Newsroom

Newsroom

Τσίπρας: Ο Ανδρουλάκης είναι σε περίοδο μέλιτος – KKΕ του κέντρου κινδυνεύει να γίνει το ΠΑΣΟΚ

Τι απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας για το ενδεχόμενο συνάντησης με τον Νίκο Ανδρουλάκη 

Screenshot 4 2

Σκληρή και εφ όλης της ύλης επίθεση στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, με την συνέντευξη που παραχώρησε στο Kontra Channel, ζητώντας εκλογές για να «φύγει η επικίνδυνη κυβέρνηση» ενώ υποστήριξε ότι πλέον δεν υπάρχει περιθώριο για συνεννόηση με την κυβέρνηση.

Στην συνέντευξη που παραχώρησε ο κ. Τσίπρας εξήγησε την πρότασή του για την αλλαγή του καταστατικού του ΣΥΡΙΖΑ με την εκλογή προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής από την βάση, αναφέρθηκε και στο ΚΙΝΑΛ και στον Νίκο Ανδρουλάκη, ενώ εξέφρασε την ανησυχία του για τη εξωτερική πολιτική γιατί «η χώρα δεν έχει στρατηγική».

«Θέλω να είμαι έντιμος απέναντι του. Δεν του έχει δοθεί ακόμη η δυνατότητα, είναι στα πρώτα του βήματα, μετράει τις πατημασιές του», σχολίασε ο Αλέξης Τσίπρας σε ερώτηση για το πώς κρίνει τον Νίκο Ανδρουλάκη και συμπλήρωσε:

«Περνάει μία περίοδο μέλιτος, και εγώ το έχω περάσει αυτό. Όταν εκλέχτηκα πρόεδρος εκτοξεύτηκε ο ΣΥΡΙΖΑ στο 18% και ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν στο 17%. Η δυσκολία είναι όταν θα βρεθείς αντιμέτωπος με τα προβλήματα, οι θέσεις που θα πάρεις επάνω σε αυτά. Την δική μου ιστορία την γνωρίζετε, λίγο μετά γίναν ευρωεκλογές και ο ΣΥΡΙΖΑ πήγε στο 4% και το ΠΑΣΟΚ στο 40%. Για τον κ. Ανδρουλάκη και το ΚΙΝΑΛ τα δύσκολα είναι μπροστά».

Σε ερώτηση για το αν ο κ. Ανδρουλάκης ανήκει στην κεντροαριστερή πολυκατοικία όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε: «αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι λίγο αμήχανος καθώς οι εκλογές στο ΚΙΝΑΛ προσέλκυσαν το ενδιαφέρον του κόσμου. Ψάχνει να βρει που θα συναντήσει τον κ. Ανδρουλάκη. Καταλαβαίνω την ανησυχία του, γιατί ένα μεγάλο κομμάτι των εκσυγχρονιστών του ΠΑΣΟΚ που είχαν πάει μαζί του, επαναπατρίζεται.

Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεν βλέπω ούτε με ανησυχία ούτε με φόβο τον κ. Ανδρουλάκη. Δεν θεωρώ αυτόν τον χώρο αντίπαλο. Εμείς δεν έχουμε αντίπαλο στον χώρο της αριστεράς ή της κεντροαριστεράς, ούτε στο ΚΚΕ, ούτε στο Μέρα 25, ούτε στο ΚΙΝΑΛ. Εμάς ένας είναι ο αντίπαλος, η δεξιά και η πολιτική της και ο κ. Μητσοτάκης.

Ένα κρίσιμο ερώτημα που πρέπει να απαντήσει ο κ. Ανδρουλάκης είναι ή με την δεξιά ή με την δημοκρατική παράταξη. Δεν μπορείς να είσαι και με την δεξιά και με την δημοκρατική παράταξη. Αν δεν απαντάς στο πως θα κυβερνηθεί ο τόπος κινδυνεύεις να γίνεις όπως έλεγε ο Βαγγέλης Βενιζέλος ΚΚΕ του κέντρου. Μόνο ένα σχόλιο θέλω να κάνω: Το ΠΑΣΟΚ έχασε ένα πολύ μεγάλο μέρος της εκλογικής του δύναμης, όχι γιατί δεν είχε άξιους αρχηγούς -όχι γιατί δεν ήταν ικανός ο Βαγγέλης Βενιζέλος, ήταν ικανότατος, όπως και η αείμνηστη Φώφη Γεννηματά-, αλλά γιατί ταυτίστηκε, συνεργάστηκε και συγκυβέρνησε με τη ΝΔ. Αυτό ας το έχουμε στο μυαλό μας. Ιδίως τώρα που η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία θεωρεί ότι χρειάζεται πολιτική αλλαγή».

Στο ερώτημα για το αν θα ζητήσει συνάντηση με τον κ. Ανδρουλάκη απάντησε: «Όχι γιατί να ζητήσω συνάντηση; Είναι νέος αρχηγός, δεν έχει βρει ακόμη τα βήματά του, δεν έχω κανέναν λόγο να προσπαθήσω να κηδεμονεύσω έναν νέο αρχηγό. Οι συγκλίσεις οι πολιτικές φαίνονται από τον τρόπο που αντιπολιτευόμαστε και διαμορφώνουμε τις θέσεις μας».

Καιρός: Εκεί θα χτυπήσει η κακοκαιρία – Χάρτης με το συνολικό ύψος βροχής (Εικόνες)

5956209

Καιρός: Εκεί θα χτυπήσει η κακοκαιρία – Χάρτης με το συνολικό ύψος βροχής (Εικόνες)

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης παρουσίασε τις περιοχές που ενδέχεται να εμφανίσουν τα πιο μεγάλα ύψη βροχής.

Γρίπη των πτηνών: Συναγερμός από τον ΠΟΥ για κίνδυνο εξάπλωσης στους ανθρώπους

γρίπη ιός

Γρίπη των πτηνών: Συναγερμός από τον ΠΟΥ για κίνδυνο εξάπλωσης στους ανθρώπους

Οι αγελάδες και οι κατσίκες εντάχθηκαν στον κατάλογο των ειδών που επλήγησαν τον περασμένο μήνα…

Ουκρανία: Συνελήφθη Πολωνός που συνεργαζόταν με τη Ρωσία για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι

AP - Ζελένσκι

Ουκρανία: Συνελήφθη Πολωνός που συνεργαζόταν με τη Ρωσία για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι

Ο ύποπτος φέρεται να δήλωσε στην πολωνική εισαγγελία ότι είχε αναλάβει την αποστολή να συλλέξει…

Viral βίντεο από Μοντάνα: Ελέφαντας το έσκασε από τσίρκο και έσπειρε τον πανικό στους δρόμους της πόλης

elefantas montana

Viral βίντεο από Μοντάνα: Ελέφαντας το έσκασε από τσίρκο και έσπειρε τον πανικό στους δρόμους της πόλης

Το NBC Montana μετέδωσε πλάνα με τον 58χρονο ασιατικό ελέφαντα ονόματι «Βιόλα» να βρίσκεται στους…

Επίσημη ενημέρωση FIFA για Ντόπινγκ: Δεν υπάρχει θετικό δείγμα στην Εθνική Ανδρών

220328101503 ethniki omada ellada

Επίσημη ενημέρωση FIFA για Ντόπινγκ: Δεν υπάρχει θετικό δείγμα στην Εθνική Ανδρών

“Ο Εθνικός Οργανισμός Καταπολέμησης του Ντόπινγκ ενημερώθηκε επισήμως από τη FIFA πως δεν υπάρχει θετικό…