Τσίπρας: Νίκη του ΣΥΡΙΖΑ για την απαλλαγή της κοινωνίας από το «φαύλο καθεστώς Μητσοτάκη»

Τον πολιτικό στόχο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις επόμενες εκλογές για νίκη και σχηματισμό προοδευτικής διακυβέρνησης, έθεσε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης.

5407330

Σκληρή επίθεση στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, εξαπέλυσε στην ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας, θέτοντας τον στόχο για νίκη στις επόμενες εκλογές που θα απαλλάξει την κοινωνία από το «φαύλο καθεστώς Μητσοτάκη».  Περιέγραψε το 3ο Συνέδριο ως «συνέδριο τομής αλλά και συνέχειας, που θα επισφραγίσει την νέα αρχή που αποφασίσαμε να κάνουμε όλοι μαζί, αλλά και θα δώσει ώθηση στον κεντρικό πολιτικό μας στόχο για τη διαμόρφωση μιας νέας κοινωνικής και πολιτικής πλειοψηφίας που θα φέρει τη νέα νίκη απέναντι στη Δεξιά, την πολιτική αλλαγή και την προοδευτική διακυβέρνηση».

 

Χαρακτήρισε τον αγώνα μέχρι τις εκλογές «ως έναν αγώνα κρίσιμο. Ιστορικό θα μπορούσα να πω. Να απαλλάξουμε τη χώρα από το καθεστώς της ακραίας κοινωνικής ανισότητας, και της ακραίας φαυλότητας, που φέρει την υπογραφή του κ. Μητσοτάκη. Και διαθέτει τη στήριξη των ελάχιστων που βλέπουν τη χώρα και τους ανθρώπους της ως υποζύγια της ιδιοτέλειάς τους…Έναν αγώνα απέναντι σ’ αυτούς που μέσα σε 2 χρόνια γύρισαν την Ελλάδα δεκαετίες πίσω».

Υπογράμμισε ότι «η μεγάλη πολιτική μάχη των επόμενων εκλογών θα είναι πολύ κρίσιμη για τη χώρα», εξηγώντας ότι «η Ελλάδα θα βυθιστεί στην ανθρωπιστική κρίση και την κοινωνική διάλυση, αν δεν σταματήσουμε το έργο της κυβέρνησης Μητσοτάκη…Γιατί η Δεξιά του κ. Μητσοτάκη, συνειδητά στοχεύει σε μια Ελλάδα στην οποία θα ευημερούν ελάχιστοι και θα υποφέρουν οι πολλοί».

Αναφέρθηκε στην κρισιμότητα των επόμενων εκλογών που θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά η απλή αναλογική: «Ο κ. Μητσοτάκης, διαβλέποντας ότι σιγά σιγά απομονώνεται και συμμάχους πρόθυμους να του κρατήσουν το χέρι βρίσκει μόνο στο χώρο της ακροδεξιάς, έχει ήδη ξεκινήσει τα παιχνίδια, και τα σενάρια. Προεξοφλεί διπλές κάλπες, περιφρονεί την εκλογική διαδικασία της απλής αναλογικής, προσπαθεί να ποδηγετήσει την αυθεντική λαϊκή βούληση». Ακολούθως περιέγραψε τον στόχο του ΣΥΡΙΖΑ: «Για μας τα πράγματα είναι ξεκάθαρα: Απορρίπτουμε τα κόλπα, τα σενάρια, τους τακτικισμούς.
 

 

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Κολομβίας και Αργεντινής: Ο Μιλέι… ξαναχτύπησε

AP23310835745895

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Κολομβίας και Αργεντινής: Ο Μιλέι… ξαναχτύπησε

Ο Αργεντίνος πρόεδρος χαρακτήρισε σε συνέντευξή του τον κολομβιανό ομόλογό του Γουστάβο Πέτρο «δολοφόνο» και…

Οι ΗΠΑ παίρνουν αποστάσεις από το Ισραήλ, αλλά ο Νετανιάχου δε… χαμπαριάζει

μπενιαμίν νετανιάχου

Οι ΗΠΑ παίρνουν αποστάσεις από το Ισραήλ, αλλά ο Νετανιάχου δε… χαμπαριάζει

Έξαλλος ο Ισραηλινός πρωθυπουργός με την αλλαγή στάσης της Ουάσινγκτον - Ακύρωσε επίσκεψη ισραηλινής αντιπροσωπείας…