Τσίπρας στη Λιβαδειά: Άθλια ψέμματα από τη ΝΔ – Σε επτά μήνες μειώσαμε το χρέος κατά 10,9 δισ. (δείτε την ομιλία σε βίντεο)

Το ουσιαστικό δίλημμα των εκλογών έθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας στη Λιβαδειά που αφορά  σε ποιον θα εμπιστευτούν οι πολίτες τη διακυβέρνηση της χώρας, σύμφωνα με όσα είπε στην ομιλία του. «Την οικονομική ολιγαρχία ή τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία;» «Τη ΝΔ και τον κύριο Μεϊμαράκη, που σιτίζονται από τη διαπλεκόμενη οικονομική ολιγαρχία και υπάρχουν μόνο και μόνο για να εξυπηρετούν τα συμφέροντά της σε βάρος σας;» «Ή τον ΣΥΡΙΖΑ, (…) «που με το πρόγραμμά του, θα εξουδετερώσει στην πράξη τις πιο αρνητικές πτυχές της για τα χαμηλά και μεσαία κοινωνικά στρώματα και, κυρίως, για την αγροτιά».

2359022

Το ουσιαστικό δίλημμα των εκλογών έθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας στη Λιβαδειά που αφορά  σε ποιον θα εμπιστευτούν οι πολίτες τη διακυβέρνηση της χώρας, σύμφωνα με όσα είπε στην ομιλία του. «Την οικονομική ολιγαρχία ή τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία;» «Τη ΝΔ και τον κύριο Μεϊμαράκη, που σιτίζονται από τη διαπλεκόμενη οικονομική ολιγαρχία και υπάρχουν μόνο και μόνο για να εξυπηρετούν τα συμφέροντά της σε βάρος σας;» «Ή τον ΣΥΡΙΖΑ, (…) «που με το πρόγραμμά του, θα εξουδετερώσει στην πράξη τις πιο αρνητικές πτυχές της για τα χαμηλά και μεσαία κοινωνικά στρώματα και, κυρίως, για την αγροτιά».

Αναφέρθηκε επίσης στα πεπραγμένα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ το ολιγόμηνο διάστημα που ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας, τη σκληρή διαπραγμάτευση, τη μεγαλειώδη στιγμή του ΟΧΙ. Τις βασικές τομές στη διακυβέρνηση που επέφερε με το σπάσιμο του λουκέτου της ΕΡΤ, ανακούφιση χιλιάδων επιχειρήσεων και επαγγελματιών με τις εκατό δόσεις, οι επαναπροσλήψεις, η κατάργηση των 5 ευρώ στα νοσοκομεία, το μέτωπο με τη διαφθορά και τη διαπλοκή, το νομοσχέδιο για τις ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες, τις πρώτες καμπάνες για τους έχοντες που φιγουράρουν ψηλά στις λίστες τύπου Λαγκάρντ, το τέλος της ασυλίας των ιδιοκτητών ΜΜΕ, που καλούνται να πληρώσουν αυτά που χρωστούν στο Δημόσιο καθώς και με τις πρώτες αλλαγές στη Δικαιοσύνη.

 

 

Ξεχωριστή αναφορά ο Αλέξης Τσίπρας επεφύλαξε στο προσφυγικό ζήτημα καθώς όπως είπε κρίνονται οι ανθρωπιστικές αξίες και οι δημοκρατικές παραδόσεις της Ευρώπης από τον τρόπο που θα αντιμετωπίσει το προσφυγικό ζήτημα. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε στη Ν.Δ. για τον τρόπο αντιμετώπισης του προσφυγικού προβλήματος, ως πεδίο άσκησης μικροκομματικής, προεκλογικής προπαγάνδας. Η Νέα Δημοκρατία είναι, λοιπόν, σήμερα υπόλογος και όχι τιμητής.

