Τσίπρας: Πράξη σκοταδισμού η απαγόρευση των αμβλώσεων στην Πολωνία

«Είναι  θλιβερό που το 2020 υπάρχουν ακόμα κράτη που πιστεύουν πως έχουν λόγο και δικαίωμα στο σώμα και τη ζωή μιας γυναίκας» σημειώνει μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας και καλεί τις προοδευτικές και δημοκρατικές δυνάμεις στην Πολωνία και στην Ευρώπη «να δώσουν από κοινού αγώνα για να αποτρέψουν αυτή την εξέλιξη»

NewsRoom 27/10/2020 | 13:38

«Η απαγόρευση των αμβλώσεων στην Πολωνία, είναι μια πράξη σκοταδισμού που γυρίζει την ήπειρο μας αιώνες πίσω» υπογραμμίζει ο Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτησή του στο instagram. Όπως σημειώνει, είναι  θλιβερό που το 2020 υπάρχουν ακόμα κράτη που πιστεύουν πως έχουν λόγο και δικαίωμα στο σώμα και τη ζωή μιας γυναίκας.

«Οι προοδευτικές και δημοκρατικές δυνάμεις στην Πολωνία αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη οφείλουμε να δώσουμε από κοινού αγώνα για να αποτρέψουμε αυτή την εξέλιξη» τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. «Το αναφαίρετο δικαίωμα μιας γυναίκας να αποφασίζει για το σώμα της και τη ζωή της δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι στην κρίση κανενός άλλου, παρά μόνο στη δική της» καταλήγει.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Είναι θλιβερό που το 2020 υπάρχουν ακόμα κράτη που πιστεύουν πως έχουν λόγο και δικαίωμα στο σώμα και τη ζωή μιας γυναίκας. Η απαγόρευση των αμβλώσεων στην Πολωνία, είναι μια πράξη σκοταδισμού που γυρίζει την ήπειρο μας αιώνες πίσω. Οι προοδευτικές και δημοκρατικές δυνάμεις στην Πολωνία αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη οφείλουμε να δώσουμε από κοινού αγώνα για να αποτρέψουμε αυτή την εξέλιξη. Το αναφαίρετο δικαίωμα μιας γυναίκας να αποφασίζει για το σώμα της και τη ζωή της δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι στην κρίση κανενός άλλου, παρά μόνο στη δική της. #poland #abortion

A post shared by Αλέξης Τσίπρας (@alexistsipras) on