Τσίπρας: Πίσω από το success story κρύβεται νέο μνημόνιο

Στα Χανιά βρέθηκε απόψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας και εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση, αλλά και σε Μέρκελ-Σόιμπλε, τον…

tsipras 82

Στα Χανιά βρέθηκε απόψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας και εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση, αλλά και σε Μέρκελ-Σόιμπλε, τον “άξονα των μνημονίων”.

Μακριά τα χημικά από την Κρήτη.

Για το ζήτημα της καταστροφής χημικών όπλων στην Μεσόγειο έκανε λόγο ο κ. Τσίπρας και τόνισε ότι “συντασσόμενοι με εκατοντάδες φορείς, με όλες τις συλλογικότητες της Κρήτης, με όλο τον λαό της Κρήτης που ενωμένος, αλλά αποκλεισμένος από τα ΜΜΕ, δίνει μία μεγάλη μάχη”.

“Πάρτε τα σκουπίδια στο σπίτι σας κ. Μπαρόζο. Μακριά από τη  θάλασσα της Κρήτης. Δεν θα επιτρέψουμε να συνεχιστεί αυτό το περιβαλλοντικό, αυτό το πολιτικό έγκλημα” δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Άξονας Μέρκελ-Σόιμπλε-Σαμαρά

Αναφερόμενος στις πρόσφατες δηλώσεις του κ. Σόιμπλε, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τον κάλεσε να “ετοιμάζεται όμως ταυτόχρονα, καλού κακού, να διαπραγματευτεί με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για το χρέος και να αντιμετωπίσει μια ελληνική κυβέρνηση που θα καταργήσει τα μνημόνια”.

Ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε πως με τις δηλώσεις του ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας “μας αποκαλύπτει ότι όποιος ψηφίζει Σαμαρά, είναι σα να ψηφίζει Σόιμπλε και Μέρκελ, τον άξονα των μνημονίων” και συνέχισε: “Όποιος ψηφίζει Σαμαρά, ψηφίζει τον καλύτερο εν Ελλάδι αντιπρόσωπο των γερμανικών συμφερόντων. Όποιος ψηφίζει Σαμαρά, θέλει να συνεχίσει η χώρα στην ίδια κατεύθυνση, όπως μέχρι τώρα. Όποιος ψηφίζει Σαμαρά στην Αθήνα, ψηφίζει Μέρκελ και Σόιμπλε στην Ευρώπη. Λένε όλοι τους τα ίδια. Για τη λιτότητα, για το χρέος για το κατοχικό δάνειο, για την Ευρώπη”.

Επανέλαβε το δίλημμα των εκλογών και σημείωσε: “Ο χερ Σόιμπλε έκανε τα πράγματα άθελά του απλά για τον Έλληνα πολίτη, που θα προσέλθει σε λίγες εβδομάδες στις κάλπες. Μας έθεσε το δίλλημα της κάλπης: Με τη Μέρκελ ή με τον ΣΥΡΙΖΑ. Με τον Σόιμπλε ή με τον ΣΥΡΙΖΑ”.

Επίθεση εξαπέλυσε και προς την κυβέρνηση, με αφορμή τις δηλώσεις του κ. Σόιμπλε, καθώς, όπως είπε, “αν είχαν έστω και μια σπίθα από το ελληνικό φως, για το οποίο ο πρωθυπουργός μίλησε τη μέρα της ανάστασης, θα έπρεπε να πουν: Αρκετά, χερ Σόιμπλε. Ως υπουργός οικονομικών της Γερμανίας δεν έχεις καμιά δουλειά να ανακατεύεσαι στα ελληνικά πράγματα. Ως στέλεχος της Γερμανικής δεξιάς κάνε ότι νομίζεις. Αλλά η Ελλάδα δεν είναι ούτε Άνω Μπανανία, ούτε Κάτω Σαξονία. Δεν μπορείς να υποδεικνύεις στους Έλληνες τι και ποιον να ψηφίσουν. Μπορεί να είσαι εταίρος, αλλά δεν είσαι το αφεντικό αυτής της χώρας και αυτού του λαού. Αυτά θα έπρεπε να πει μια κυβέρνηση που σέβεται τον εαυτό της και το ρόλο της σε μια ανεξάρτητη και κυρίαρχη χώρα”.

Ακόμη τόνισε πως ο κ. Σαμαράς και η κυβέρνηση “ξέρουν ότι δεν τους θέλει ο ελληνικός λαός και θεωρούν ευπρόσδεκτη κάθε επέμβαση, κάθε ξένη απειλή για το τι περιμένει τους Έλληνες, αν αποδειχτούν απρόθυμοι να συμμορφωθούν προς τις υποδείξεις και θεωρούν εντελώς φυσική και επιθυμητή τη θέση τους στον άξονα των μνημονίων”.