Απαντώντας στους ισχυρισμούς της Ν.Δ. ότι , ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κοστίσει στον ελληνικό λαό 90 δις ευρώ τόνισε ότι πρόκειται «για το πιο άθλιο ψέμα που έχουν πει μέχρι τώρα».  «Αυτοί που χρέωσαν επι 40 χρόνια διακυβέρνησης το τόπο με 340 δις χρέος, έχουν το θράσος να μας κουνάνε και το δάκτυλο ότι δήθεν εμείς δημιουργήσαμε χρέη. Στο επτάμηνο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ το δημόσιο χρέος της χώρας, όχι μόνο δεν αυξήθηκε, αλλά μειώθηκε κατά 10,9 δις ευρώ. Η συμφωνία που εμείς φέρνουμε μας γλυτώνει κατά 20 δις σε μέτρα, από τα μικρότερα πρωτόγεννη πλεονάσματα.

Ενώ με τη χρηματοδοτική κάλυψη από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό ξεπληρώνουμε τα χρέη που μας φόρτωσαν ο βίος και η πολιτεία τους επί 40 χρόνια, με πολύ μικρότερο επιτόκιο από ότι θα το ξεπληρώναμε με τις δικές τους συμφωνίες» «Γι’ αυτό, κύριε Μεϊμαράκη, στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί.»

 

Ολόκληρη η ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα

Πολίτες της Λιβαδειάς,

Λαέ της Βοιωτίας,

 

Είμαστε, όλες και όλοι εδώ,

Στο νέο μεγάλο προσκλητήριο για τη Δημοκρατία, Στο νέο μεγάλο προσκλητήριο για την κοινωνική δικαιοσύνη, Στο νέο μεγάλο προσκλητήριο για το αύριο αυτού του λαού. Για το αύριο αυτού του τόπου. Γιατί ο αγώνας συνεχίζεται, οι μάχες είναι μπροστά μας και στις μάχες αυτές θα σταθούμε όρθιοι για να σταθεί όρθια και η Ελλάδα.Για να φύγουμε μπροστά. Να ξεμπερδέψουμε με το παλιό, με όσους μας κρατούν καθηλωμένους στο χθες.

Στις 25 Γενάρη ανοίξαμε λογαριασμούς με την ιστορία.

Δε θα τους αφήσουμε στη μέση. Κάποιοι θέλουν να γίνει η αριστερά μικρή παρένθεση στο καθεστώς που στήσανε εδώ και 40 χρόνια. Δε θα τους κάνουμε τη χάρη.Tα σχέδιά τους θα βάλει βαθιά μέσα στα συρτάρια της ιστορίας ο ελληνικός λαός στις 20 του Σεπτέμβρη.Επιτρέψτε μου, όμως, να ξεκινήσω σήμερα την ομιλία μου έξω από τα προεκλογικά στερεότυπα.Γιατί η επικαιρότητα μας αναγκάζει πολλές φορές να μιλήσουμε με τα λόγια της ψυχής.Να αφήσουμε τα συνθήματα στην άκρη και να μιλήσουμε για τη φρίκη που αντικρίσαμε όλοι χθες στους δέκτες των τηλεοράσεών μας.

Που δεν είναι η φρίκη ενός δράματος που συμβαίνει κάπου μακριά, αλλά μέσα στα πόδια μας, στις γειτονιές μας, στις θάλασσές μας.Η θάλασσα του Αιγαίου χθες ξέβρασε το τον ευρωπαϊκό πολιτισμό στις ακτές της Αλικαρνασσού.και είναι στιγμές που η εικόνα σα γροθιά στο στομάχι, σε αναγκάζει να συνειδητοποιήσεις ότι δεν μιλάς για ένα πρόβλημα, αλλά για ανθρώπινες ζωές.

Ζωές που αυτές τις μέρες στοιβάζονται στα καῒκια και στα τραίνα.Που στοιχειώνουν τις συνειδήσεις μας – αλλά αυτό δεν αρκεί.Δεν αρκεί να συμπάσχουμε με τους πρόσφυγες του πολέμου από τη Συρία και τις άλλες χώρες της περιοχής μας.Δεν αρκεί να συγκλονιζόμαστε από την εικόνα του– του μικρού Αϊλάν,  νεκρού στη άκρη της ακτής.Αλλά και από τις πολλές εικόνες των ανθρώπων που οδύρονται, τραυματίζονται και πεθαίνουν κάθε μέρα, αναζητώντας  στον ήλιο μοίρα και μια ζωή ανθρώπινη.

Πρέπει να αφυπνιστούμε, να εξεγερθούμε και να δράσουμε.

