργότερα σήμερα ο κ. Τσίπρας αναμένεται να μιλήσει στην αυστριακή τηλεόραση στους χώρους του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες.
 

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…