Τσίπρας: "Ο Μητσοτάκης κατ' εντολήν φίλων του επιχειρηματιών στοχοποιεί τον Καμμένο"

Σε διατεταγμένη υπηρεσία βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εξυπηρετώντας επιχειρηματικά συμφέροντα, σύμφωνα με την ανακοίνωση - απάντηση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού στο αίτημα της ΝΔ για Εξεταστική Επιτροπή σχετικά με τις συνομιλίες του Πάνου Καμμένου με τον ισοβίτη, Μάκη Γιαννουσάκη, για το Noor 1.

NewsRoom 06/07/2017 | 15:53

Στην αντεπίθεση πέρασε ο Αλέξης Τσίπρας -μέσω του πρωθυπουργικού γραφείου Τύπου- για το αίτημα σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής της ΝΔ προκειμένου να διερευνήσει «την εμπλοκή του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, καθώς και άλλων στελεχών και λειτουργών σε εκκρεμή δικαστική υπόθεση, εμπλοκή που αναδεικνύει ενδεχόμενες πολιτικές και ποινικές ευθύνες».

Διαβάστε σχετικά: Κατατέθηκε από τη ΝΔ η πρόταση για Εξεταστική Επιτροπή για Καμμένο - Noor 1

«Ούτε Siemens, ούτε Novartis, ούτε Ερρίκος Ντυνάν, ούτε εξοπλιστικά, ούτε θαλασσοδάνεια. Το μόνο που θυμάται ο κ. Μητσοτάκης είναι να στοχοποιεί τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, κατ’ εντολή φίλων του επιχειρηματιών» σημειώνεται στην ανακοίνωση, με την αναφορά περί φίλων επιχειρηματιών να φωτογραφίζει τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Και καταλήγει τονίζοντας: «Σε αυτή την απεγνωσμένη επιχείρηση αντιπερισπασμού είναι προφανές ότι δεν θα συμμετέχουμε». 

«Οι δυνάμεις της διαφθοράς συγκαλύπτουν τη μεγαλύτερη υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών»

Απάντηση στην αξιωματική αντιπολίτευση έδωσε και ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, σχολιάζοντας πως «οι δυνάμεις της διαφθοράς συγκαλύπτουν τη μεγαλύτερη υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών».

Συγκεκριμένα, δήλωσε:

 «Οι δυνάμεις της διαφθοράς, της διαπλοκής και του οργανωμένου εγκλήματος με προμετωπίδα ελεγχόμενα μέσα ενημέρωσης συγκαλύπτουν τη μεγαλύτερη υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών των τελευταίων χρόνων. Συγχρόνως επιδιώκουν τη δημιουργία κλίματος εκφοβισμού και τρομοκρατίας στη Δικαιοσύνη, με διττό στόχο την ατιμωρησία υψηλά ιστάμενων προσώπων και την αποσταθεροποίηση των θεσμών της Δημοκρατίας. Αποτέλεσμα αυτού του εγκληματικού σχεδιασμού είναι η απόπειρα αντιστροφής των ρόλων των ιδιοτήτων των κατηγορουμένων και υπόπτων σε καταγγέλλοντες, η στοχοποίηση εισαγγελικών λειτουργών και προανακριτικών υπαλλήλων που ανθίστανται στις έκνομες επιδιώξεις τους».

Διαβάστε επίσης: Καμμένος: Οι δυνάμεις της διαφθοράς συγκαλύπτουν τη μεγαλύτερη υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών

«Αποτέλεσμα», συνεχίζει, «αυτού του εγκληματικού σχεδιασμού είναι η απόπειρα αντιστροφής των ρόλων των ιδιοτήτων των κατηγορουμένων και υπόπτων σε καταγγέλοντες, η στοχοποίηση εισαγγελικών λειτουργών και προανακριτικών υπαλλήλων που ανθίστανται στις έκνομες επιδιώξεις τους». «Σε αυτό το έργο βρήκαν συμπαραστάτη το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και αποδεικνύεται πλέον ότι η Νέα Δημοκρατία προσπαθεί να καλύψει τον επιχειρηματία κ. Ευάγγελο Μαρινάκη», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στη συνέχεια της δήλωσής του στον Ε. Μαρινάκη, ο κ. Καμμένος σημειώνει ότι «πρόκειται για τον επιχειρηματία που εξετάζεται η εμπλοκή του στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης με τα στημένα παιχνίδια στο ποδόσφαιρο, σε υπόθεση λαθρεμπορίας πετρελαίου και ξεπλύματος βρώμικου χρήματος. Πρόσφατα αποκαλύφθηκαν εμβάσματα εταιρειών συμφερόντων του προς τη ναυλώτρια εταιρεία του πλοίου NOOR1 και τηλεφωνικές συνομιλίες του με εμπλεκόμενο στην υπόθεση την ώρα της σύλληψης της συμμορίας και της κατάσχεσης των ναρκωτικών».

«Η Νέα Δημοκρατία έρχεται να ταυτιστεί πλήρως με τον επιχειρηματία και παίρνει γραμμή από τα μέσα ενημέρωσης που ελέγχει. Ας απαντήσει πρώτα, λοιπόν, ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ποιο συγγενικό του πρόσωπο συστεγάζεται και συνεπιχειρεί με τον κ. Μαρινάκη;», καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Π. Καμμένος.