Μαζί με τους πρόσφυγες, στις ακτές της Ελλάδας ξεβράζεται και η Ευρώπη.Που συγκινείται μεν, αλλά δεν δίνει λύσεις. Οι ανθρωπιστικές αξίες της και οι δημοκρατικές παραδόσεις της κρίνονται από τον τρόπο που θα αντιμετωπίσει το προσφυγικό ζήτημα. Χωρίς κοινή, ευρωπαϊκή λύση, με αλληλεγγύη και ανθρωπισμό, η Ευρώπη πισωγυρίζει. Χάνεται στο σκοτάδι των κλειστών συνόρων και των επαναπροωθήσεων.

Όταν μένει η κάθε χώρα μόνη της  να αντιμετωπίσει αυτό που δεν μπορεί, τότε εμφανίζονται τα τραίνα της ντροπής, τα τραίνα των κυνηγημένων, που η Ευρώπη θα ήθελε να είχε σβήσει από τη συλλογική μνήμη της μια για πάντα.

Τότε ακούγονται δυνατά και οι πιο μισαλλόδοξες, οι πιο επικίνδυνες ακροδεξιές κραυγές από το κέντρο της Ευρώπης .

Και είναι πράγματι ντροπή κάποιοι και εδώ στην Ελλάδα να προσπαθούν να ψηφοθηρήσουν πάνω στο πιο δραματικό ευρωπαικό και παγκόσμιο πρόβλημα.

Η χθεσινή εικόνα της φρίκης, που συγκλόνισε το πλανήτη, έρχεται δυστυχώς να καταδείξει τη μεγάλη ανευθυνότητα και τη μεγάλη ντροπή των πολιτικών δυνάμεων και ειδικότερα της ΝΔ, που από τη πρώτη στιγμή επιχείρησαν να εκμεταλλευτούν για μικροκομματικά το προσφυγικό, προκειμένου να απευθυνθούν στα πιο ακραία λαϊκιστικά ένστικτα.

Στα ίδια ακριβώς που στοχεύει και η Χρυσή Αυγή, προκειμένου να ψηφοθηρήσει. Και μας ασκούσε κριτική ότι δήθεν εμείς φταίμε για ένα φαινόμενο διεθνές. Ότι εμείς έχουμε αφήσει τα θαλάσσια σύνορα ανοιχτά. Τι αλήθεια ζητάγανε ακριβώς από την ελληνική κυβέρνηση;

Να βυθίζουμε με τα πλοία του ελληνικού λιμενικού τις φουσκωτές λέμβους των προσφύγων;

Και να μετατρέψουμε το Αιγαίο σε υγρό τάφο χιλιάδων παιδιών σαν τον Αιλάν;

Ο λαϊκισμός και η ψηφοθηρία έχουν τα όριά τους.

Η ΝΔ στις 25 Γενάρη μας παρέδωσε το απόλυτο τίποτα για την αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος, ενώ ήταν απολύτως εμφανές ότι θα ερχόντουσαν τα κύματα των προσφύγων.

Η Νέα Δημοκρατία είναι, λοιπόν, σήμερα υπόλογος και όχι τιμητής.

Στους εφτά μήνες της κυβέρνησής μας κάναμε για αυτό το θέμα περισσότερα απ’ όσα μπορούσαμε, με δεδομένες τις συνθήκες που αντικρίσαμε.

Η ΝΔ μας παρέδωσε ανεπαρκέστατες υποδομές υποδοχής και φιλοξενίας, ακόμα και για κανονικές συνθήκες.Και μηδενική απορρόφηση στα μέχρι πρότινος διαθέσιμα κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη δημιουργία Κέντρων υποδοχής. Ιδρύσαμε υπουργείο μεταναστευτικής πολιτικής, έχοντας τη διορατικότητα ότι το πρόβλημα των προσφυγικών ροών θα το καταστήσει απαραίτητο διοικητικό  εργαλείο.

Θέσαμε το θέμα στην Ευρωπαϊκή ηγεσία. Ζητήσαμε και πετύχαμε τη πραγματοποίηση έκτακτης Συνόδου Κορυφής για το μεταναστευτικό, η οποία και ενέκρινε για πρώτη φορά τη μετεγκατάσταση 16.000 προσφύγων από τη χώρα μας προς άλλες χώρες της Ε.Ε, ενώ ήδη άμεσα δρομολογείται η μετεγκατάσταση 8.000 προσφύγων.

