Τσίπρας – Πούτιν: Η συνάντηση τους στο Πεκίνο

Για τις ελληνορωσικές σχέσεις αλλά και τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή συζήτησαν στη συνάντηση που είχαν στο Πεκίνο ο Αλέξης Τσίπρας και ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

5918198d1dc524885c8b4567

Η συνάντηση με τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλ. Πούτιν διήρκησε 70 λεπτά, αντί για 30 που είχε προγραμματιστεί. Έγινε συνολική επισκόπηση ελληνορωσικών σχέσεων και αναφορά σε αποτελέσματα πρωτοβουλιών για περαιτέρω σύσφιξη σχέσεων, όπως το έτος Ελλάδας- Ρωσίας 2016.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός υπογράμμισε την ενίσχυση των ελληνο-ρωσικών σχέσεων στους τομείς της οικονομίας, του εμπορίου, του τουρισμού μεταξύ άλλων.

Συζητήθηκε η σημαντική αύξηση τουριστικών αφίξεων από Ρωσία, καθώς και επόμενα στάδια συνεργασίας (διοργάνωση 11ης συνάντησης της Μικτής Διυπουργικής Επιτροπής, έναρξη τουριστικού έτους Ελλάδας-Ρωσίας 2017, επιχειρηματική αποστολή στη Μόσχα τον Ιούνιο, ανάπτυξη διαπεριφερειακής συνεργασίας)

Επικεντρώθηκαν σε προοπτική ρωσικών επενδύσεων, σε μια σειρά από τομείς (ενέργεια, σιδηρόδρομοι, λιμάνια). Μίλησαν εκτενώς για περιφερειακές εξελίξεις και ειδικότερα Συριακό, εξελίξεις στη Λιβύη, Κυπριακό και ρόλο Τουρκίας στην περιοχή.

Από την πλευρά του, ο Βλ. Πούτιν ευχαρίστησε τον Έλληνα πρωθυπουργό για τις προσπάθειες που καταβάλλει για την ενίσχυση των ελληνορωσικών σχέσεων. Αναφέρθηκε δε, στην ανάγκη περαιτέρω εμβάθυνσης των διμερών σχέσεων.

Στη συνάντηση παρόντες ήταν οι υπουργοί Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς και Σεργκέι Λαβρόφ και ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…