Newsroom

Newsroom

Τσίπρας: Δούρειος Ιππος οι πλειστηριασμοί

Θα καταργήσουμε τα μνημόνια και θα διαπραγματευτούμε το χρέος γιατί δεν είναι βιώσιμο τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας,…

tsipras 1

Θα καταργήσουμε τα μνημόνια και θα διαπραγματευτούμε το χρέος γιατί δεν είναι βιώσιμο τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό του 2014.

Σημείωσε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε ανθρωπιστική κρίση, τονίζοντας πως ποτέ η χώρα τα τελευταία 60 χρόνια δεν είχε βρεθεί σε τόσο δεινή θέση όσο βρίσκεται τώρα, το μνημόνιο κατέστρεψε την Ελλάδα και θα μείνει στην ιστορία ως μία τραγωδία.

«Προσπαθώντας να κρατήσετε την Ελλάδα στο ευρώ κατασχέσατε τα ευρώ και την περιουσία των Ελλήνων», ανέφερε.

Τα κοράκια θα ασελγήσουν πάνω στους δανειολήπτες πρόσθεσε, και σημείωσε ότι μέσα από τους πλειστηριασμούς θα υφαρπάξουν τη χώρα.

«Οι πλειστηριασμοί είναι ο Δούρειος Ιππος για να αλλάξει χέρια η χώρα» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Απηύθυνε πρόσκληση στους βουλευτές από όλες τις πτέρυγες της Βουλής, και ουσιαστικά στους κυβερνητικούς βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, να ψηφίσουν την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ για τους πλειστηριασμούς.

Ξεκαθάρισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κουρέψει δάνεια και θα προστατεύσει την πρώτη κατοικία σημειώνοντας ότι η ψήφιση του προϋπολογισμού είναι ο δρόμος της συνέχισης της καταστροφής και του κατευνασμού των ισχυρών.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για δύο δρόμους: Ο ένας, όπως είπε, είναι καταστροφικός και φαύλος, ενώ ο άλλος είναι ο δρόμος μια ριζικής αλλαγής αλλά και σύγκρουσης με την ταξική αδικία, την κοινωνική αναλγησία, ο δρόμος της σύγκρουσης με την προοπτική που ετοιμάζει η κ. Μέρκελ για τους λαούς της Ε.Ε.

Η Γερμανία πρέπει να καταλάβει οτι δεν είναι ιδιοκτήτης της ΕΕ και σύντομα θα έχει απέναντί της μια κυβέρνηση χωρίς δεσμεύσεις είπε και πρόσθεσε ότι στον προϋπολογισμό του ΣΥΡΙΖΑ θα εγγραφούν και τα χρέη της Γερμανίας προς την Ελλάδα, αναφερόμενος στο κατοχικό δάνειο.

Λίστα Λαγκάρντ

Μιλώντας για τη φοροδιαφυγή, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για τη λίστα Λαγκάρντ.

Αναρωτήθηκε τι έχει κάνει με την περιβόητη λίστα και σημείωσε πως έχει ελέγξει μόνο δυο περιπτώσεις. Τόνισε ότι η κυβέρνηση φοβάται να ελέγξει όσους βρίσκονται στη λίστα Λαγκάρντ, ενώ φορτώνει συνεχώς με νέους φόρους τον ελληνικό λαό.

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση και για ελλιπή έλεγχο των εξωχώριων εταιριών.

Κλείνοντας την ομιλία του είπε ότι αυτός ο προϋπολογισμός, σε έξι μήνες θα αναθεωρηθεί από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και όχι από την Τρόικα και αυτό θα γίνει γιατί αυτό είναι το χρέος του απέναντι στην κοινωνία.