Καταφέραμε, τέλος να διασφαλίσουμε τακτική χρηματοδότηση 470 εκατ ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την περίοδο 2014-2020 και άλλα 7,4 εκατ. ευρώ σε έκτακτη χρηματοδότηση.

Ενώ οργανώσαμε σε χρόνο ρεκόρ τον πρώτο ξενώνα προσφύγων στον Ελαιώνα και εξασφαλίσαμε ότι όλα τα ασυνόδευτα παιδιά καλύπτονται από δομές φιλοξενίας.

Αλλά δεν είναι μόνο το προσφυγικό όπου η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έδειξε δε΄΄ιγμα γραφής σε αντίξοες συνθήκες και με τη θηλιά στο λαιμό.

Ακόμα κι αν κυβέρνησε μόνο εφτά μήνες και σε συνθήκες πολιορκίας :

Σπάσαμε το λουκέτο της ΕΡΤ.
Δώσαμε οξυγόνο σε εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις και επαγγελματίες με τις εκατό δόσεις.
Δώσαμε πίσω τη δουλειά τους στις καθαρίστριες, στους σχολικούς φύλακες, στους κυνηγημένους δημόσιους υπάλληλους.
Καταργήσαμε τα πέντε ευρώ στα νοσοκομεία.
Ταυτόχρονα ανοίξαμε το μέτωπο με τη διαφθορά και τη διαπλοκή.
Με το νομοσχέδιο για τις ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες.
Με τις πρώτες καμπάνες για τους έχοντες που φιγουράρουν ψηλά-ψηλά στις λίστες τύπου Λαγκάρντ.
Με το τέλος της ασυλίας των ιδιοκτητών ΜΜΕ, που καλούνται να πληρώσουν αυτά που χρωστούν στο Δημόσιο.
Με τις πρώτες αλλαγές στη Δικαιοσύνη.

Λαέ της Βοιωτίας,

Σήμερα ο τόπος μας βρίσκεται μπροστά σε μια κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση.

Σαν να μην πέρασε μια μέρα από το Γενάρη του 2015.

Η συμμαχία της διαπλοκής και της διαφθοράς καραδοκεί να κάνει πράξη τον αρχικό της σχεδιασμό της παρένθεσης.

Και να ξανάρθει στην εξουσία να πάρει τη ρεβάνς από έναν ελληνικό λαό, ο οποίος, στις 25 Γενάρη, τόλμησε και την αποκαθήλωσε.

Αλλά με την προσπάθειά της αυτή, το ίδιο το κατεστημένο του χθες, θέτει το πραγματικό δίλημμα της εκλογικής αναμέτρησης στις 20 Σεπτέμβρη:

Που δεν είναι άλλο από το ποιος θα κυβερνήσει αυτόν τον τόπο.

Ποιον εσείς εμπιστεύεστε να κυβερνήσει;

Την οικονομική ολιγαρχία ή τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία;

Τη ΝΔ και τον κύριο Μεϊμαράκη, που σιτίζονται από τη διαπλεκόμενη οικονομική ολιγαρχία και υπάρχουν μόνο και μόνο για να εξυπηρετούν τα συμφέροντά της σε βάρος σας;

Ή τον ΣΥΡΙΖΑ, που είμαστε η μοναδική εγγύηση ότι θα δε θα αφεθούν στη τύχη τους οι νέοι, οι άνεργοι, οι αγρότες, οι χαμηλόμισθοι και οι χαμηλοσυνταξιούχοι.

 Ότι δεν θα τους καταπιούν τα μεγάλα συμφέροντα.

Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ, με το πρόγραμμά του, θα εξουδετερώσει στην πράξη τις πιο αρνητικές πτυχές της για τα χαμηλά και μεσαία κοινωνικά στρώματα και, κυρίως, για την αγροτιά.

