Newsroom

Newsroom

Τσίπρας: Τρία χρόνια τώρα παραβιάζεται το Σύνταγμα

Λίγο μετά τη συνάντησή του με την κυρία Ράικου ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε: «Όποιος έκλεψε δημόσιο χρήμα να…

tsipras 37

Λίγο μετά τη συνάντησή του με την κυρία Ράικου ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε: «Όποιος έκλεψε δημόσιο χρήμα να το επιστρέψει. Η προσπάθεια των εισαγγελέων είναι προσπάθεια εξυγίανσης του δημόσιου βίου. Κάθαρση και τιμωρία».

Σύμφωνα με πληροφορίες η κυρία Ράικου ειδοποιήθηκε από το γραφείο του κ. Τσίπρα την Δευτέρα το μεσημέρι ότι ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ συνοδευόμενος και από άλλα στελέχη – βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης την επισκέφθηκε προκειμένου να ενημερωθεί για τις συνθήκες διερεύνησης των επίμαχων υποθέσεων διασπάθισης του Δημοσίου χρήματος.

Στη συνάντηση ήταν παρόντες όλοι οι εισαγγελείς που διερευνούν τις υποθέσεις αυτές:Πόπη Παπανδρέου, Αντώνης Ελευθεριάνος και Ι. Σέβης, καθώς και ο προϊστάμενος της εισαγγελίας εφετών Μανώλης Ρασιδάκης. Νωρίτερα ο κ. Τσίπρας είχε επισκεφθεί το Συμβούλιο της Επικρατείας, χαρακτηρίζοντας τη συνάντηση χρήσιμη και εποικοδομητική.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη αποτελεί βασικό πυλώνα της Δημοκρατίας και μάλιστα σε μια περίοδο κρίσης και ειδικά των θεσμών. Επίσης, ανέφερε ότι σκοπός τού ΣτΕ είναι, ο έλεγχος της συνταγματικής νομιμότητας και της τήρησης της προστασίας των πολιτών.
 
Σε άλλο σημείο, ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε: «Πρέπει να συμβάλουμε στην αποκατάσταση του θεσμού του δημοκρατικού πολιτεύματος, αλλά και για να λειτουργήσει το ΣτΕ απερίσπαστα, χωρίς πολιτικές παρεμβάσεις». Κλείνοντας, υποστήριξε ότι «εδώ και τρία χρόνια παραβιάζεται το Σύνταγμα και οι διαδικασίες, που ορίζει, κάτι που γίνεται κατ΄ εντολή των δανειστών μας. […]. Όμως, έτσι παραβιάζεται ο σκληρός πυρήνας της Δημοκρατίας».