Τσίπρας: "Το μήνυμα των ευρωεκλογών θα αναγκάσει την κυβέρνηση να προκηρύξει εκλογές"

Την εκτίμησή του ότι ο πολιτικός στόχος, από τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, επετεύχθη, εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας, κάνοντας…

tsiprss 3

Την εκτίμησή του ότι ο πολιτικός στόχος, από τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, επετεύχθη, εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας, κάνοντας λόγο για «καταδίκη της λιτότητας και των μνημονίων στην τοπική αυτοδιοίκηση».

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην «Εφημερίδα των Συντακτών» και ερωτηθείς σχετικά με το αν τον ικανοποίησε το γενικότερο αποτέλεσμα του πρώτου γύρου, ο κ. Τσίπρας είπε ότι από την πρώτη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ είπε πως οι αυτοδιοικητικές εκλογές «είναι κεντρική πολιτική σκηνή».

«Εκεί υπήρξε πολιτικό μήνυμα καταδίκης των κυβερνητικών εταίρων. Η ΝΔ βρίσκεται μπροστά στο παγκόσμιο επίτευγμα να μην έχει υποψήφιο στον δεύτερο γύρο στον πρώτο δήμο και στην μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας», σημείωσε, προσθέτοντας ότι το ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει στον εκλογικό χάρτη, «μιας και κανείς και καμιά δεν θέλησε να δηλώσει ότι τον στηρίζει το ΠΑΣΟΚ μπας και διασωθεί εκλογικά».

Αναφορικά με το ποσοστό της αποχής που καταγράφηκε την Κυριακή, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι θέλει περισσότερη συμμετοχή, καλώντας τους πολίτες και κυρίως τη νέα γενιά, «να πάρουν την τύχη στα χέρια τους, να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες την Κυριακή των ευρωεκλογών».

Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε μάλιστα τη βεβαιότητά του ότι το μήνυμα ανατροπής από τις ευρωεκλογές, «θα αναγκάσει την κυβέρνηση να προκηρύξει εκλογές», σημειώνοντας ότι η Άνγκελα Μέρκελ «θα χαρεί πολύ εάν η ΝΔ αντέξει» την προσεχή Κυριακή.

«Η αρχική προσπάθεια του κ. Σαμαρά να αποπολιτικοποιήσει το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών απέτυχε κάτω από την δική μας πίεση», είπε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε ότι αυτή η πίεση, «ανάγκασε τον κ. Βενιζέλο αρχικά και τον κ. Σαμαρά εκ των υστέρων να αποδεχτούν το δίλημμα».

«Η μένουν ή φεύγουν. Γι’ αυτό και ο κόσμος γνωρίζει ότι έχει ένα ξεκάθαρο δίλλημα. ΄Η με εμάς ή με τους Μερκελιστές.  Του έγινε καθαρό με τα ταξίδια της Μέρκελ και του Γιούνκερ στην Ελλάδα μήπως διασώσουν το Σαμαρά. Μην έχετε καμία αμφιβολία ότι η κα Μέρκελ θα κοιτάει το βράδυ της Κυριακής στη μία οθόνη το αποτέλεσμα στη Γερμανία, και στην άλλη το αποτέλεσμα στην Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά. Πάντως, εκτός από τις εκλογές, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και σε όσα διαδραματίστηκαν στις Κάννες τον Νοέμβριο του 2011, λέγοντας ότι «σκότωσαν τη δημοκρατία και όχι το δημοψήφισμα».

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, «τεχνοκράτες, γραφειοκράτες και εξωθεσμικά κέντρα, σε πλήρη συνεννόηση με το δικό μας πολιτικό προσωπικό -εφεδρεία που είχαν από καιρό ανασύρει από την ναφθαλίνη, ερήμην του λαού, έσωσαν τους τραπεζίτες και τις αγορές» και καταδίκασαν έναν ολόκληρο λαό.

Β. Καπερνάρος για υπόθεση Λυγγερίδη: «Θα υπάρξουν πιέσεις, για να κλείσουν στόματα» (video)

καπερναρος

Β. Καπερνάρος για υπόθεση Λυγγερίδη: «Θα υπάρξουν πιέσεις, για να κλείσουν στόματα» (video)

«Η Αστυνομία δέχεται συνεχώς επιθέσεις στα γήπεδα, αλλά πάντα περνούσαν στο ντούκου», παραδέχτηκε ο πρόεδρος…