Πιστεύει πραγματικά ο νέος, ο άνεργος, ο αγρότης, ο χαμηλόμισθος και ο χαμηλοσυνταξιούχος ότι η ΝΔ, που κάθε μέρα επί επτά μήνες μας κατήγγειλε γιατί δεν υπογράφαμε, ο,τιδήποτε μας έδιναν οι δανειστές, αύριο θα διαπραγματευτεί για τα συμφέροντά του;

Αν κάτι θα ήθελε να διαπραγματευτεί η παρέα Σαμαρά Μειμαράκη Βορίδη και Γεωργιάδη, είναι οι χαμηλότεροι φόροι για τους πλούσιους και τα περισσότερα παράθυρα προνομίων για την ολιγαρχία, για να της ανταποδώσει τη στήριξη που αφειδώς και προκλητικά του παρέχει αυτές τις μέρες.

Στις 20 του Σεπτέμβρη, λοιπόν, ο ελληνικός λαός ψηφίζει ή την παλινόρθωση της διαπλοκής, της διαφθοράς και της ολιγαρχίας ή την πορεία προς το αύριο, με σταθερότητα, ασφάλεια και κοινωνική δικαιοσύνη, που εγγυάται η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Πολίτες της Βοιωτίας,

Επιτρέψτε μου εδώ κάτι που ίσως φανεί προσωπικό, αλλά δεν είναι. Που αισθάνομαι την ανάγκη να το μοιραστώ μαζί σας. Για την μάχη που δώσαμε, για τις άγρυπνες νύχτες, για την ατέλειωτη αγωνία, για τις προσπάθειες σε μια σειρά ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Για τους διαξιφισμούς και τις συγκρούσεις, συχνά χωρίς κανόνες διπλωματίας και ευγένειας. Για τις απειλές και τις προσβολές, για το δημοψήφισμα και το Όχι μας, για τους συνεργάτες μου της πρώτης γραμμής, για το κόμμα μας και τα περισσότερα μέλη και στελέχη του, για τον τρόπο που πάλεψα να υπηρετήσω τα συμφέροντα του λαού, είμαι περήφανος. 

Για το βάρος της ευθύνης που αναλάβαμε είμαι περήφανος. Για το σεβασμό στο μόχθο του λαού είμαι περήφανος.

Για το συμβιβασμό που δεχτήκαμε για να αποφύγουμε την καταστροφή, να διατηρήσουμε τις δυνάμεις μας, και να έχουμε τη δυνατότητα να συνεχίσουμε τη μάχη από καλύτερες θέσεις, είμαι περήφανος.

Γιατί εμείς δεν πρόκειται να δραπετεύσουμε.Όρθιοι συνεχίζουμε τη μάχη.

Πιο αποφασισμένοι, πιο έμπειροι, πιο προσγειωμένοι, πιο γειωμένοι στην πραγματικότητα.

Γιατί μόνο όποιος πατάει γερά στην πραγματικότητα έχει την πραγματική δυνατότητα να την αλλάξει.

Τη πραγματική δυνατότητα να αλλάξει τον κόσμο.

Και παρά τις δύσκολες πλευρές της, η συμφωνία που φέραμε δίνει για πρώτη φορά ευκαιρίες και διεξόδους σε αντίθεση με όσα είχαμε μέχρι τώρα.

Γιατί εξασφαλίζει για τρία χρόνια τη σταθερότητα που είναι αναγκαία για να λειτουργήσει ομαλά η οικονομία.

Γιατί για πρώτη φορά αντιμετωπίζει το ζήτημα του χρέους και της αναγκαία απομείωσής του, που τώρα πια δε συζητείται το αν θα γίνει αλλά το σε τι βάθος θα γίνει.

Γιατί, επίσης, τελειώνει με την πιθανότητα του Grexit, που άφηνε τη χώρα έκθετη στους κερδοσκόπους.

Γιατί εξασφαλίζει σημαντικά κεφάλαια για την επανεκκίνηση της οικονομίας, κυρίως με τα μικρά αποκεντρωμένα έργα.

Γιατί αποτρέπει τις μαζικές απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα και βάζει τέλος στις απολύσεις στο δημόσιο.

Γιατί ανοίγει το δρόμο για να ανατραπεί το σημερινό εργασιακό καθεστώς ζούγκλας, να επανέλθουν οι συλλογικές συμβάσεις, να αποκατασταθεί σταδιακά ο βασικός μισθός.

