Newsroom

Newsroom

Τσίπρας σε Κίρχνερ: Είμαστε σε πορεία ανάκαμψης μετά από επτά χρόνια

Συνάντηση με την πρώην πρόεδρο της Αργεντινής, Κριστίνα Φερνάντες ντε Κίρχνερ, είχε ο πρωθυπουργός το μεσημέρι στο γραφείο του στη Βουλή, λέγοντας μεταξύ άλλων στην κ. Κίρχνερ πως «είμαστε σε μια πορεία να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό».

59109cad1dc5245c6d8b45f9

Συγκεκριμένα, υποδεχόμενος την πρώην πρόεδρος της Αργεντινής, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε πως «και η χώρα μου επίσης περνάει δύσκολες μέρες εδώ και επτά χρόνια, αλλά είμαστε σε μια πορεία να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό».

Στον σύντομο διάλογο που είχαν μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, η κ. Κίρχνερ τόνισε την προσφορά της Ελλάδας στον πολιτισμό, και όχι μόνο, της Δύσης. Είπε ότι από την Ελλάδα ξεκίνησε η Δύση και ότι πραγματικά οι σκέψεις για τη Δημοκρατία, για την πολιτιστική οργάνωση της Δύσης, χωρίς καμία αμφιβολία βασίζονται στην ιστορία της Ελλάδας. Η κ. Κίρχνερ εξέφρασε τη μεγάλη συγκίνηση της όταν αντίκρισε τον Παρθενώνα και προσέθεσε πως ελπίζει να έχει την ευκαιρία αύριο να τον επισκεφθεί, όπως επίσης και το Μουσείο της Ακρόπολης.

«Εγώ έχω τη χαρά κάθε πρωί που ξυπνάω να βλέπω τον Παρθενώνα. Κι αυτό μας κάνει να συνειδητοποιούμε ότι είμαστε κομμάτι μιας ιστορίας πολύ σημαντικής και μιας παρακαταθήκης, μιας πνευματικής και πολιτιστικής κληρονομιάς» σχολίασε ο κ. Τσίπρας. 

«Πρέπει να σας πω επίσης ότι παρακολουθούμε πολύ στενά τις εξελίξεις στη Λατινική Αμερική. Εμείς οι Έλληνες παρότι βρισκόμαστε πολλά χιλιόμετρα μακριά από τη χώρα σας, αισθανόμαστε ότι έχουμε περίπου παρόμοια μενταλιτέ» επισήμανε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε: «Και ζήσαμε από κοντά και τις περιπέτειες σας, αλλά και τα κατορθώματα σας».

«Θα ήθελα με μεγάλη χαρά να ακούσω και τα νέα σας» είπε ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας ότι είχε επισκεφθεί την Αργεντινή πριν από τέσσερα χρόνια.

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…

Ανδρουλάκης για Φοίβο Ιωαννίδη: Έφυγε ένας από τους πρωταγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα

androulakis

Ανδρουλάκης για Φοίβο Ιωαννίδη: Έφυγε ένας από τους πρωταγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα

«Ένας από τους πιο σημαντικούς πρωταγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα, ο Φοίβος Ιωαννίδης δεν είναι πια…