Newsroom

Newsroom

Ο Α. Τσίπρας πήρε θέση για τις καταγγελίες Βαξεβάνη: Θέλω να εκφράσω την ανησυχία μου

«Εδώ είναι ένα ζήτημα με το εάν η νύχτα επιβάλει τους κανόνες της»

5183053

Σοβαρές ευθύνες για τον σχεδιασμό και τον τρόπο αντιμετώπισης της πανδημία καταλόγισε στην κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε «προβληματικό έως επικίνδυνο ότι δεν έχει βγει μία φορά ο πρωθυπουργός να πει ότι δεν πάμε καλά» και σημείωσε πως δεν γίνεται να υπάρχει διαφορά σε ό,τι αφορά στις διαπιστώσεις, τις στατιστικές και την πραγματικότητα. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι το πρώτο εξάμηνο είχαμε 400 νεκρούς και το δεύτερο εξάμηνο έχουμε 10.000 νεκρούς και με το πιο μακροχρόνιο lockdown, κατηγορώντας την κυβέρνηση για «μακάβριες συγκρίσεις» με άλλες χώρες, για να σχολιάσει: «Να βγούμε, λοιπόν, να πούμε πώς έχουν τα πράγματα, να μην ωραιοποιούμε την πραγματικότητα και μετά να πούμε τι έφταιξε. Αν δεν είμαστε καν στο σημείο να πούμε ότι τα πράγματα δεν πήγαν καλά, κάτι δεν πάει καλά… ».

«Ποιος αμφισβητεί τους επιστήμονες;», αναρωτήθηκε. «Τους έχει αμφισβητήσει ο τρόπος με τον οποίο τους έχει εργαλειοποιήσει η κυβέρνηση», πρόσθεσε, σχολιάζοντας: «Δεν είναι υποτιμητικό για αυτούς να θεσπίζεται ακαταδίωκτο; Για ποιο λόγο; Γνωμοδοτικός είναι ο ρόλος τους. Σας έχει πει κανένας από αυτούς ότι θέλει να μη λογοδοτεί πουθενά; Κανείς. Αλλά επειδή υπάρχει ανάγκη να θεσπιστεί ακαταδίωκτο για τα κυβερνητικά στελέχη που συμμετέχουν στις επιτροπές και ασκούν πιέσεις, να τα πούμε τα πράγματα καθαρά…». «Αποφασίζει ο Τσιόδρας; Το πιστεύεστε εσείς αυτό; Διαρκώς κόντρα στις αποφάσεις είναι. Αποφασίζει η κυβέρνηση αυτό που θέλει να αποφασίσει», υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας.

Όσον αφορά την αμνήστευση των λοιμωξιολόγων, τόνισε με νόημα: «Οι της επιτροπής πήραν ακαταδίωκτο. Οι άνθρωποι της πρώτης γραμμής δεν έχουν».

Ανησυχία για την καταγγελία Βαξεβάνη

Μετά από σχετική ερώτηση του Γιώργου Παπαδάκη, για τη σύλληψη του Μένιου Φουρθιώτη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έκρυψε την ανησυχία του και απάντησε μεταξύ άλλων: «Είχαμε έναν συνάδελφό σας νεκρό από επίθεση. Δεν είναι δυνατό να συμβαίνουν αυτά σε μία σοβαρή πολιτεία. Εδώ είναι ένα ζήτημα με το εάν η νύχτα επιβάλει τους κανόνες της», ανέφερε και συνέχισε λέγοντας: «Υπήρξε και η καταγγελία του δημοσιογράφου Βαξεβάνη για συμβόλαιο θανάτου εις βάρος του. Εγώ θέλω να εκφράσω την ανησυχία μου».

«Ας σταματήσουμε να στοχοποιούμε μία γενιά. Είναι μία γενιά που θα περάσει δύσκολα»

«Ας σταματήσουμε να στοχοποιούμε μία γενιά. Είναι μία γενιά που θα περάσει δύσκολα», ανέφερε για τους «30άρηδες» ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη του στον ΑΝΤ1.

Όσον αφορά το άνοιγμα της αγοράς, κάνοντας κριτική στην κυβέρνηση για τις επιλογές της, σημείωσε πως «πρέπει να ανοίξουμε γιατί δεν πάει άλλο».

Πρόσθεσε, μάλιστα, πως η ανεμελιά ήταν το κύριο χαρακτηριστικό της στάσης Μητσοτάκη στην αρχή της πανδημίας έως σήμερα.

«Ζούμε μία τραγωδία δίχως τέλος αλλά να μη συνηθίσουμε σε αυτή την κατάσταση: στην απώλεια ζωής. Να μην ξεχάσουμε τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής που δίνουν αυτή τη μάχη με αυταπάρνηση», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Καλλιάνος: «Θα φτάσω το μαχαίρι στο κόκκαλο για όλους τους πατεράδες»-Τι απαντά το «Αττικόν» (video)

kallianos adonis 654 new 102

Καλλιάνος: «Θα φτάσω το μαχαίρι στο κόκκαλο για όλους τους πατεράδες»-Τι απαντά το «Αττικόν» (video)

Η αγωνία του βουλευτή της ΝΔ για τη ζωή του πατέρα του, γίνεται κατά διαστήματα…