Newsroom

Newsroom

Τσίπρας: "Ναι ή όχι στη λιτότητα" το δίλημμα των ευρωεκλογών

“Ναι ή όχι στη λιτότητα” υποστήριξε από τη Μπολόνια ο Αλέξης Τσίπρας ότι είναι το ξεκάθαρο δίλημμα των ευρωεκλογών και…

tsipras 7 0

“Ναι ή όχι στη λιτότητα” υποστήριξε από τη Μπολόνια ο Αλέξης Τσίπρας ότι είναι το ξεκάθαρο δίλημμα των ευρωεκλογών και υπογράμμισε πως η Ευρώπη “Ή θα τερματίσει τη λιτότητα και θα ξανακερδίσει τη Δημοκρατία ή θα συνεχίσει με λιτότητα, ανεργία και αυταρχισμό. Ή θα γίνει η «’Άλλη Ευρώπη» ή θα παραμείνει η Ευρώπη της κυρίας Μέρκελ”.

“Μήνυμα ελπίδας” χαρακτήρισε τα αποτελέσματα των εκλογών στην περιφέρεια Αττικής και την Αθήνα ο Αλέξης Τσίπρας και υποστήριξε ότι την επόμενη Κυριακή στις Ευρωεκλογές η Ελλάδα θα στείλει μήνυμα αλλαγής και “θα είναι ισχυρό και ηχηρό”.

Παράλληλα, κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν την «Άλλη Ευρώπη» στην Ιταλία “για μια ευρωπαϊκή πολιτική για τον πολιτισμό, που να βασίζεται στον πλούτο, στον πλουραλισμό και την διαφορετικότητα των πολιτισμικών αφηγήσεων αυτής της ηπείρου. Για μια Ευρώπη που θα αντιμετωπίζει τη γνώση, την έρευνα και τον πολιτισμό, ως δημόσια αγαθά και αναφαίρετα δικαιώματα”.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι “ο συσχετισμός πολιτικών δυνάμεων που θα διαμορφωθεί από την ψήφο μας θα καθορίσει τη ζωή μας για πολλά χρόνια. Εάν δεν αλλάξει, δεν θα αλλάξουν ούτε οι ακραίες πολιτικές που, εδώ και τέσσερα χρόνια, έχουν κάνει την Ευρώπη «σκοτεινή ήπειρο». Και η λιτότητα, από πείραμα, θα γίνει καθεστώς. Η Δημοκρατία, από ιστορική κατάκτηση, θα γίνει πειραματόζωο”.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στο παρασκήνιο της Συνόδου των Καννών και στα ερωτήματα που απηύθυνε στον κ. Γιούνκερ στο debate, χωρίς να πάρει απάντηση: “Τις τελευταίες μέρες πληροφορούμαστε από τον ευρωπαϊκό Τύπο, αλλά και από το βιβλίο του πρώην υπουργού των Οικονομικών των ΗΠΑ, Τίμοθι Γκάιτνερ τις παρασκηνιακές διαβουλεύσεις στις Κάννες το 2011. Εκεί όπου συμμετείχαν και ο Πρόεδρος της Κομισιόν, ο κ. Μπαρόζο. Και ο Πρόεδρος του Eurogroup, ο κ. Γιούνκερ. Για να αντικαταστήσουν εκλεγμένες κυβερνήσεις στην Ελλάδα και την Ιταλία με μη εκλεγμένους τεχνοκράτες τραπεζίτες, πιστούς στη λιτότητα. Και, ενώ την περασμένη Πέμπτη, στο debate που διοργάνωσε η Eurovision στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δόθηκε η ευκαιρία στον κύριο Γιούνκερ να εξηγήσει τη στάση του, εκείνος προτίμησε τη σιωπή του ενόχου”.

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στην εμφάνιση του νεοναζισμού και της ξενοφοβίας στην Ευρώπη και τόνισε: “Η διαχείριση της κρίσης από τους τρεις σωματοφύλακες του νεοφιλελευθερισμού στην Ευρώπη: από τους συντηρητικούς, τους φιλελεύθερους και τους σοσιαλδημοκράτες επανέφερε στην Ευρώπη το φάντασμα του νεοναζισμού, του ρατσισμού και της ξενοφοβίας”. Διαβεβαίωσε, ακόμη, ότι στη δημοκρατική Ευρώπη δεν υπάρχει κανένας χώρος για τη Χρυσή Αυγή, τη Φόρτσα Νουόβα ή την Κάζα Πάουντ. “Δεν υπάρχει χώρος για το φασισμό!”

Επανέλαβε την πρόταση για «Ευρωπαϊκό new deal» ως εναλλακτική λύση στην Ευρώπη: “Με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για μεγάλης κλίμακας επενδύσεις στην παιδεία, την έρευνα και την τεχνολογία, στο περιβάλλον, στην κοινωνική οικονομία, στα δίκτυα και τις υποδομές. «Ευρωπαϊκό New Deal», άμεσος απεγκλωβισμός από τη λιτότητα και «Ευρωπαϊκή Διάσκεψη Χρέους» για την επίλυση της υπερχρέωσης της Ευρωζώνης, είναι οι τρεις προϋποθέσεις για να βαδίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση στο δρόμο της ισόρροπης και βιώσιμης ανάπτυξης”.

 

Οργισμένη επιστολή των Αγγειοχειρουργών Ελλάδας κατά του Καλλιάνου – Ζητούν παρέμβαση Μητσοτάκη

6084787 2

Οργισμένη επιστολή των Αγγειοχειρουργών Ελλάδας κατά του Καλλιάνου – Ζητούν παρέμβαση Μητσοτάκη

«Με ανησυχία και απογοήτευση παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες να εξελίσσεται μία απίστευτη κατάσταση ανεπίτρεπτης επίθεσης…

Μάτι: Οργισμένες αντιδράσεις από συγγενείς των θυμάτων – Πέταξαν καρέκλα… «Τσίπα δεν έχετε;» (video)

6207733

Μάτι: Οργισμένες αντιδράσεις από συγγενείς των θυμάτων – Πέταξαν καρέκλα… «Τσίπα δεν έχετε;» (video)

Συγγενείς άρχισαν να πετούν καρέκλες και να απευθύνονται προς τους κατηγορούμενους

Μικρούτσικος: H παίκτρια του «TV Queen» που του θύμισε τον… Μητσοτάκη – «Έχετε τον ίδιο σύμβουλο;» (video)

Μικρούτσικος

Μικρούτσικος: H παίκτρια του «TV Queen» που του θύμισε τον… Μητσοτάκη – «Έχετε τον ίδιο σύμβουλο;» (video)

«Το ότι δεν τον έχεις παρακολουθήσει μπορεί να με κάνει να σε συμπαθήσω», είπε ο…