Τσίπρας: Πώς θα δικαιολογήσει μετεκλογικά την απάτη του ο Μητσοτάκης;

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ παραδέχθηκε πως τον «τρομάζει» η επιδίωξη του Κυριάκου Μητσοτάκη να μετατρέψει την Ελλάδα σε και δημοκρατία «τύπου Ουγγαρίας»

tsipras KE

Για προεκλογική «απάτη» από πλευράς του Κυριάκου Μητσοτάκη έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΚΟΝΤRA,  διερωτώμενος «πώς θα μπορέσει να δικαιολογήσει» μετεκλογικά αυτήν την απάτη, το ότι δηλαδή ενώ υποστήριζε πως όλες οι εξαγγελίες του είναι κοστολογημένες γιατί περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα σταθερότητας, «αποδεικνύεται ότι δεν έχουν καταθέσει τίποτα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή».

Σχολίασε μάλιστα ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε κάνει κάτι τέτοιο, δηλαδή δεν είχε εντάξει τις εξαγγελίες του στις «δεσμεύσεις με τους εταίρους», τα συστημικά ΜΜΕ θα «ξεκινούσαν με αυτήν την είδηση» , αλλά «τώρα δεν υπάρχει πουθενά».

Ο Αλέξης. Τσίπρας παραδέχθηκε πως τον «τρομάζει» η επιδίωξη του Κυριάκου Μητσοτάκη να μετατρέψει την Ελλάδα σε και δημοκρατία «τύπου Ουγγαρίας», αφού θέλει, όπως σχολίασε, να είναι «ανεξέλεγκτος ηγεμόνας» μετά και από αυτές τις εκλογές. Καταλόγισε μάλιστα στον πρώην πρωθυπουργό ότι ελέγχει την πλειοψηφία της ενημέρωσης και ότι το γενικότερο κλίμα λόγω και των παρακολουθήσεων μοιάζει με αυτό των απολυταρχικών καθεστώτων. Δήλωσε, ωστόσο, πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ να δώσει αυτήν την μάχη και ότι θα είναι «ο αντίπαλος πόλος σε μια δεξιά, καθεστωτική αντίληψη και πολιτική». Κάλεσε δε, όλους τους «δημοκρατικούς και προοδευτικούς πολίτες» να στηρίξουν το ΣΥΡΙΖΑ γιατί αυτή είναι η κάλπη που θα βγάλει κυβέρνηση και «θα διαμορφώσει τους όρους που θα παιχτεί το παιχνίδι στη χώρα για τα επόμενα 4 χρόνια».

Ο κ. Τσίπρας τόνισε την ανάγκη «να μη δημιουργηθεί η αίσθηση μιας ανεξέλεγκτης, ασύδοτης, καθεστωτικής εξουσίας» και κάλεσε τους πολίτες «να συνειδητοποιήσουν ότι αυτό δεν θα επιτευχθεί αν ένα κόμμα πάει απ’ το 7% στο 8% ή με το αν κάποια κόμματα που δημιουργήθηκαν με την ευγενική χορηγία του Μαξίμου πάνε από το 2,5% στο 3% και κάτι, κόμματα που βρήκαν τρομακτική μιντιακή στήριξη όλο το προηγούμενο διάστημα». Ερωτηθείς αν αναφέρεται στην «Πλεύση Ελευθερίας», απάντησε: «Ναι, νομίζω ότι είναι ένα καραμπινάτο παράδειγμα αυτό, σκανδαλώδες». Πρόσθεσε ότι αυτό το κόμμα ήταν από πριν, δεν δημιουργήθηκε «με τη χορηγία του Μ. Μαξίμου», αλλά «εμφανίστηκε ως κόμμα που διεκδικεί την είσοδο στη Βουλή, που προωθήθηκε, με την ευγενική χορηγία του Μ. Μαξίμου». Σχολίασε ότι «υπήρξαν άλλα κόμματα που ήταν στη Βουλή και δεν είχαν τη μιντιακή στήριξη που είχε αυτό το κόμμα», όπως το ΜέΡΑ25, «βέβαια και ο Βαρουφάκης βοήθησε στο να έχει αυτό το αποτέλεσμα ο ίδιος».

Τόνισε ότι ο σχεδιασμός Μητσοτάκη είναι να υπάρξει μεγάλος κατακερματισμός, να έχουμε 7κομματική ή 8κομματική βουλή, να έχει όλα τα ΜΜΕ υπό έλεγχο, «είναι η στρατηγική του διαίρει και βασίλευε, αυτό πρέπει να σπάσουμε».

Ερωτηθείς αν έχει πάρει την απόφαση ότι θα ηγηθεί του κόμματος και την επόμενη μέρα, απάντησε ότι πότε δεν λιποτάκτησε, «αισθάνομαι ότι το χρέος μου απέναντι στη χώρα το έχω πράξει και με το παραπάνω όταν με καλούσε η Ιστορία να το πράξω. Όμως το χρέος μου δεν είναι μόνο απέναντι στη χώρα, είναι και απέναντι στην παράταξη που εκπροσωπώ», πρόσθεσε. «’Αρα, χωρίς να αισθάνομαι ότι η Ιστορία μου χρωστάει, θα είμαι την επόμενη μέρα μάχιμος για να δημιουργήσω μέσα από τη συμβολή μου τις προϋποθέσεις σύντομα η προοδευτική παράταξη του τόπου, με τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ που είναι και θα παραμείνει ο κορμός της -διότι είναι το μόνο κόμμα εξουσίας στον προοδευτικό χώρο, απ’ την άλλη είναι το ΚΚΕ που είναι κόμμα διαμαρτυρίας και δεν θέλει να συμμετάσχει σε κανένα κυβερνητικό σχήμα και δεν το νοιάζει πώς θα ζουν οι εργαζόμενοι την επόμενη μέρα αρκεί να κρατά τα λάβαρα του ψηλά. Κι απ’ την άλλη είναι ένα ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. που από το 2012 είναι συμπλήρωμα στα σχέδια της Δεξιάς, κυβερνητικό συμπλήρωμα, και δεν θα γίνει κόμμα εξουσίας όσο κρατά ανοικτό το ενδεχόμενο συνεργασίας ή ταύτισης με τη ΝΔ».

Aμαμονή τέλος μετά απο 12 χρόνια: Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε εκεί που αξίζει στο final -4

παο finel

Aμαμονή τέλος μετά απο 12 χρόνια: Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε εκεί που αξίζει στο final -4

Ο μεγαλύτερος «άθλος» στη σύγχρονη ιστορία της Euroleague ολοκληρώθηκε και πλέον ο Παναθηναϊκός Aktor δίνει…

Γκρίνιες και παράπονα βουλευτών για υπουργούς στις συναντήσεις με Μητσοτάκη

μηστο ευρω

Γκρίνιες και παράπονα βουλευτών για υπουργούς στις συναντήσεις με Μητσοτάκη

Πολλά τα παράπονα των βουλευτών για συμπεριφορές κυβερνητικών αξιωματούχων στις συναντήσεις με Μητσοτάκη.