Πολίτες της Λειβαδιάς,

Θα είμαι ο τελευταίος που θα επιχειρήσω να κρύψω ότι στη συμφωνία υπάρχουν και δύσκολοι όροι.

Όροι και μέτρα που επέβαλαν οι δανειστές. Ξέρετε πώς, με ποια μέσα, και ποιες απειλές.

Όλοι ξέρουν, κι εκείνοι ακόμα που κάνουν ότι δεν ξέρουν. Γνωρίζουμε επίσης ότι η συμφωνία είναι δύσκολη για τους αγρότες. Γνωρίζουμε ότι ο αγροτικός κόσμος αναρωτιέται τι, άραγε, μπορεί να γίνει, ώστε να ελαφρυνθεί από τα βάρη της.

Εμείς παρά τις εκβιαστικές συνθήκες της διαπραγμάτευσης μέχρι τις 12 Ιουλίου, πετύχαμε να κρατήσουμε πολλά σημεία ανοιχτά, ώστε να μπορέσουμε να δώσουμε τις επόμενες μάχες με καλύτερες συνθήκες.

Ποια είναι, λοιπόν, αυτά τα ανοιχτά σημεία ;

Η συμφωνία, λοιπόν, προβλέπει:

Βελτιώσεις στην απορρόφηση των κονδυλίων της Ε.Ε μέχρι το τέλος του 2015.
Μέτρα που αποσκοπούν στη βελτίωση της εμπορίας γεωργικών προϊόντων.
Καθιέρωση πρωτοβουλίας για την εξαγωγή ελληνικών προϊόντων και στην προώθηση και διαχείριση των εξαγωγικών δικτύων διανομής.
Διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για τη θέσπιση νέου πλαισίου για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς.
Ενθάρρυνση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που ευνοούν τους νέους και δραστήριους αγρότες.
Μεγαλύτερη συγκέντρωση της αγροτικής εκμετάλλευσης.
Πρόγραμμα για τη βελτίωση της αποδοτικότητας των πόρων κατά τη χρήση ενέργειας και τη διαχείριση των υδάτων.
Στήριξη ορθών γεωργικών πρακτικών χρηματοδοτούμενες με κονδύλια της ΕΕ.

Αυτά τα οκτώ σημεία είναι οι κρίσιμες μάχες που έχουμε μπροστά μας.

Είναι οι μάχες που θα δώσουμε μαζί.

Για να πάρουν το περιεχόμενο που θέλουμε.

Για να δώσουμε τις λύσεις που μας πάνε μπροστά.

Γιατί μόνο η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ξέρει και μπορεί να δώσει αυτές τις μάχες.

Γιατί μόνον εμείς, παρά τη σκληρή διαπραγμάτευση, μπορέσαμε μέσα σε εφτά μήνες να δώσουμε τα πρώτα, αξιόπιστα δείγματα γραφής, τα πρώτα θετικά αποτελέσματα:

Ποια είναι αυτά ;

Οι αποζημιώσεις για φυσικές καταστροφές στην αγροτική οικονομία παραμένουν αφορολόγητες.

Προβλεπόταν φορολόγηση από το πρώτο ευρώ με συντελεστή 13%.

Οι αγροτικές επιδοτήσεις παραμένουν αφορολόγητες έως ύψους 12.000 ευρώ.

Με την ρύθμιση αυτή καλύπτεται περισσότερο από το 90% των αγροτών, κυρίως μικρής και μεσαίας αγροτιάς. Προβλεπόταν φορολόγηση από το πρώτο ευρώ με συντελεστή 13%.

Κατατίθεται σε διαβούλευση, αμέσως μετά τις εκλογές, η πρότασή του ΣΥΡΙΖΑ για τη συνεργατική λειτουργία των αγροτών.
Ξεκινά η καταγραφή της ακίνητης περιουσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με στόχο την ίδρυση φορέα αξιοποίησης της δημόσιας αγροτικής γης και των αγροτικών ακινήτων.
Παίρνουμε μέτρα προστασίας της φέτας, ως Προϊόν Γεωγραφικής Ένδειξης, στις συμφωνίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τρίτες χώρες και των γαλακτοπαραγωγών της χώρας μας μετά την άρση των ποσοστώσεων.
Αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα των επιλέξιμων εκτάσεων για βοσκοτόπους.
Βρίσκεται σε εξέλιξη η αποτύπωση των εκτάσεων προς βοσκή και η ολοκλήρωση του σχετικού νομοσχεδίου που αφορά τις βοσκήσιμες γαίες με στόχο την ομαλή και απρόσκοπτη ροή των κοινοτικών πόρων, ύψους 450 εκ. ευρώ το χρόνο.
Ολοκληρώθηκε ο σχεδιασμός για το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 – 2020, με συνολικό προϋπολογισμό ύψους 10 δις ευρώ.
Διασφαλίστηκε η απορρόφηση των 800 εκ. ευρώ που κινδύνευαν να χαθούν στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007 – 2013.

