«Ο Μητσοτάκης βλέπει εδώ και 14 μήνες την υπουργό του να βλάπτει ανεπανόρθωτα τον Πολιτισμό στη χώρα»

«Πρώτη φορά υπουργός Πολιτισμού έχει καταφέρει να εξοργίσει πολλαπλώς όλους όσους οφείλει να στηρίζει» αναφέρει ο Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτησή του στο facebook, την οποία συνοδεύει με φωτογραφία «Support Art Workers», εκφράζοντας την αλληλεγγύη του στους ανθρώπους του Πολιτισμού που πλήττονται από την κυβερνητική πολιτική

tsipras1

«Πρώτη φορά υπουργός Πολιτισμού έχει καταφέρει να εξοργίσει πολλαπλώς όλους όσους οφείλει να στηρίζει, αδιαφορώντας για την επιβίωση του Πολιτισμού και των ανθρώπων του. Το κατάφερε η κυρία Μενδώνη», υπογραμμίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα.

«Πρώτη φορά υπουργός Πολιτισμού απαξιώνει με αλαζονεία μεγάλους δημιουργούς, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να στιγματίσει από το βήμα της Βουλής το σύνολο των καλλιτεχνών, δηλώνοντας ότι “κινούνται στον χώρο της μαύρης οικονομίας”, δηλαδή ότι πληρώνονται με “μαύρα”. Το κατάφερε η κυρία Μενδώνη», αναφέρει και συνεχίζει:

«Αλλά και πρώτη φορά υπουργός Πολιτισμού πρωτοστατεί σε εγκλήματα κατά της πολιτιστικής κληρονομιάς, όπως η καταστροφή των αρχαίων του σταθμού Βενιζέλου του μετρό Θεσσαλονίκης, ενός από τα σημαντικότερα μνημεία που έχουν αποκαλυφθεί στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια, διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα προκειμένου να υπηρετήσει συμφέροντα και ιδεοληψίες. Το έχει καταφέρει και αυτό η κυρία Μενδώνη».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατηγορεί, επίσης, τον πρωθυπουργό ότι «βλέπει εδώ και 14 μήνες την υπουργό του να βλάπτει ανεπανόρθωτα τον Πολιτισμό στη χώρα μας», υποστηρίζοντας ότι «στο βαθμό που ο ίδιος επιμένει να τη στηρίζει, έχει αποκλειστικά και προσωπικά την ευθύνη και για το καταστροφικό της έργο και για την ανεπάρκεια και για την προσβλητική της συμπεριφορά».

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

6167427

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

Στο μαζικό συλλαλητήριο για την ΛΑΡΚΟ συμμετέχουν και άλλα σωματεία, φορείς, συνδικάτα αλλά και φοιτητικοί…

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

5860197

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

Τον αυτόχειρα εντόπισαν οι οικείοι του. Λίγες ώρες αργότερα, ένας 84χρονος, έκοψε το νήμα της…