Τσίπρας: Συμμαχία για την αυτοδυναμία στις εκλογές

Την ανάγκη μιας δημοκρατικής, προοδευτικής, ριζοσπαστικής συμμαχίας επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας και…

Την ανάγκη μιας δημοκρατικής, προοδευτικής, ριζοσπαστικής συμμαχίας επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας και σημείωσε ότι αυτή η συμμαχία θα διεκδικήσει την αυτοδυναμία στις εκλογές.

Στην εισήγησή του ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε πως πρώτος στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η αποτροπή εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα βουλή και η πρόκληση εκλογών.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει έδαφος η άποψη υπέρ της διεκδίκησης της αυτοδυναμίας με το σκεπτικό, ότι η μεγάλη πολιτική ρευστότητα περιορίζει εξ αντικειμένου τις δυνατότητες συνεργασιών με άλλα κόμματα.

Ως προς τον πρώτο στόχο, ο κ. Τσίπρας συνέδεσε τις πολιτικές εξελίξεις με την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας τονίζοντας ότι είναι ο μόνος θεσμικός τρόπος για να προκληθούν εκλογές και να ανατραπεί η κυβερνητική πολιτική.

Παράλληλα όμως σημείωσε ότι είναι αναγκαίο να αναπτυχθεί και να καλλιεργηθεί η συλλογική δράση στο κόμμα, να βελτιωθεί η πολιτική λειτουργία και να τεθεί, ενδεχομένως και σε νέες βάσεις η οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ, τόσο σε κεντρικό, όσο και σε περιφερειακό επίπεδο. Ως παράδειγμα αναιμικής οργάνωσης ανέφερε το γεγονός ότι υπήρχαν εκλογικά τμήματα στα οποία δεν ήταν παρόντα μέλη του κόμματος, ενώ σημείωσε και την επίσης αναιμική ανάπτυξη και δράση της νεολαίας του κόμματος.

Γενικά ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αξιοποιήσει στο έπακρο και την πολιτική συγκυρία και την πρώτη θέση του κόμματος στις ευρωεκλογές, ώστε να μην απωλέσει την κοινωνική και εκλογική δυναμική του όπως η ΕΔΑ, που αντί να αφομοιώσει τις δυνάμεις του Κέντρου, ακολούθησε άλλη τακτική με συνέπεια να συρρικνωθεί στη συνέχεια.

Για την προγραμματική ετοιμασία ο κ. Τσίπρας είπε ότι πρέπει να γίνει ένας ετήσιος απολογισμός προκειμένου να αναθεωρηθούν πτυχές του προγράμματος και να εμπλουτιστεί με νέες θέσεις. Στόχος είναι, όλα αυτά τα θέματα να έχουν αντιμετωπιστεί μέχρι τον Σεπτέμβριο, οπότε και προβλέπονται πυκνές πολιτικές εξελίξεις σε πολιτικό και κοινοβουλευτικό επίπεδο.

Οι κύριοι Αλέκος Καλύβης, Κώστας Πουλάκης και Χριστόφορος Παπαδόπουλος παρουσίασαν στην Πολιτική Γραμματεία το κείμενο της εισήγησης προς την Κεντρική Επιτροπή που σε γενικές γραμμές έγινε δεκτό.

Σύμφωνα με κομματικές πηγές, σε σύντομη παρέμβασή του ο Παναγιώτης Λαφαζάνης εξέφρασε ορισμένες επιφυλάξεις σε σημεία της παρέμβασης του κ. Τσίπρα και σημείωσε ότι η Αριστερή Πλατφόρμα θα παρουσιάσει δικό της κείμενο στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.

Νέες αποκαλύψεις για το ΟΑΚΑ: Χάθηκε το εγχειρίδιο συντήρησης που είχε αφήσει ο Καλατράβα

Νέες αποκαλύψεις για το ΟΑΚΑ: Χάθηκε το εγχειρίδιο συντήρησης που είχε αφήσει ο Καλατράβα

Σε δεύτερη μελέτη για το στέγαστρο Καλατράβα προχωρά το Tεχνικό Eπιμελητήριο-Δέκα χρόνια χωρίς οικοδομική άδεια…