Τσίπρας: "Στίγμα στον ευρωπαϊκό πολιτισμό ό, τι συμβαίνει στην πατρίδα μου"

«Όλα αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα τα τελευταία τρία χρόνια είναι στίγμα στον ευρωπαϊκό πολιτισμό», υποστήριξε ο Αλέξης Τσίπρας ύστερα…

leta 0

«Όλα αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα τα τελευταία τρία χρόνια είναι στίγμα στον ευρωπαϊκό πολιτισμό», υποστήριξε ο Αλέξης Τσίπρας ύστερα από τη συνάντησή του στη Ρώμη με τον Νίκι Βέντολα, πρόεδρο του κόμματος Αριστερά, Οικολογία, Ελευθερία (SEL). Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε πως οι ευρωεκλογές είναι μια σημαντική ευκαιρία να δώσουμε ένα ισχυρό μήνυμα για την αλλαγή της πολιτικής, για τον τερματισμό της λιτότητας, για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, για την επιστροφή της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης.

Όσον αφορά την υποψηφιότητά του για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο κ. Τσίπρας επισήμανε πως έχει σκοπό να περάσει το μήνυμα ότι ποτέ ξανά και πουθενά αλλού στην Ευρώπη δεν πρέπει να υπάρξει λαός να βρεθεί στην κατάσταση που βρέθηκε τα τελευταία τρία χρόνια η ελληνική κοινωνία: «Ξέρω ότι το σχέδιό μας είναι μεγαλεπήβολο. Έχουμε απέναντί μας ισχυρές δυνάμεις. Αλλά εάν οι λαοί συνεργαστούν, τίποτε δεν είναι αδύνατο. Η Ευρώπη και η Ε.Ε. δεν έχουν ιδιοκτήτες και ενοικιαστές. Είμαστε ισότιμα μέλη. Κι αν ενώσουμε τις δυνάμεις μας πιστεύω ότι μπορούμε να αλλάξουμε τη ζωή μας».

Σχολιάζοντας, εξάλλου, τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας Ενρίκο Λέτα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε με νόημα πως πέρα από τις κοινές επισημάνσεις για τερματισμό της άγριας λιτότητας πρέπει να υπάρξει κι ένας κοινός σχεδιασμός διεκδικήσεων. «Δεν μπορεί οι Σύνοδοι Κορυφής της Ευρώπης να είναι συναντήσεις 27 αρχηγών κρατών που κουβεντιάζουν αλλά στο τέλος γίνεται αυτό που θέλει η κυρία Μέρκελ», ανάφερε χαρακτηριστικώς ο κ. Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε και με τον πρόεδρο της Περιφέρειας του Λάτσιο, Νικόλα Τζινγκαρέτι, δηλώνοντας στη συνέχεια πως η τοπική αυτοδιοίκηση υπήρξε από τα πρώτα θύματα των περικοπών στην Ελλάδα και στην Ιταλία και προσθέτοντας πως υπάρχει δυνατότητα εξυγίανσης, χωρίς τα βασικά χαρακτηριστικά που έχει η νεοφιλελεύθερη λιτότητα. Χωρίς, δηλαδή, να κόβει κανείς τις κοινωνικές παροχές και να αυξάνει τους φόρους στους πολίτες, αλλά χτυπώντας τη διαφθορά και τη σπατάλη.

 

 

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

ataman 2 1

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού μίλησε μετά την ήττα της ομάδας του, δίνοντας σήμα ανασύνταξης και…

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

ΡΕΝΤΗ

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

Αντιμέτωποι με βαριές ποινικές διώξεις είναι πλέον οι 67 συλληφθέντες για την υπόθεση της δολοφονίας…

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

εβρος

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

Ένα πολύ σοβαρό περιστατικό έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των περιστατικών παράνομης χρήσης δηλητηριασμένων…