Πολίτες της Λιβαδειάς,

Επιτρέψτε μου σε αυτό το σημείο να αναφερθώ σε κάτι που ακούω τον κύριο Μεϊμαράκη   να επαναλαμβάνει με ολοένα και μεγαλύτερο ενθουσιασμό.

Ότι, τάχα, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κοστίσει στον ελληνικό λαό 90 δις ευρώ. Πρόκειται για το πιο άθλιο ψέμα που έχουν πει μέχρι τώρα.  Αυτοί που χρέωσαν επι 40 χρόνια διακυβέρνησης το τόπο με 340 δις χρέος, έχουν το θράσος να μας κουνάνε και το δάκτυλο ότι δήθεν εμείς δημιουργήσαμε χρέη.

Στο επτάμηνο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ το δημόσιο χρέος της χώρας, όχι μόνο δεν αυξήθηκε, αλλά μειώθηκε κατά 10,9 δις ευρώ. Η συμφωνία που εμείς φέρνουμε μας γλυτώνει κατά 20 δις σε μέτρα, από τα μικρότερα πρωτόγεννη πλεονάσματα.

Ενώ με τη χρηματοδοτική κάλυψη από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό ξεπληρώνουμε τα χρέη που μας φόρτωσαν ο βίος και η πολιτεία τους επι 40 χρόνια, με πολύ μικρότερο επιτόκιο από ότι θα το ξπληρώναμε με τις δικές τους συμφωνίες.

Γι’ αυτό, κύριε Μεϊμαράκη, στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί.

Πολίτες της Βοιωτίας,

Ας μην έχουμε αυταπάτες.

Απέναντί μας, στέκονται η διαπλοκή, η διαφθορά, το κράτος του κομματισμού και της ταξικής αδικίας, η γραφειοκρατία, το ρουσφέτι, η φοροδιαφυγή, η φοροκλοπή, η θεσμική κοινωνική αδικία, η άνιση δικαιοσύνη.

Ένας τερατώδης γόρδιος δεσμός που κρατάει δεμένες χειροπόδαρα τις πιο ζωντανές δυνάμεις της πατρίδας μας.

Και το ερώτημα σε όσους καταλαβαίνουν ότι η Ελλάδα πρέπει να αλλάξει για να έχει μέλλον είναι:

Σε ποιους θα εμπιστευτούμε την απελευθέρωση της χώρας από όσα την κρατούν καθηλωμένη; Στους δεσμοφύλακες; Σε ποιους θα εμπιστευτούμε τη μεταρρύθμιση του κράτους; Σε κείνους που το έχτισαν πάνω στο στήθος της κοινωνίας; Σε ποιους θα εμπιστευτούμε τη μάχη της διαπλοκής; Στα πολιτικά της σόγια; Σε ποιους θα εμπιστευτούμε την αναμέτρηση με τη διαφθορά; Στους κουμπάρους της; Σε ποιους θα εμπιστευτούμε τη σύγκρουση με τη φοροδιαφυγή, το λαθρεμπόριο, τα καρτέλ; Σε όσους τόσα χρόνια έκαναν τα στραβά μάτια;

Λαέ της Βοιωτίας,

Πολίτες της Λιβαδειάς,

Με την ισχυρή λαϊκή εντολή στον ΣΥΡΙΖΑ και την εφαρμογή μιας πολιτικής ριζοσπαστικών μεταρρυθμίσεων στην οικονομία και στην κοινωνία, ισονομίας και δικαιοσύνης, ανασύνταξης του κράτους, πάταξης της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς, ανθρώπινου εργασιακού καθεστώτος, η Ελλάδα στο τέλος αυτής της τετραετίας θα βρίσκεται όχι απλώς απελευθερωμένη, αλλά και σε τελείως διαφορετική θέση.  Οικονομικά, κοινωνικά, διεθνώς.