Τα βασικά σημεία της ομιλίας του κ. Τσίπρα:

  • Δεν συζητάμε ακόμα ένα προϋπολογισμό, γιατί η χώρα βρίσκεται σε ανθρωπιστική κρίση
  • Είναι άραγε αυτή η χώρα μία φυσιολογική χώρα όπως είπε ο πρωθυπουργός ή βρισκόμαστε στην κορύφωση μιας υπαρξιακής τραγωδίας
  • Ο δρόμος αυτός έχει αποδειχθεί για πάνω από τρία χρόνια είναι φαύλος και καταστροφικός
  • Ο άλλος δρόμος είναι εκείνος μίας ριζικής αλλαγής. Της σύγκρουσης και της άρνησης, θα πουν κάποιοι ναι, σύγκρουσης με την ταξική αδικία και την κοινωνική αναλγησία, με το φθαρμένο πολιτικό σύστημα και της άρνησης μίας συνταγής μεταφρασμένης από τα γερμανικά που φέρει την υπογραφή της απληστίας των δανειστών
  • Τα στοιχεία είναι συντριπτικά. Αυτό είναι το success story του μνημονίου, θεωρούν ότι έχουν επαναφέρει τη χώρα στο σωστός δρόμο.
  • Το μνημόνιο κατέστρεψε την Ελλάδα και θα μείνει στην ιστορία ως τραγωδία. Όποιος το αρνείται είτε είναι ανόητος, είτε επιτήδειος, είτε προσπαθεί να γλιτώσει από τις Eρινύες.
  • Υπάρχουν τεράστιες πολιτικές ευθύνες για αυτό.
  • Μας λέτε ότι σώσατε τη χώρα. Μα ποιον ακριβώς σώσατε; Μήπως σώσατε τους συνανθρώπους μας που πεθαίνουν από αναθυμιάσεις επειδή δεν έχουν να ζεσταθούν;
  • Προσπαθώντας να μείνετε μέσα στο ευρώ, κατασχέσατε τα ευρώ και την περιουσία των Ελλήνων
  • Αντί να κάνετε ένα απολογισμό, έρχεστε εδώ ως επιτυχημένοι και σωτήρες. Εμφανίζεστε ως αυτόκλητοι σωτήρες, μαζί με τους εμπνευστές του προγράμματος
  • Το 2010 δεν σώσατε τον ελληνικό λαό αλλά τις γαλλογερμανικές τράπεζες
  • Παίζετε το κρυφτούλι με την τρόικα στο θέμα των πλειστηριασμών και των ομαδικών απολύσεων
  • Αυτό που έχουμε μπροστά μας είναι η τελευταία πράξη του δράματος της εσωτερικής υποτίμησης
  • Οι πλειστηριασμοί είναι ο Δούρειος Ίππος για να αλλάξει χέρια η χώρα
  • Σταματήστε κάθε σκέψη για ανοιχτό παράθυρο στους πλειστηριασμούς. Καλούμε με αίσθηση ευθύνες τους βουλευτές όλων των πτερύγων της βουλής να την ψηφίσουν
  • Έχουμε πλήρη συναίσθηση των εθνικών μας ευθυνών και έχουμε σχέδιο
  • Θα διαπραματευτούμε βιώσιμη λύση για το χρέος σε ευρωπαϊκό επίπεδο
  • Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπόσχεται μία εύκολη και άκοπη επιστροφή στις παλιές καλές εποχές
  • Δεν θα είμαστε μόνοι σε αυτή τη διαπραγμάτευση. Θα έχουμε μαζί μας τις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου και τις δυνάμεις ακόμα και του Βορρά που έχουν συνείδηση της κατάστασης
  • Θα διαπραγματευτούμε μία βιώσιμη λύση για το χρέος, που σημαίνει μεγάλη διαγραφή του χρέους. Ακουσα κύριε Στουρνάρα ότι αυτό είπατε και εσείς στη Liberation. Καλωσορίσατε στον ρεαλισμό!
  • Το success story είναι φύκια για μεταξωτές κορδέλες
  • Λύση για την Ελλάδα: διαγραφή χρέους, μορατόριουμ στην αποπληρωμή των εναπομείναντων οφειλών και ρήτρα ανάπτυξης
  • Θα διαγράψουμε το Κατοχικό δάνειο. Δεν χρωστάμε μόνο εμείς, μας χρωστάνε κιόλας. Στο τραπέζι θα μπουν και τα χρέη των εταίρων στην Ελλάδα.
  • Δεσμευόμαστε ότι καμία οικογένεια δεν θα μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Αντίστοιχη ρύθμιση έχουμε επεξεργαστεί και για το νερό, καθώς και για την εξασφάλιση ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για όλους.
  • Ο ΣΥΡΙΖΑ καταψηφίζει αυτόν τον προϋπολογισμό, της Ελλάδας του χθες, της Ελλάδας χωρίς αύριο 
  • Θέλω να διαβεβαιώσω κάθε πολίτη ότι αυτός ο πρϋπολογισμός δεν θα αναθεωρηθεί από την τρόικα σε έξι μήνες, αλλά από τον ΣΥΡΙΖΑ που θα διώξει την τρόικα. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αλλάξει μόνο τον προϋπολογισμό. Θα αλλάξει την Ελλάδα.

