Τσίπρας: Ο Χρυσοχοΐδης έχει δίπλα του τους βασικούς υπεύθυνους για το Μάτι και μας κουνά το δάχτυλο

Θέλοντας να απαντήσει στη ρητορική της κυβέρνησης σχετικά με τα όσα συνέβησαν στο Μάτι, ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για τον τομέα της πολιτικής ευθύνης την οποία, όπως ανέφερε στη διακαναλική συνέντευξη σε κανάλια της περιφέρειας, είχε σπεύσει να αναλάβει.

NewsRoom 19/02/2021 | 23:50

O Aλέξης Τσίπρας,  τοποθετήθηκε και σχετικά με τις ευθύνες της φυσικής ηγεσίας στο Μάτι, αναφέροντας το παράδειγμα του Κωνσταντίνου Τσουβάλα που «πήρε την απόφαση  να διακόψει την κυκλοφορία στην κεντρική οδική αρτηρία (...)  και έδωσε παράκαμψη σε δεκάδες άτυχους συμπολίτες μας μέσα σε αδιέξοδους δρόμους και κάηκαν ζωντανοί. Μετά από λίγες ημέρες τον απέπεμψα από το Σώμα με έκτακτες κρίσεις».

«Έναν χρόνο μετά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έρχεται να τον ανασύρει από τη ναφθαλίνη και τον αναβαθμίζει σε γενικό γραμματέα του υπουργείου Δημοσίας Τάξης. Έρχεται τώρα ο Χρυσοχοΐδης που έχει γενικό γραμματέα τον βασικό υπεύθυνο εκείνης της εποχής και μας κουνά το δάχτυλο. Κι αυτό δεν αφορά μόνο τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ.

Ο υπαρχηγός της ΕΛ.ΑΣ στο Μάτι επί των ημερών μας σήμερα είναι αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Ο υπεύθυνος συντονισμού, σήμερα είναι αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος. Κι άλλοι επτά αναβαθμίστηκαν επί κυβερνήσεως Μητσοτάκη. Τους έχει δίπλα του ο Χρυσοχοίδης και μας κουνά το δάχτυλο», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας.