Τσίπρας προς Ανδρουλάκη: Να αποσύρει την υποψηφιότητα Μάντζου το ΠΑΣΟΚ

Την απόσυρση της υποψηφιότητας του Δημήτρη Μάντζου από τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ ζητά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας!

tsipras debate

Πλέον λαμβάνει διαστάσεις ανοιχτού πολιτικού πολέμου μεταξύ Κουμουνδούρου και Χαριλάου Τρικούπη  η  νομική εμπλοκή του εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και υποψηφίου βουλευτή Επικρατείας  Δημήτρη Μάντζου σε υπόθεση με fund εναντίον δανειολήπτη με χρέος σε ελβετικό φράγκο. Από την πλευρά του δικηγόρου και στελέχους της Χαριλάου Τρικούπη έχει διευκρινισθεί, με αφορμή το δημοσίευμα της “δημοκρατίας”, ότι πρόκειται για παλαιότερη υπόθεση που χειρίστηκε για το δικηγορικό γραφείο με το οποίο συνεργαζόταν.

Το απόγευμα της Πέμπτης, και μετά την ανταλλαγή πυρών μεταξύ των γραφείων τύπου των δυο κομμάτων,  ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας πέταξε το γάντι στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκο Ανδρουλάκη, καλώντας τον να αποσύρει την υποψηφιότητα του Δημήτρη Μάντζου από τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ. Το έθεσε με δηκτικό τρόπο  ο Αλέξης Τσίπρας σε μια σκληρή τοποθέτηση για το θέμα αυτό κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο in.gr (δημοσιογράφοι Δημήτρης Μανιάτης και Ελένη Στεργίου) -έχει βιντεοσκοπηθεί και θα μεταδοθεί το Σάββατο θα μεταδοθεί το Σάββατο. Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά στο in.gr ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ  Αλέξης Τσίπρας «περίμενα από τον κ. Ανδρουλάκη μια γενναία απόφαση και όχι ένα υβρεολόγιο απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ επειδή έθεσε ένα ερώτημα. Μια γενναία απόφαση, να βγάλει από τα ψηφοδέλτια τον στενό του συνεργάτη, ο οποίος απεδείχθη ότι κινείται σε μια κατεύθυνση που είναι έξω από το πλαίσιο των αρχών που ο ίδιος εκπέμπει, ανακοινώνει και εξαγγέλλει. Εκτός αν δεν τον ενοχλεί αυτό».

Είναι αξιοσημείωτο ότι, όπως και νωρίτερα το γραφείο Τύπου της Κουμουνδούρου, ο Αλέξης Τσίπρας θύμισε το σκάνδαλο με την εξαγορά από τον δικηγόρο και πρώην βουλευτή της ΝΔ Αν. Πάτση κόκκινων δανείων  αξίας πολλών εκατομμυρίων. Όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας «το προηγούμενο διάστημα – και ορθώς – ασκήσαμε πάρα πολύ έντονη κριτική για τον κ. Πάτση, ο οποίος ήταν μέλος της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ, αλλά και για τον κ. Καππάτο – ο κ. Πάτσης διεγράφη, ο κ. Καππάτος παραμένει και είναι υποψήφιος στην Κεφαλονιά – για τον ίδιο ακριβώς λόγο. Με τη στάση μας θα πρέπει να αποδεικνύουμε στην πράξη ότι δεν είμαστε όλοι το ίδιο και ότι αν υπάρχει μια διαφορά ανάμεσα στις προοδευτικές δυνάμεις και στη συντηρητική παράταξη, όπου όλα τα αλέθει ο μύλος της σκοπιμότητας, πρέπει αυτό να το αποδεικνύουμε στην καθημερινότητα μας και στην πράξη μας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγες ώρες πριν  ο Αλέξης Τσίπρας προχωρήσει σε αυτή την καυστική δήλωση με την οποία ζητά από τον Νίκο Ανδρουλάκη την απόσυρση της υποψηφιότητας του στενού του συνεργάτη, υπήρξε ανταλλαγή ανακοινώσεων μεταξύ Κουμουνδούρου και Χαριλάου Τρικούπη με διαξιφισμούς. Μάλιστα, ο ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η υπόθεση τη συνέκρινε με την υπόθεση Πάτση της ΝΔ  και προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ που κατηγόρησε  τα στελέχη της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ότι «παραμένουν αμετανόητοι τυχοδιώκτες».