 

Πύρρος Δήμας: Ξεσήκωσε το Twitter αλλά όχι για κάποιο ολυμπιακό μετάλλιο – Τα σχόλια για τους φράχτες που έφεραν αντιδράσεις

Πύρρος Δήμας

Πύρρος Δήμας: Ξεσήκωσε το Twitter αλλά όχι για κάποιο ολυμπιακό μετάλλιο – Τα σχόλια για τους φράχτες που έφεραν αντιδράσεις

Μια φωτογραφία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μια υποψηφιότητα και δυο αναρτήσεις για τον φράχτη στον…

Βασιλικός αναλυτής για Μίντλετον: «Όλα δείχνουν ότι πάσχει από καρκίνο του παχέος εντέρου»

Κέιτ

Βασιλικός αναλυτής για Μίντλετον: «Όλα δείχνουν ότι πάσχει από καρκίνο του παχέος εντέρου»

Ο Βέλγος δημοσιογράφος αναφέρθηκε στη μορφή καρκίνου από την οποία πάσχει η πριγκίπισσα της Ουαλίας…

Πρωτοφανές κύμα οργής για τον Καραμανλή και τα χειροκροτήματα της ντροπής: «Για γερά στομάχια η ομιλία του» – Χιλιάδες αναρτήσεις

Καραμανλής

Πρωτοφανές κύμα οργής για τον Καραμανλή και τα χειροκροτήματα της ντροπής: «Για γερά στομάχια η ομιλία του» – Χιλιάδες αναρτήσεις

Δεν ξέρουμε τι ήταν χειρότερο, τα όσα είπε ο Καραμανλής ή τα χειροκροτήματα από τους…

Α. Μπίνης: Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του οργανισμού διερεύνησης σιδηροδρομικών ατυχημάτων

240327221854 athanasios mpinis 270324 1024x574 1

Α. Μπίνης: Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του οργανισμού διερεύνησης σιδηροδρομικών ατυχημάτων

Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, η παραίτηση του Αθανάσιου Μπίνη σχετίζεται…

Άγρια κόντρα Φαραντούρη με Πορτοσάλτε στο ΣΚΑΪ: «Να δείχνετε περισσότερο σεβασμό» (video)

profile player 960x540 26

Άγρια κόντρα Φαραντούρη με Πορτοσάλτε στο ΣΚΑΪ: «Να δείχνετε περισσότερο σεβασμό» (video)

Μετωπική κόντρα μεταξύ του Νικόλα Φαραντούρη και του Άρη Πορτοσάλτε στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ

«Θερμή» υποδοχή Μητσοτάκη από ακτιβίστρια στον Καναδά – «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, 14.000 παιδιά είναι νεκρά στη Γάζα» (Video)

Screenshot 2 15

«Θερμή» υποδοχή Μητσοτάκη από ακτιβίστρια στον Καναδά – «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, 14.000 παιδιά είναι νεκρά στη Γάζα» (Video)

«Θα έπρεπε να ντρέπεστε. Πώς κοιτάζετε τον εαυτό σας στον καθρέφτη».