Newsroom

Newsroom

Τσίπρας στο Economist: Είμαστε κοντά σε συμφωνία – Κανένας κίνδυνος για μισθούς και συντάξεις

Δεν υφίσταται κανένας κίνδυνος για τους μισθούς και τις συντάξεις τόνισε ο πρωθυπουργός από το βήμα του συνεδρίου του Economist. «Πορευόμαστε στο ναρκοθετημένο έδαφος» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας και σημείωσε ότι «σε αυτή τη φάση φαίνεται πως έχει βρεθεί κοινό έδαφος με τους θεσμούς σε μια σειρά ζητήματα και γι' αυτό είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία».

tsipras eco hd

Δεν υφίσταται κανένας κίνδυνος για τους μισθούς και τις συντάξεις τόνισε ο πρωθυπουργός από το βήμα του συνεδρίου του Economist. «Πορευόμαστε στο ναρκοθετημένο έδαφος» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας και σημείωσε ότι «σε αυτή τη φάση φαίνεται πως έχει βρεθεί κοινό έδαφος με τους θεσμούς σε μια σειρά ζητήματα και γι’ αυτό είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία».

Ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στην προηγούμενη «πολιτική ελίτ», είπε ότι απέτυχε παταγωδώς να βγάλει τη χώρα από την κρίση, καθώς επέλεξε να συνταχθεί με τις πιο ακραίες δυνάμεις για να υλοποιήσει μια σκληρότατη πολιτική λιτότητας ενάντια στην ελληνική κοινωνία.

«Το μνημόνιο δεν ήταν απλώς ένα κακό πρόγραμμα αλλά η συνειδητή επιλογή να φορτωθούν τα βάρη της οικονομικής κρίσης στις πλάτες της μισθωτής εργασίας, των συνταξιούχων, της αυτοαπασχολούμενης μεσαίας τάξης και των ελεύθερων επαγγελματιών. Ήταν δεδομένο ότι θα οδηγούσε σε μια μακροχρόνια ύφεση η οποία όμως ήταν επιθυμητή από τους εμπνευστές αυτής της πολιτικής», είπε ο κ. Τσίπρας.

«Ήταν δεδομένο ότι θα οδηγούσε σε μια μακροχρόνια ύφεση η οποία όμως ήταν επιθυμητή από τους εμπνευστές αυτής της πολιτικής» πρόσθεσε.  Ο πρωθυπουργός συνέχισε λέγοντας ότι «η πολιτική και οικονομική αυτή καταιγίδα ένα πράγμα άφησε ακλόνητο στη θέση του: Το πελατειακό και διεφθαρμένο κράτος που στήριζε την πολιτική και οικονομική ελίτ αυτής της χώρας» και πρόσθεσε ότι «καμία υποτιθέμενη μεταρρύθμιση δεν τα έβαλε με το τρίγωνο της διαπλοκής που στήθηκε μεταξύ πολιτικής ελίτ, μιντιαρχών και Τραπεζών».

Ο πρωθυπουργός τόνισε: «Νομοθετούμε και διαπραγματευόμαστε, όμως, μέσα σε ένα πρωτοφανές δυσμενές οικονομικό περιβάλλον. Πορευόμαστε, θα έλεγα, στο ναρκοθετημένο έδαφος που με επιμέλεια προετοίμασε η απελθούσα κυβέρνηση των υποστηρικτών του μνημονίου». Ο κ. Τσίπρας διαβεβαίωσε ότι δεν υφίσταται κανένας κίνδυνος για τους μισθούς και τις συντάξεις, ενώ για τη συμφωνία υποστήριξε ότι «πρέπει να κλείσει και πρέπει να είναι έντιμη και αμοιβαία επωφελής».

Συνέχισε λέγοντας ότι «σε αυτή τη φάση φαίνεται πως έχει βρεθεί κοινό έδαφος με τους θεσμούς σε μια σειρά ζητήματα και γι’ αυτό είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία». Πρόσθεσε πως «υπάρχει κοινό έδαφος σε ζητήματα όπως οι δημοσιονομικοί στόχοι, οι οριακές αλλαγές στο ΦΠΑ που θα πρέπει να λειτουργούν αναδιανεμητικά προς όφελος των κατώτερων στρωμάτων, θεσμικές αλλαγές για την ενίσχυση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού». Στη συνέχεια συμπλήρωσε ότι υπάρχουν ανοιχτά θέματα, λέγοντας ότι «κάποιοι στους θεσμούς επιμένουν σε προτάσεις για αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο που ορίζει την λειτουργία της ήδη απορυθμισμένης αγοράς εργασίας. Οι αλλαγές αυτές  δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές».

Σοκάρει η Κ. Στανίση με αφορμή την έμφυλη βία : «Όταν μίλησα για όσα μου συνέβαιναν δε μου συμπαραστάθηκε καμία γυναίκα» (video)

στανιση

Σοκάρει η Κ. Στανίση με αφορμή την έμφυλη βία : «Όταν μίλησα για όσα μου συνέβαιναν δε μου συμπαραστάθηκε καμία γυναίκα» (video)

Η μεγάλη λαϊκή τραγουδίστρια, «λύγισε» όταν με αφορμή το θεαμάτων γυναικοκτονιών, θυμήθηκε τις δικές της…

Τέμπη: Εντυπωσιακό γκραφίτι αφιερωμένο στη μνήμη της άτυχης Κέλλυς σε σχολείο της Καλαμαριάς

CropImage 20

Τέμπη: Εντυπωσιακό γκραφίτι αφιερωμένο στη μνήμη της άτυχης Κέλλυς σε σχολείο της Καλαμαριάς

Το έργο έκανε την εμφάνισή του στο 6ο Λύκειο Καλαμαριάς, όπου είναι μαθήτρια η 17χρονη…