Newsroom

Newsroom

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Το κράτος δεν είναι τσιφλίκι, εδώ θα δίνετε λογαριασμό

«Δεν ήξερα πως το Κοινοβούλιο διαθέτει ένα Πρωθυπουργό βουβό και χρειάζεται έναν καλό δικηγόρο»

4869334

Ευθείες βολές κατά της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη για προσπάθεια ελέγχου των σωμάτων επιθεώρησης της διοίκησης και της επιτροπής ανταγωνισμού εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση επί του νομοσχεδίου για το επιτελικό κράτος.

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη για έλλειψη σεβασμού «στους θεσμούς και τη συνέχεια του Κράτους».

«Τότε ήταν η μεγάλη η σπουδαιότητα του γενικού επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης επειδή λεγόταν Ρακιντζής. Τώρα που λέγεται Παπασπύρου δεν είναι μεγάλη η σπουδαιότητα και καταργούμε το θεσμό», διαμήνυσε ο κ. Τσίπρας.

Ακόμα, υπογράμμισε πως ο υπουργός επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης ήταν ο βασικός νομικός σύμβουλος της Επιτροπής Ανταγωνισμού και σύμβουλος του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. «Τότε δεν υπήρχε ζήτημα κομματικοποίησης της Επιτροπής Ανταγωνισμού, σήμερα υπάρχει θέμα», τόνισε σε αυτό το μήκος κύματος ο κ. Τσίπρας.

«Το κράτος δεν είναι φέουδο»

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε στην επιλογή της κυβέρνησης να θέσει ως επικεφαλής της ΕΥΠ τον κ. Π. Κοντολέοντα και αναρωτήθηκε αν ο κ. Μητσοτάκης σκοπεύει να τον αποπέμψει όπως οφείλει. 

«Αυτό που διαπιστώνουμε εμείς είναι ότι ο άνθρωπος έχει κάνει σπουδές στο ανοιχτό πανεπιστήμιο του Λονδίνου», υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας. «Το πτυχίο αυτό μάλλον δεν έχει αναγνωριστεί από το ΔΟΑΤΑΠ, πρώην ΔΙΚΑΤΣΑ. Το μόνο πτυχίο που έχει αναγνωριστεί από το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο είναι ένα πτυχίο μουσικής. Μήπως είναι μουσικός ο νέος διοικητής της ΕΥΠ», ανέφερε με νόημα.

Ο κ. Τσίπρας συνέχισε κάνοντας λόγο για «βουβό Πρωθυπουργό» που ακούει τους υπουργούς του και προσέθεσε «εσείς κύριε Μητσοτάκη να απαντήσετε για την ουσία».

Με αφορμή την τοποθέτηση του κ. Βορίδη ο οποίος είπε πως «υλοποιούμε μία- μία τις δεσμεύσεις» ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, του απάντησε «κύριε Βορίδη γνωρίζω ότι είστε εξαιρετικός δικηγόρος. Δεν ήξερα πως το Κοινοβούλιο διαθέτει ένα Πρωθυπουργό βουβό και χρειάζεται έναν καλό δικηγόρο».

Ακόμα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι παραδίδει ένα κρίσιμο πόστο σε έναν άνθρωπο που έχει ως μόνη περγαμηνή τη θητεία του σε εταιρία security, η οποία μάλιστα έχει καταδικαστεί σε μεγάλα χρηματικά πρόστιμα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού για τη δημιουργία καρτέλ στον χώρο της ιδιωτικής φύλαξης και από το ΣΕΠΕ για παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας στο έργο φύλαξης του ΗΣΑΠ.

«Το κράτος δεν είναι φέουδο, δεν είναι τσιφλίκι, εδώ θα δίνετε λογαριασμό για τις πράξεις σας», είπε ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη.

Εν συνεχεία, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση λέγοντας πως είχε δημιουργήσει την «ψευδή εντύπωση» ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε διογκώσει τον αριθμό των μετακλητών.

«Έχετε αναπαράγει την εικόνα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε διογκώσει τον αριθμό των μετακλητών. Για να γίνει αντιληπτή στο σώμα η λαθροχειρία την οποία επιχειρείτε θα εξηγήσω για ποιο λόγο όλο αυτό το διάστημα έχει δημιουργηθεί αυτή η σύγχυση. Μέχρι το 2015 απογράφονταν μόνο οι απλοί μετακλητοί και όχι ειδικοί συνεργάτες κλπ. Μόνο στον υπουργό Υγείας κ. Βορίδη τότε υπηρετούσαν 53 άτομα τότε. Εσείς που κουνάτε το δάχτυλο αποχωρήσατε από το υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης με 52 μετακλητούς υπαλλήλους», είπε ο κ. Τσίπρας και συμπλήρωσε ότι η κ. Ξενογιαννακοπούλου όταν αποχώρησε από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης είχε μόνο 12.

«Έχουμε μια διαστρέβλωση, έχοντας δημιουργήσει ταυτόχρονα μια εκστρατεία στοχοποίησης των ανθρώπων αυτών για να δημιουργήσετε την εντύπωση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε φέρει την «στρατιά των κατσαπλιάδων», ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

«Μέσα σε τρεις μέρες κατέθεσε νομοτεχνική βελτίωση και αυξάνει τον αριθμό των μετακλητών και τον συνολικό αριθμό του προσωπικού στην Προεδρία της Κυβέρνησης κατά ακαθόριστο αριθμό. Ο κ. Γεραπετρίτης μίλησε χθες για αύξηση μόνο κατά είκοσι των μετακλητών», υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι στο τέλος δε θα ξέρει πόσους μετακλητούς έχει η κυβέρνηση.

Πηγή: documentonews.gr

Συγκλονιστική Αριστοτέλους: Νίκησε τον καρκίνο μέσα σε 6 μήνες η Κύπρια αθλήτρια – «Ευτυχώς που διάλεξε εμένα» (Εικόνες)

03ca3a5a764245028e814d8eaaf30441 1

Συγκλονιστική Αριστοτέλους: Νίκησε τον καρκίνο μέσα σε 6 μήνες η Κύπρια αθλήτρια – «Ευτυχώς που διάλεξε εμένα» (Εικόνες)

Αυτή είναι η ιστορία της 32χρονης αθλήτριας του άλματος επί κοντώ.