Τσίπρας: Νέο τοπίο στη χώρα μετά τη συμφωνία με την Εκκλησία (video)

Το νέο τοπίο που διαμορφώνεται στην Ελλάδα από τη συμφωνία Πολιτείας και Εκκλησίας, ανέλυσε ο πρωθυπουργός σε συνέντευξη του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

Tsipras

Παράλληλα ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι τυχόν συνεταιρισμός τους θα ήταν πολιτική ανωμαλία, «όπως συνέβη στο παρελθόν για να κουκουλώσουν τα σκάνδαλα τους».

Για τα απανωτά σκάνδαλα και την περίφημη ατάκα Πολάκη στο υπουργικό συμβούλιο, ο πρωθυπουργός είπε ότι «στο παρελθόν υπήρξε κατασπατάληση πόρων και σκάνδαλα τα οποία οδήγησαν τη χώρα στη χρεωκοπία όπως το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου, των εξοπλισμών, του φαρμάκου… το αν η δικαιοσύνη θα μπορέσει ή δεν θα μπορέσει να προχωρήσει για να ικανοποιήσει και ένα άλλο λαϊκό αίτημα μία Δικαίωση και όχι κατ ανάγκη να δεις ανθρώπους πίσω από τα σίδερα της φυλακής, είναι άλλο θέμα».

«Οι κυβερνήσεις δεν βάζουνε κανένα φυλακή. Εμείς αυτό που πρέπει να κάνουμε και αυτό κάνει η δική μας κυβέρνηση είναι να αναδεικνύει υποθέσεις, να δίνει στοιχεία και να προσπαθεί να διαμορφώνει κλίμα ελευθερίας στους δικαστικούς λειτουργούς προκειμένου να πράξουν το καθήκον τους» είπε ο πρωθυπουργός για να καταλήξει:

«Σε αυτή τη χώρα υπάρχουν νόμοι και από δω και στο εξής σε αυτήν τη χώρα κανείς δεν θα έχει τη δυνατότητα να στερεί από τους Έλληνες πολίτες τους δημόσιους πόρους και να γίνονται μίζες σε λογαριασμούς στο εξωτερικό… αν το δόγμα Πολάκη είναι η εφαρμογή του νόμου τότε εγώ προσχωρώ σε αυτό το δόγμα… δεν θα έπρεπε να υπάρχει ατιμωρησία σε αυτό τον τόπο».

Για τη συμφωνία με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και με την εκκλησία ο πρωθυπουργός είπε ότι αλλάζουν πολλά, όχι όλα, ότι το θέμα συζητιόταν περίπου τρία χρόνια και ότι εδώ και ενάμιση χρόνο είχε ο ίδιος ανάθεση στον τότε αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας Αλέξη Χαρίτση αλλά και τον Υπουργό Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, να αναλάβουν την καταγραφή της περιουσίας των Μητροπόλεων.

«Και ερχόμαστε να επιλύσουμε εκκρεμότητες από το 1920 να κάνουμε όλοι ένα βήμα πίσω», ήταν η χαρακτηριστική του αναφορά. «Δεν υπάρχει κανένα ιστορικό βήμα μπροστά χωρίς αντιδράσεις, αλλά αυτό που θα μείνει είναι το Βήμα και όχι οι φωνές».

Εξηγώντας τα κέρδη από τη συμφωνία σημείωσε ότι κερδίζουμε 10.000 θέσεις δημοσίων υπαλλήλων για να καλυφθούν σταδιακά από το 2020 και μετά. Επίσης η εκκλησία όπως είπε θα μπορέσει να γίνει αυτόνομη και αυτοδύναμη. Όσον αφορά στο δημοσιονομικό κόστος αυτών των έξτρα προσλήψεων στο δημόσιο ο πρωθυπουργός ισχυρίστηκε ότι το 2020 θα έχουμε τη δυνατότητα να καλύψουμε αυτό το ποσό το οποίο προσδιόρισε σε περίπου 200 εκατομμύρια ευρώ. «Θα βρούμε τους πόρους για να κάνουμε προσλήψεις εκεί που έχει ανάγκη η ελληνική οικονομία δηλαδή σε γιατρούς, νοσηλευτές, καθηγητές και δασκάλους.

Για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από το λαό ο πρωθυπουργός υπεραμύνθηκε της κυβερνητικής πρότασης λέγοντας πως η βασική φιλοσοφία όσων προτείνει η κυβέρνηση δεν είναι να δοθούν παραπάνω αρμοδιότητες στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αλλά να αποσυνδεθεί η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από τις εθνικές εκλογές.

«Προσανατολιζόμαστε σε ένα εκλογικό σύστημα που μάλλον ξεχνάει τη λογική των αυτοδύναμων κυβερνήσεων και πάμε σε ένα εκλογικό σύστημα που προσανατολίζεται στη λογική των συνεργασιών», είπε ο πρωθυπουργός.

Απαντώντας σε ερώτηση για τις προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας ο πρωθυπουργός ισχυρίζεται πως η Νέα Δημοκρατία και ο κ Μητσοτάκης δεν έχει απαντήσει στα μεγάλα και καίρια προβλήματα των πολιτών και για αυτό θα χάσει τις επόμενες εκλογές.

