Τσίπρας σε Γεννηματά: Εσείς μας βάλατε στα μνημόνια, εγώ θα σας βγάλω (ΒΙΝΤΕΟ)

«Εσείς μας βάλατε στα μνημόνια, εγώ θα σας βγάλω», απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας στη Φώφη Γεννηματά, στην παρατήρησή της ότι «δεν ξέρω πόσο ανάσα θα πάρουμε, γιατί τη θηλιά μας την έχεις βάλει», κατά το διάλογο που είχαν μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, στην έναρξη της συνάντησής τους στο Μέγαρο Μαξίμου, στο πλαίσιο των συναντήσεων του με τους πολιτικούς αρχηγούς.

594903401dc52421728b457b

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «πάντως, το γεγονός ότι μας δίνεται, εννοώ ως χώρα και ως πολιτικό σύστημα, ένας χρόνος χωρίς αυτήν την πίεση, μία ανάσα να μπορέσουμε να αναστοχαστούμε και να δούμε λίγο και το μέλλον της χώρας, και τις διαφωνίες και τις συμφωνίες μας, είναι καλό».

«Καλά, δεν ξέρω πόσο ανάσα θα πάρουμε, γιατί τη θηλιά στο λαιμό μάς την έχεις βάλει», του απάντησε η κ. Γεννηματά. «Εσείς μας βάλατε στα μνημόνια, εγώ θα σας βγάλω», αντέτεινε ο κ. Τσίπρας. Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανταπάντησε «τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα, μας έχεις βάλει σε δύο καινούρια μνημόνια, οπότε τώρα δεν έχεις περιθώριο να τα λες αυτά», για να λάβει την απάντηση του πρωθυπουργού σε σαφώς χιουμοριστικό πνεύμα: «Θα πάμε μαζί στο Καστελόριζο, θα πάρω και τον Γιώργο μαζί, σε έναν χρόνο» (σ.σ. εννοώντας όταν θα έχει τελειώσει το τρίτο μνημόνιο, καθώς στο Καστελόριζο είχε ανακοινωθεί το πρώτο από τον Γιώργο Παπανδρέου).

«Θα σε πάω στη Σύμη για να δεις πώς πραγματικά χτυπά η καρδιά τη ακριτικής Ελλάδας. Αυτό που είναι βέβαιο Αλέξη μου είναι ότι δεν υπάρχει περιθώριο για άλλες ψεύτικες ελπίδες», ανέφερε η κ. Γεννηματά, προσθέτοντας: «Ο ελληνικός λαός αυτό που ζητάει απ’ όλους μας αυτήν τη στιγμή είναι η ειλικρίνεια. Θέλει να ξέρει πού βρίσκεται, ποιες είναι οι προοπτικές του, τι πραγματικά μπορεί να γίνει για τον κόσμο. Λοιπόν, δοκιμάστηκαν και τα μεγάλα λόγια και όλα αυτά και οι υποσχέσεις, καταλάβανε όλοι πού βρισκόμαστε, από δω και πέρα είναι τί γίνεται…».

«Από δω και πέρα υπάρχει ένας δρόμος, ο δρόμος της εξόδου από την κρίση», σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

«Εγώ ετοιμάζω σχέδιο γι’ αυτό, οπότε θα μου πεις κι εσύ τι έχεις στο μυαλό σου», είπε η κ. Γεννηματά, με τον πρωθυπουργό να της απαντά ότι θα της πει με μεγάλη προσοχή. «Άλλωστε με έχεις καλέσει και στο συνέδριο», ανέφερε ο κ. Τσίπρας. «Βεβαίως. Θα έρθεις;», ρώτησε η κ. Γεννηματά, με τον πρωθυπουργό να το αφήνει ανοικτό, ανάλογα με τις υποχρεώσεις που θα έχει στο τέλος του μήνα, οπότε και πραγματοποιείται το συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.


Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