Το ΠΑΣΟΚ είχε επισημάνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ταυτίζει  μια δικηγορική πράξη με την εξαγορά από τον κ. Πάτση κόκκινων δανείων αξίας 62,7 εκατομμυρίων ευρώ έναντι μόλις 4,3 εκατομμυρίων ευρώ. Παράλληλα, η Χαριλάου Τρικούπη κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δείχνει τον πανικό του και επιστρατεύει κάθε  κάθε αθέμιτο μέσο για να πολεμήσει το ΠΑΣΟΚ.

Η τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα στο in.gr για την υπόθεση αυτή αναμένεται να αναζωπυρώσει την αντιπαράθεση.

Ολόκληρη η δήλωση Τσίπρα στο in.gr είναι η εξής:  

«Στην πολιτική είναι πολύ σημαντικό όταν υπερασπίζεσαι κάποιες αξίες και κάποιες αρχές, αυτό να το επιβεβαιώνεις και μέσα από την καθημερινότητα σου και την δραστηριότητά σου. Φανταστείτε εγώ, που έχω βγει δημόσια και έχω ζητήσει να σταματήσει αυτή η διαδικασία των ανεξέλεγκτων πλειστηριασμών και της άρσης της προστασίας της πρώτης κατοικίας, να έχω τον πιο στενό μου συνεργάτη, τον κ. Καλογήρου για παράδειγμα, που είναι και δικηγόρος, και το δικηγορικό του γραφείο να αναλαμβάνει πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας.

Και να βγάζω εγώ ανακοινώσεις μάλιστα και για το Ελβετικό φράγκο, γιατί έχει ιδιαίτερες θέσεις το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ για τους δανειολήπτες με Ελβετικό φράγκο και ορθώς, και να πηγαίνει ο στενός μου συνεργάτης να κάνει πλειστηριασμό που αφορά την πρώτη κατοικία από έναν δανειολήπτη για 55.000 ευρώ. Νόμιμο είναι, αλλά δεν είναι ηθικό. Στην πολιτική πρέπει να επιβεβαιώνουμε τις αρχές και τις αξίες μας.

Το προηγούμενο διάστημα – και ορθώς – ασκήσαμε πάρα πολύ έντονη κριτική για τον κ. Πάτση, ο οποίος ήταν μέλος της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ, αλλά και για τον κ. Καππάτο – ο κ. Πάτσης διεγράφη, ο κ. Καππάτος παραμένει και είναι υποψήφιος στην Κεφαλονιά – για τον ίδιο ακριβώς λόγο. Με τη στάση μας θα πρέπει να αποδεικνύουμε στην πράξη ότι δεν είμαστε όλοι το ίδιο και ότι αν υπάρχει μια διαφορά ανάμεσα στις προοδευτικές δυνάμεις και στη συντηρητική παράταξη, όπου όλα τα αλέθει ο μύλος της σκοπιμότητας, πρέπει αυτό να το αποδεικνύουμε στην καθημερινότητα μας και στην πράξη μας.

Περίμενα από τον κ. Ανδρουλάκη μια γενναία απόφαση και όχι ένα υβρεολόγιο απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ επειδή έθεσε ένα ερώτημα. Μια γενναία απόφαση, να βγάλει από τα ψηφοδέλτια τον στενό του συνεργάτη, ο οποίος απεδείχθη ότι κινείται σε μια κατεύθυνση που είναι έξω από το πλαίσιο των αρχών που ο ίδιος εκπέμπει, ανακοινώνει και εξαγγέλλει. Εκτός αν δεν τον ενοχλεί αυτό».

Πηγή: Documentonews

ΣΥΡΙΖΑ για αποκάλυψη Documento: Θεοδωρικάκος και στελέχη της ΝΔ συναλλάσσεται και προστατεύει την Greek Mafia

MHTSOTAKHSTHEODORIKAKOS 1

ΣΥΡΙΖΑ για αποκάλυψη Documento: Θεοδωρικάκος και στελέχη της ΝΔ συναλλάσσεται και προστατεύει την Greek Mafia

Το δημοσίευμα εμφανίζει μια αποκρουστική εικόνα με σκοτεινές διασυνδέσεις, επίορκες δεσμεύσεις και υποσχέσεις που εκ…

Βόμβα του Νικήτα Κακλαμάνη για την κυβέρνηση: «Ἡ ήττα είναι καμπάνα καί ξέρουμε γιά ποιόν κτυπά!»

Κακλαμάνης

Βόμβα του Νικήτα Κακλαμάνη για την κυβέρνηση: «Ἡ ήττα είναι καμπάνα καί ξέρουμε γιά ποιόν κτυπά!»

Ηχηρή παρέμβαση για το εκλογικό αποτέλεσμα αλλά και τον ιδεολογικό προσανατολισμό της Νέας Δημοκρατίας έκανε…