Τσίπρας: "Μαριονέτα του Μπαρόζο ο Σαμαράς"

«Μαριονέτα του Μπαρόζο» χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας από την Μόσχα όπου βρίσκεται για…

tsip 2

«Μαριονέτα του Μπαρόζο» χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας από την Μόσχα όπου βρίσκεται για σειρά επαφών, σχολιάζοντας τις  αποκαλύψεις των Financial Times για όσα έγιναν στις Κάννες το 2011.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επικαλούμενος τα όσα έγραψαν τη Δευτέρα οι FT έκανε λόγο για έλλειμμα δημοκρατίας στην Ευρώπη κατηγορώντας την ευρωπαϊκή ηγεσία ότι «δυστυχώς θέλει κυβερνήσεις και στην Ουκρανία και στην Ελλάδα, υποτελείς».

Επιτιθέμενος, μάλιστα, προσωπικά στον Αντώνη Σαμαρά υποστήριξε ότι από το 2011 και μετά το μόνο που έκανε ήταν να είναι «μαριονέτα» του κ. Μπαρόζο προκειμένου να υπάρχει συνέχεια στα Μνημόνια στην Ελλάδα κατηγορώντας τον ότι «στον ελληνικό λαό, έδειχνε μία αντιμνημονιακή ρητορική».

«Το μεγάλο έλλειμμα σήμερα της Ευρώπης, είναι το έλλειμμα της δημοκρατίας. Και αυτό φαίνεται και από τις χθεσινές αποκαλύψεις των Financial Times. Η ευρωπαϊκή ηγεσία δυστυχώς θέλει κυβερνήσεις και στην Ουκρανία και στην Ελλάδα, υποτελείς. Κυβερνήσεις που να μην εκπροσωπούν το συμφέρον των λαών τους, αλλά τις κοντόφθαλμες επιδιώξεις της ευρωπαϊκής ηγεσίας», υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας.

«Πώς αλλιώς να σχολιάσει το γεγονός ότι ο κ. Σαμαράς αποδείχθηκε από το 2011 και μετά ότι δεν ήταν τίποτα παραπάνω από τη μαριονέτα του κύριου Μπαρόζο, προκειμένου να έχουμε συνέχεια των μνημονίων στην Ελλάδα, όταν μάλιστα στον ελληνικό λαό, έδειχνε μία αντιμνημονιακή ρητορική», τόνισε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά τον κ. Τσίπρα: «Οι λαοί είναι αυτοί που πρέπει να έχουν τον τελευταίο λόγο. Και οι λαοί είναι αυτοί που πρέπει να παίρνουν τις τύχες στα χέρια τους, προκειμένου η Ευρώπη να ξαναγυρίσει στις ιδρυτικές τις αξίες. Στη δημοκρατία πάνω απ’ όλα, την κοινωνική συνοχή, την αλληλεγγύη και την προκοπή. Διότι προκοπή χωρίς ειρήνη δεν μπορεί να υπάρξει, άρα λοιπόν το μήνυμα που στέλνουμε, είναι το μήνυμα της λαϊκής κυριαρχίας και της δημοκρατίας». 

Αναφερόμενος, τέλος, στις υπόλοιπες επαφές που είχε στη Ρωσία με εκπροσώπους του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για «συμπτώσεις και διαφωνίες» με τη ρωσική πλευρά τονίζοντας την ανάγκη να υπάρξει ειρηνική επίλυση στην ουκρανική κρίση καλώντας την ΕΕ να αναδείξει το διάλογο και τις διαπραγματεύσεις και όχι τις κυρώσεις και την κλιμάκωση της έντασης. 

 

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

5653777 1

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

Μετά από επιχείρηση αστυνομικών, εντοπίστηκε το εν λόγω σπίτι, μέσα στο οποίο διέμεναν 14 άτομα…

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Screenshot 2024 04 27 204402

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Στο βίντεο, διάρκειας τριών λεπτών, οι Σίγκελ και Μιράν αναφέρουν τα ονόματά τους, και λένε…