Έτοιμοι να αναλάβουμε τις ευθύνες της διακυβέρνησης

“Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τις ευθύνες της διακυβέρνησης της Ελλάδας” δήλωσε ο κ. Τσίπρας “Όχι ως μεταπράτες, αλλά ως δημοκράτες” και συμπλήρωσε “Τη διακυβέρνηση, όχι ως σκοπό, αλλά ως μέσο για να μπει ορμητικά ο λαός στο προσκήνιο, να γίνει πρωταγωνιστής, να αλλάξει τη μοίρα του. Με ένα πρόγραμμα ριζικών αλλαγών στην οικονομία, στην κοινωνία, στο πολιτικό σύστημα, στη δημοκρατική εκπροσώπηση. Ένα πρόγραμμα που το διέπουν δυο βασικές και απλές αρχές: Ο άνθρωπος της δουλειάς, ο εργαζόμενος, ο μικρομεσαίος, ο αγρότης, ο επιστήμονας, ο νέος, στο επίκεντρό του. Η διαπλοκή, η διαφορά, οι ολιγάρχες, η σαπίλα του πολιτικού συστήματος, η παντοδυναμία της τραπεζικής αριστοκρατίας, στο στόχαστρο του”.

Όπως τόνισε στην ομιλία του, “η κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας του ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει ότι περνάει από το χέρι της για να καθίσουν στο σκαμνί όσοι εμπλέκονται στο σκάνδαλο της οικειοποίησης των τραπεζών από τους ίδιους ανθρώπους που τις οδήγησαν στην πτώχευση. Και θα εξαντλήσει όλα τα όπλα της δημοκρατίας, του Συντάγματος, και της ανεξάρτητης δικαιοσύνης για να εξαλείψει το καρκίνωμα της διαπλοκής που παραμορφώνει το σώμα της πατρίδας, υπονομεύει τους δημοκρατικούς θεσμούς, μετατρέπει την πολιτική σε σέρβις μεγάλων συμφερόντων”.

Νέο μνημόνιο πίσω από το success story

Προειδοποίησε ότι έρχεται νέο μνημόνιο: “Πίσω από την χυδαία προπαγάνδα όλου του συστήματος διαπλοκής, πίσω από το success story κρύβεται αυτό που έχουμε αποκαλύψει εδώ και ένα μήνα. Ένα νέο μνημόνιο. Το έχει ήδη συμφωνήσει ο κ. Σαμαράς και σε αντάλλαγμα πήρε τα «δώρα» της κ. Μέρκελ, την στήριξη του κ. Σόιμπλε και τους επαίνους όλων των κερδοσκόπων”.

Πύρρος Δήμας: Ξεσήκωσε το Twitter αλλά όχι για κάποιο μετάλλιο – Τα σχόλια για τους φράχτες που έφεραν αντιδράσεις

Πύρρος Δήμας

Πύρρος Δήμας: Ξεσήκωσε το Twitter αλλά όχι για κάποιο μετάλλιο – Τα σχόλια για τους φράχτες που έφεραν αντιδράσεις

Μια φωτογραφία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μια υποψηφιότητα και δυο αναρτήσεις για τον φράχτη στον…

Βασιλικός αναλυτής για Μίντλετον: «Όλα δείχνουν ότι πάσχει από καρκίνο του παχέος εντέρου»

Κέιτ

Βασιλικός αναλυτής για Μίντλετον: «Όλα δείχνουν ότι πάσχει από καρκίνο του παχέος εντέρου»

Ο Βέλγος δημοσιογράφος αναφέρθηκε στη μορφή καρκίνου από την οποία πάσχει η πριγκίπισσα της Ουαλίας…

Πρωτοφανές κύμα οργής για τον Καραμανλή και τα χειροκροτήματα της ντροπής: «Για γερά στομάχια η ομιλία του» – Χιλιάδες αναρτήσεις

Καραμανλής

Πρωτοφανές κύμα οργής για τον Καραμανλή και τα χειροκροτήματα της ντροπής: «Για γερά στομάχια η ομιλία του» – Χιλιάδες αναρτήσεις

Δεν ξέρουμε τι ήταν χειρότερο, τα όσα είπε ο Καραμανλής ή τα χειροκροτήματα από τους…

Α. Μπίνης: Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του οργανισμού διερεύνησης σιδηροδρομικών ατυχημάτων

240327221854 athanasios mpinis 270324 1024x574 1

Α. Μπίνης: Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του οργανισμού διερεύνησης σιδηροδρομικών ατυχημάτων

Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, η παραίτηση του Αθανάσιου Μπίνη σχετίζεται…

Άγρια κόντρα Φαραντούρη με Πορτοσάλτε στο ΣΚΑΪ: «Να δείχνετε περισσότερο σεβασμό» (video)

profile player 960x540 26

Άγρια κόντρα Φαραντούρη με Πορτοσάλτε στο ΣΚΑΪ: «Να δείχνετε περισσότερο σεβασμό» (video)

Μετωπική κόντρα μεταξύ του Νικόλα Φαραντούρη και του Άρη Πορτοσάλτε στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ

«Θερμή» υποδοχή Μητσοτάκη από ακτιβίστρια στον Καναδά – «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, 14.000 παιδιά είναι νεκρά στη Γάζα» (Video)

Screenshot 2 15

«Θερμή» υποδοχή Μητσοτάκη από ακτιβίστρια στον Καναδά – «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, 14.000 παιδιά είναι νεκρά στη Γάζα» (Video)

«Θα έπρεπε να ντρέπεστε. Πώς κοιτάζετε τον εαυτό σας στον καθρέφτη».