Newsroom

Newsroom

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Δεν είναι εύκολο να σας επιστρέφει ο χορηγός σας 1,5 εκατ. ευρώ (video)

Ευθεία επίθεση για τα «μαγειρέματα» της λίστας Πέτσα και την επιστροφή χρημάτων του Βαγγέλη Μαρινάκη

5110685

Καυστικό ήταν το σχόλιο του Αλέξη Τσίπρα για τις επιστροφές-χαστούκια που λαμβάνει η κυβέρνηση από χθες το βράδυ, σχετικά με τις ενισχύσεις ΜΜΕ και της λεγόμενης «Λίστας Πέτσα».

Αναφερόμενος στα κεφάλαια της καμπάνιας “Μένουμε στο σπίτι” ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε πως μοιράστηκαν «σαν να ήταν χρήματα της οικογένειάς σας» και πρόσθεσε: «Μοιράστηκαν χωρίς κανένα κριτήριο, με μόνο στόχο τη χειραγώγηση». Σημείωσε δε πως χθες «ήρθε το απόγειο της γελοιοποίησης, με την απόφαση Μαρινάκη να επιστρέψει τα χρήματα». «Δε ντρέπεστε κ. Μητσοτάκη να λέτε τόσο χοντρά ψέμματα στον ελληνικό λαό;». ρώτησε.

Ωστόσο η ένταση αυξήθηκε με τον Αλέξη Τσίπρα να ζητάει από τον πρωθυπουργό να αφήσει τους «θεατρινισμούς». Σε εκείνο το σημείο ήταν που δήλωσε απευθυνόμενος με ένταση στον Κυριάκο Μητσοτάκη: «Σας καταλαβαίνω. Δεν είναι εύκολο να σας επιστρέφει ο χορηγός σας 1,5 εκατ. ευρώ».

Αναφερόμενος μάλιστα στην υπόθεση της επιστροφής χρημάτων από τον Βαγγέλη Μαρινάκη ρώτησε: «Τι έγινε; Δεν την κάνατε καλά τη μοιρασιά;».

«Στο ερώτημα λοιπόν γιατί επιχειρείτε τώρα αυτή την αντιδραστική τομή, η απάντηση είναι προφανής: Γιατί φοβάστε. Παρά τα εκατομμύρια που μοιράζετε για να σας φιλοτεχνούν κυρίαρχο και άτρωτο τα ΜΜΕ. Αλήθεια πόσο αυτογελοιοποίηση μπορείτε να αντέξετε κύριε Μητσοτάκη. Ανακοινώσατε τη λίστα της ντροπής, που αποδεικνύει ότι μοιράσατε 20 εκ, στο πίσω γραφείο του Μαξίμου, λες και ήταν λεφτά της οικογένειας. Και τα μοιράσατε σε όποιον σας αρέσει. 1% μόνο για ξεκάρφωμα σε μη φιλοκυβερνητικά μέσα. Και τα υπόλοιπα χωρίς κριτήρια με μόνο στόχο τη χειραγώγηση. Και είχατε και το θράσος προχθές να δηλώσετε ότι δε τα μοιράσατε εσείς αλλά η εταιρεία στην οποία αναθέσατε. Μόνο που είναι η εταιρία που είχε αναλάβει τη προεκλογική σας καμπάνια. Δε ντρέπεστε να λέτε τόσο χοντρά ψέματα; Σε ποιους νομίζετε ότι απευθύνεστε;», ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

«Και ήρθε χθες και η απόφαση Μαρινάκη να σας τα γυρίσει πίσω. Τι έγινε; Δε τη κάνατε σωστά τη μοιρασιά φαίνεται. Σε κάθε περίπτωση τι έχετε να πείτε τώρα;  Δεν είστε μόνο εκτεθειμένος αλλά και καταγέλαστος. Και δεν έχετε άλλη επιλογή από το να πάρετε πίσω όχι μόνο τα λεφτά που σας επιστρέφει ο Μαρινάκης, αλλά όλα τα λεφτά που μοιράσατε χωρίς ντροπή. Να πάρετε πίσω το πρόγραμμα της ντροπής. Και να τα δώσετε με κριτήρια, ίδια για όλους. Όχι μόνο σε όσους σας κάνουν αγιογραφίες», κατέληξε η παρένθεση που έκανε στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Νωρίτερα είχε «περιποιηθεί» και τον Κώστα Μπακογιάννη για τον Μεγάλο Περίπατο τον οποίο αποκάλεσε Μεγάλο Περίγελο και έκανε λόγο για «τα καμώματα του ανηψιού» του πρωθυπουργού.

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

mist erdo

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

«Καλούμε την κυβέρνηση, να προβεί άμεσα στις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες απέναντι στη νέα αυτή τουρκική…

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

8ce56d6d499047e58e6fa1054f091391

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

«Λάδι στη φωτιά» γύρω από το Κυπριακό έριξε το βράδυ της Δευτέρας (18/3) ο Τούρκος…