Τσίπρας: Το κοινωνικό μέρισμα σήμερα είναι κοροϊδία και απάτη

«Με κατηγορούσαν για ψίχουλα και σήμερα 3 εκ. άνθρωποι δεν θα πάρουν κοινωνικό μέρισμα» 

4959976 2

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και στον Κυριάκο Μητσοτάκη άσκησε σήμερα το πρωί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, από τον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» με τον Γιώργο Παπαδάκη.

Συγκεκριμένα για το κοινωνικό μέρισμα τόνισε ότι: «Το μέρισμα είναι κοροϊδία και απάτη. Πέρυσι τέτοια εποχή δίναμε μέρισμα σε πάνω από 3 εκατ. πολίτες».

Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι: «Πέρσι ασκούσατε κριτική, την ώρα που δίναμε 800.000.000 κοινωνικό μέρισμα και μιλούσατε για ψίχουλα και για τους «φιλοξενούμενους» που δεν το έπαιρναν. Τώρα πανηγυρίζουν γιατί δίνουν 175.000.000 σε 200.000 άτομα.

Με κατηγορούσαν επί 3 χρόνια ότι δίναμε ψίχουλα. Αλλά αυτά τα ψίχουλα έδιναν την δυνατότητα σε χιλιάδες ανθρώπους να περάσουν καλά τις γιορτές τους.

Χορταίνει κανείς με υποσχέσεις; 3 εκ. άνθρωποι θα ψάξουν και δεν θα βρουν τα χρήματα που έπαιρναν”.

3 δις μέτρα υπέρ των πολιτών πήραμε εμείς. 400 εκ. αυτοί δώσανε σήμερα και παρουσιάζεται ότι «άνοιξαν οι ουρανοί και πέφτουν τα βαλάντια».

Μόνιμο μέτρο ήταν η 13η σύνταξη και θα δινόταν ολόκληρη μόλις θα είχαμε δημοσιονομικό χώρο. Η Ν.Δ. θα χρειαστεί να ξεψηφίσει τη μονιμότητα του μέτρου της 13ης σύνταξης»

«Επανήλθαμε στην “κανονικότητα”, αλλά η “κανονικότητα” δεν… τρώγεται»

 

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…