Για τη συμφωνία των Πρεσπών ο πρωθυπουργός ισχυρίστηκε πως αν και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας άφηνε τους βουλευτές του να ψηφίσουν κατά συνείδηση θα υπήρχε πολύ μεγάλη συμφωνία στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Αναφερόμενος στη διαφωνία του προέδρου των ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνου Καμμένου είπε ότι δεν θα ήθελε να υπεισέλθει σε ένα θέμα αρχών όπως το ονοματολογικό αλλά όπως είπε ο κ Καμμένος θα βρεθεί σε ένα δίλημμα από τη μία όπως είπε αυτό το θέμα αρχών για τον ίδιο αλλά και το αν θα πρέπει να προχωρήσει η δικαιοσύνη, αν θα πρέπει να προχωρήσει η αναβάθμιση του διεθνή ρόλου της χώρας και μία σειρά από άλλα θέματα.

«Η πολιτική είναι γεμάτη από κρίσιμα διλήμματα», συνέχισε ο πρωθυπουργός, «πιστεύω ότι σε αυτό το κρίσιμο δίλημμα θα πάρει μία ορθή απόφαση. Δεν ξέρω αν θα μείνει ή θα φύγει από την κυβέρνηση αλλά αυτό που θέλω να πιστεύω και προβλέπω είναι ότι δεν θα αποτελέσει εμπόδιο στην ομαλή πορεία της χώρας προς την κανονικότητα και τη σταθερότητα».

Για την ασφάλεια στα πανεπιστήμια είπε να μην δαιμονοποιούμε τα όποια προβλήματα υπήρχαν και στο παρελθόν ενώ αναφερόμενος στο νόμο για τον άσυλο είπε ότι δίνεται η δυνατότητα στις πρυτανικές αρχές να καλούν την αστυνομία όταν διαπιστώνουν παραβατικές ενέργειες.

Τέλος, για τον πρώην υπουργό εξωτερικών Κοτζιά και την παραίτησή του είπε πως ο κ Κοτζιάς είχε μία εξαιρετική συμβολή στην αναβάθμιση του διεθνή ρόλου της χώρας. «Είχε μία αντιπαράθεση πολιτική και ιδεολογική με τον Πάνο Καμμένο η οποία στο τέλος άρχισε να παίρνει ένα χαρακτήρα επιθέσεων και για λόγους ευθιξίας τους οποίους τους σέβομαι ο ίδιος έθεσε την παραίτησή του».

Τρελάθηκε ο ρεπόρτερ της ΕΡΤ με την πρόκριση του Ολυμπιακού: «Τρία πέναλτι έπιασε ο άτιμος ο Τζολάκης» (video)

ΕΡΤ

Τρελάθηκε ο ρεπόρτερ της ΕΡΤ με την πρόκριση του Ολυμπιακού: «Τρία πέναλτι έπιασε ο άτιμος ο Τζολάκης» (video)

«Ο Μεντιλίμπαρ έχει αποδείξει ότι έχει το κοκαλάκι της νυχτερίδας», είπε ο Κώστας Παπαδόπουλος μιλώντας…

Άννα Ελεφάντη: Η οργισμένη ανάρτηση για Πορτοσάλτε και Οικονόμου – «Ως εδώ!» (video)

Καταγραφή 24

Άννα Ελεφάντη: Η οργισμένη ανάρτηση για Πορτοσάλτε και Οικονόμου – «Ως εδώ!» (video)

«Η τακτική της δολοφονίας χαρακτήρων από τα φερέφωνα της κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν θα περάσει», αναφέρει…

Τσαφούλιας: «Κορυφαίος ο Λάνθιμος – Εγώ δεν αντιπαθώ κανέναν, ίσως υπάρχουν όμως κάποιοι που με αντιπαθούν» (Video)

image 5

Τσαφούλιας: «Κορυφαίος ο Λάνθιμος – Εγώ δεν αντιπαθώ κανέναν, ίσως υπάρχουν όμως κάποιοι που με αντιπαθούν» (Video)

«Ο Λάνθιμος είναι κορυφαίος. Εγώ έχω μάθει να επικοινωνώ με τα έργα. Δεν πάμε να…

Μελέτη: Τα βρήκε σκούρα με τις ερωτήσεις του Σρόιτερ για Τέμπη και υποκλοπές – «Κάποιοι θέλουν να γίνουν αρεστοί» (video)

Μελέτη

Μελέτη: Τα βρήκε σκούρα με τις ερωτήσεις του Σρόιτερ για Τέμπη και υποκλοπές – «Κάποιοι θέλουν να γίνουν αρεστοί» (video)

«Εγώ νιώθω ότι μερικές φορές η υπόθεση των Τεμπών εργαλειοποιείται πολύ και για λόγους προσωπικού…

Μαρίνα Σάττι: Ο απίστευτος λόγος που δέχθηκε επίθεση απ’ το Εκκλησία Online – «Ντροπή σου θα διαμαρτυρηθούμε στην ΕΡΤ» (video)

435694378 1068663774198291 7539433391504642710 n

Μαρίνα Σάττι: Ο απίστευτος λόγος που δέχθηκε επίθεση απ’ το Εκκλησία Online – «Ντροπή σου θα διαμαρτυρηθούμε στην ΕΡΤ» (video)

Δεν γλίτωσε απ' τα χέρια του Εκκλησία Online η Μαρίνα Σάττι