Τσίπρας: «Πίσω από τον δήθεν εκσυγχρονισμό κρύβεται μία βαθιά συντηρητική εκπαίδευση»

«Η μεγάλη πλειοψηφία των φορέων της εκπαίδευση διαφωνεί με το εν λόγω νομοσχέδιο. Οι μόνοι που συμφώνησαν με αυτό είναι οι ιδιοκτήτες φροντιστηρίων και ιδιωτικών σχολείων κάτι που συνδέεται με την αύξηση των κερδών τους», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στη Βουλή για το νομοσχέδιο του  υπουργείου Παιδείας

5033612 0

«Μίξη παρωχημένου ελιτισμού και συντηρητισμού», χαρακτήρισε το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας ο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στη Βουλή.

Ο ίδιος μάλιστα πρόσθεσε ότι «η μεγάλη πλειοψηφία των φορέων της εκπαίδευση διαφωνεί με το εν λόγω νομοσχέδιο» και πως «οι μόνοι που συμφώνησαν με αυτό είναι οι ιδιοκτήτες φροντιστηρίων και ιδιωτικών σχολείων», γεγονός το οποίο συνδέεται με την αύξηση των κερδών τους.

Παράλληλα, ο Αλ.Τσίπρας αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για την Παιδεία δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι «πίσω από την εικόνα ενός δήθεν εκσυγχρονισμού κρύβεται μια αναχρονιστική και βαθιά συντηρητική εκπαίδευση που περιστρέφεται γύρω από τον πειθαναγκασμό».

Επιπλέον, ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στην υπουργό Παιδείας, Ν.Κεραμέως αναφέρθηκε στις «σοβαρές διαφορές στα θέματα Παιδείας», μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, σημειώνοντας ότι  βασική διαφορά αποτελεί «ο τρόπος που θέτουμε τα ζητήματα Παιδείας στον δημόσιο διάλογο»

«Προσπαθείτε επιμελώς να καλλιεργήσετε μια επίπλαστη εικόνα εκσυγχρονισμού της εκπαίδευσης», σχολίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και κατηγόρησε τη ΝΔ ότι χαρακτηρίζει αναχρονιστές όσους διαφωνούν με τις αλλαγές που προτείνει η κυβέρνηση.

«Η επιστροφή στο εξεταστικοκεντρικό σχολείο και στις πολυπληθείς αίθουσες διδασκαλίας μόνο εκσυγχρονιστικό δεν είναι», τόνισε ο ίδιος αναφορικά με τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στην Παιδεία.

«Προτείνετε λέτε τα αυτονόητα, αλλά δεν είναι αυτονόητο ότι τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά πρέπει να λειτουργούν με τον μικρότερο αριθμό μαθητών; Εσείς αυξάνεται το όριο από τους 22 στους 25 μαθητές. Προτείνετε την επαναφορά της διαγωγής στο απολυτήριο, αυτό δεν είναι αυτονόητο κατά τη γνώμη μας. Είναι αυτονόητο ότι οι έφηβοι δεν πρέπει να γονατίζουν από την εντατικοποίηση των μαθημάτων; Εσείς αυξάνεται τα εξεταζόμενα μαθήματα στο Γυμνάσιο από τα 4 στα 7. Επαναφέρεται την τράπεζα θεμάτων που οδήγησε σε μεγάλη αύξηση την μαθητική διαρροή», υπογράμμισε ο Αλ.Τσίπρας