Τσίπρας: Να αλώσουμε τη Βαστίλη του φιλελευθερισμού

[…]

tsipras 39

«Μπορούμε να αλώσουμε τη Βαστίλη του παγκόσμιου φιλελευθερισμού, αρκεί να αντλήσουμε από τη σοφία της συλλογικής εμπειρίας των κοινωνικών αγώνων των λαών της Ευρώπης», τόνισε σε ομιλία του το βράδυ της Δευτέρας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν, Αλέξης Τσίπρας στο πλαίσιο ομιλίας του σε εκδήλωση του Μετώπου της Αριστεράς στο Παρίσι.  

Παράλληλα ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά του Γάλλου προέδρου, Φρανσουά Ολάντ, χαρακτηρίζοντάς τον «πολιτικό πολλαπλασιαστή» της γερμανίδας καγκελαρίου, Άγκελα Μέρκελ, επισημαίνοντας ότι «αν η γαλλική κυβέρνηση ακολουθούσε διαφορετική πολιτική, σήμερα θα είχαμε μία διαφορετική Ευρώπη». 

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ως τον «σιδηρούν βραχίονα του νεοφιλελευθερισμού», ο οποίος έχει υψώσει ένα «νέο τείχος χρήματος» στην Ευρώπη, που δεν σταθεροποιεί την ευρωζώνη.

Αντίθετα, όπως είπε «την απειλεί και ευνοεί τους εθνικούς και πολιτικούς ανταγωνισμούς, από τους οποίους απαλλάχθηκε η Ευρώπη με αιματηρό τρόπο και με δύο παγκόσμιους πολέμους». Στο πλαίσιο αυτό, ανέφερε ότι  «η νεοναζιστική Χρυσή Αυγή, που στη πραγματικότητα αποτελεί το μακρύ χέρι του ίδιου του συστήματος»

Ως βασικούς άξονες της πολιτικής που προτάσσει το κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε τον «τερματισμό της λιτότητας και την ακύρωση των Μνημονίων τη δημοκρατική αναθεμελίωση της Ευρωζώνης τη μεταρρύθμιση του ευρωπαϊκού πλαισίου για τη μετανάστευση» 

Τέλος, επανέλαβε για μία ακόμη φορά την πρόθεσή του για τη διεξαγωγή μίας ευρωπαϊκής διάσκεψης για το χρέος πάνω στον πυλώνα ενός νέου «New Deal». 

Κύκλοι Χάρη Δούκα: Οι απειλές Ανδρουλάκη για διαγραφές αποδεικνύουν πολιτική αδυναμία

Κύκλοι Χάρη Δούκα: Οι απειλές Ανδρουλάκη για διαγραφές αποδεικνύουν πολιτική αδυναμία

Τον εγκαλούν ότι αν και δήλωσε έτοιμος να αξιολογηθεί, δεν έδωσε κανένα σαφές χρονοδιάγραμμα για…