Αυτή είναι η επιδίωξη, η φιλοδοξία, και η δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτός είναι ο δρόμος που ανοίξαμε με πολύ αγώνα και καλούμαστε να βαδίσουμε παρά τις δυσκολίες. Και το δίλημμα είναι σαφές:

Με τη ΝΔ και τους συμμάχους της, που χαντάκωσαν τη χώρα;

Ή με τον ΣΥΡΙΖΑ και τους συμμάχους του που μάτωσαν για να βγει η Ελλάδα από το χαντάκι;

Αποφασίζουμε με το χέρι στην καρδιά και το μυαλό στο αύριο. Όχι απλά γι ατο ποιός  θα καθίσει στην καρέκλα.  Αλλά ποιος στάθηκε, στέκεται, και θα σταθεί όρθιος Δίπλα στο λαό, με το λαό, για το λαό.

Ξεμπερδεύουμε με το παρελθόν,Κερδίζουμε το αύριο.

Γεια σας και με τη νίκη στις 20 Σεπτέμβρη.

Χάρης Δούκας: Δέχεται επίθεση από τον Ζούκοφ, τον Πλεύρη και δεξιά τρολ επειδή είπε… «μπάτσος» – Τι πραγματικά έγινε (video)

Χάρης Δούκας

Χάρης Δούκας: Δέχεται επίθεση από τον Ζούκοφ, τον Πλεύρη και δεξιά τρολ επειδή είπε… «μπάτσος» – Τι πραγματικά έγινε (video)

Μάλιστα θέση στον χορό πήρε και ο Θάνο Πλεύρης - Τι πραγματικά ειπώθηκε από τον…

Πάτρα: «Βρήκε η παλάμη μου εκεί και μαύρισε το χέρι μου», λέει ο 17χρονος που υπέστη ηλεκτροπληξία (Video)

image 3

Πάτρα: «Βρήκε η παλάμη μου εκεί και μαύρισε το χέρι μου», λέει ο 17χρονος που υπέστη ηλεκτροπληξία (Video)

Ένα 24ωρο μετά τα όσα έγιναν στο Λύκειο της Πάτρας, ο 17χρονος φέρνει στο μυαλό του εικόνες, που θα θυμάται για καιρό.

Βίντεο–ντοκουμέντο κατέγραψε τη δράση των διαρρηκτών στα βόρεια προάστια – Κλωτσούν μέχρι να σπάσουν την πόρτα

433589017 703248218462576 2760550193709265598 n

Βίντεο–ντοκουμέντο κατέγραψε τη δράση των διαρρηκτών στα βόρεια προάστια – Κλωτσούν μέχρι να σπάσουν την πόρτα

Bίντεο ντοκουμέντο με τη σπείρα που ξάφριζε σπίτια σε Εκάλη και Νέα Ερυθραία - Αίσθηση…

Έλενα Ακρίτα: Ξεμπρόστιασε τα γέλια Βορίδη και Μιχαηλίδου στη Βουλή – «Μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι» (εικόνα)

Ακρίτα 1

Έλενα Ακρίτα: Ξεμπρόστιασε τα γέλια Βορίδη και Μιχαηλίδου στη Βουλή – «Μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι» (εικόνα)

Την ώρα που συζητούσαν για τους 57 νεκρούς των Τεμπών, ο Βορίδης με τη Μιχαηλίδου…

Αρπάχτηκαν on air Τζίμα και Πρετεντέρης για τον Καραμανλή: «Αυτό είναι άποψή σου Γιάννη, η δική μου είναι άλλη» (video)

Καταγραφή 13

Αρπάχτηκαν on air Τζίμα και Πρετεντέρης για τον Καραμανλή: «Αυτό είναι άποψή σου Γιάννη, η δική μου είναι άλλη» (video)

Για τη βουλευτική ασυλία και τη δικαιοσύνη στην περίπτωση του Αχιλλέα Καραμανλή αρπάχτηκαν η Ράνια…