Newsroom

Newsroom

Τσίπρας προς Αναστασιάδη: "Σταθείτε στο πλευρό μας για επιστροφή της ανάπτυξης στην Ευρώπη"

Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, τόνισε απόψε από το βήμα της κυπριακής Βουλής, ότι «μας ενώνει τόσο η ιστορία του Ελληνισμού…

tsipras cy

Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, τόνισε απόψε από το βήμα της κυπριακής Βουλής, ότι «μας ενώνει τόσο η ιστορία του Ελληνισμού όσο και ο αγώνας για το μέλλον», και κάλεσε τον Κύπριο Πρόεδρο, Νίκο Αναστασιάδη, «να σταθεί στο πλευρό της Ελλάδος για τον αγώνα εντός της Ευρώπης για τη δημιουργία των συνθηκών για επιστροφή της ανάπτυξης και της ευημερίας στην Ελλάδα και σε όλους τους λαούς της Ευρώπης».

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για κοινή προσπάθεια για δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού ενώ επισήμανε ότι άρχισε τον κύκλο των επισκέψεων του από τη Λευκωσία, διότι Ελλάδα και Κύπρο «ενώνει η προσπάθεια προάσπισης του διεθνούς δικαίου στην περιοχή, το οποίο κατάφωρα παραβιάζει η Τουρκία σε μια προσπάθεια δημιουργίας τετελεσμένων».

Ο κ. Τσίπρας, πρόσθεσε για το Κυπριακό ότι αποτελεί κεντρικό άξονα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, χαρακτηρίζοντάς το «ανοικτό ζήτημα εισβολής και κατοχής», τονίζοντας ότι από την επίλυση του συναρτάται η ασφάλεια και η διεθνής θέση, όχι μόνο της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά και της Ελλάδας.

Η Αθήνα στηρίζει τις συνομιλίες «που στοχεύουν στη μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας σε διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία, με μία διεθνή προσωπικότητα, μία κυριαρχία και μία ιθαγένεια», είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός, ενώ επισήμανε ότι πρέπει «να παραμείνουν ανοικτοί οι δίαυλοι διπλωματικής επικοινωνίας με την Άγκυρα» και την Τουρκοκυπριακή ηγεσία να κάνει προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος χωρίς να ακολουθεί τις προκλητικές κινήσεις της Τουρκίας. Στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στο ανθρωπιστικό ζήτημα των αγνοουμένων, τονίζοντας ότι «υποφέρουν Ελληνοκύπριοι, Έλληνες και Τουρκοκύπριοι πολίτες».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Βουλής, Γιαννάκης Ομήρου, καλωσόρισε τον Αλέξη Τσίπρα εκ μέρους όλων των μελών του Σώματος, τονίζοντας ότι η επίσκεψή του στην Κύπρο έχει ιδιαίτερη βαρύτητα και επαναβεβαιώνει τους στενούς και άρρηκτους δεσμούς Ελλάδας και Κύπρου. Εξέφρασε παράλληλα τη «βαθιά ευγνωμοσύνη του κυπριακού λαού για την αταλάντευτη στήριξη και συμπαράταξη της Ελλάδας στο μακροχρόνιο αγώνα», που διεξάγει για δικαίωση και απελευθέρωση της πατρίδας του, τονίζοντας ότι οι συνθήκες επιβάλλουν επαγρύπνηση και εγρήγορση.

Ο κ. Ομήρου κατήγγειλε τη διεθνή κοινότητα ότι στην αλαζονική και επεκτατική πολιτική της Τουρκίας, εξαντλείται σε παραινέσεις και στην τήρηση ίσων αποστάσεων, ενώ αναφερόμενος στην οικονομική κρίση, υπογράμμισε ότι Ελλάδα και Κύπρος θα συνεχίσουν τις προσπάθειές τους για έξοδο από αυτή.

Μάτι: Οργισμένες αντιδράσεις από συγγενείς των θυμάτων μετά το άκουσμα της απόφασης – «Τσίπα δεν έχετε;» (video)

6207733

Μάτι: Οργισμένες αντιδράσεις από συγγενείς των θυμάτων μετά το άκουσμα της απόφασης – «Τσίπα δεν έχετε;» (video)

Συγγενείς άρχισαν να πετούν καρέκλες και να απευθύνονται προς τους κατηγορούμενους

Μικρούτσικος: H παίκτρια του «TV Queen» που του θύμισε τον… Μητσοτάκη – «Έχετε τον ίδιο σύμβουλο;» (video)

Μικρούτσικος

Μικρούτσικος: H παίκτρια του «TV Queen» που του θύμισε τον… Μητσοτάκη – «Έχετε τον ίδιο σύμβουλο;» (video)

«Το ότι δεν τον έχεις παρακολουθήσει μπορεί να με κάνει να σε συμπαθήσω», είπε ο…

Σάλος με τις κιτς χλαμύδες στην Ακρόπολη και την «αναβάθμιση» με άρωμα…χούντας (!) – «Η κα Μενδώνη να απαντήσει άμεσα»

GMPRm9QXEAElRJj

Σάλος με τις κιτς χλαμύδες στην Ακρόπολη και την «αναβάθμιση» με άρωμα…χούντας (!) – «Η κα Μενδώνη να απαντήσει άμεσα»

Αλευρωμένοι λευκοί σανδαλοφόροι νεαροί και νεαρές πόζαραν σαν αρχαία αγάλματα μπροστά από τον Παρθενώνα παριστάνοντας…