Newsroom

Newsroom

Τσίπρας: "Το κλειδί της χώρας ανήκει στους Έλληνες"

Σφοδρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε ο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας παράλληλα να τοποθετηθούν υπηρεσιακές διοικήσεις στα υπουργεία…

tsipras keramikos

Σφοδρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε ο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας παράλληλα να τοποθετηθούν υπηρεσιακές διοικήσεις στα υπουργεία Εσωτερικών, Δικαιοσύνης, Τύπου και Προστασίας του πολίτη προκειμένου να γίνουν οι εκλογές «σε κλίμα σταθερότητας και ομαλότητας». Στην πρώτη προεκλογική ομιλία του στο Σινέ Κεραμεικός. Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε «ιστορική μέρα για τη Δημοκρατία στην Ευρώπη» την 29η Δεκεμβρίου 2014, μετά την προκήρυξη εθνικών εκλογών.

Χαρακτήρισε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στη Βουλή, μια «πρώτη αλλά σημαντική νίκη του λαού μας που παίρνει την πατρίδα από το χέρι για να τη βγάλει από το καθεστώς της ταπείνωσης».
Ο κ. Τσίπρας είπε ότι την απόφαση τώρα θα πάρει μόνο ο ελληνικός λαός. «Η επιλογή είναι στα χέρια του λαού» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, και ότι ο λαός «θα επιλέξει το δρόμο που μας οδήγησε στην τραγωδία και την ταπείνωση, ή θα επιλέξει το δρόμο της ελπίδας για τη μεγάλη αλλαγή». 

Το κλειδί της χώρας –όπως είπε χαρακτηριστικά- ανήκει στους Έλληνες και τις Ελληνίδες, και αυτό το κλειδί θα το ξαναπάρουν στα χέρια τους με το μόνο δημοκρατικό τρόπο. 
Αναφερόμενος στις κυβερνήσεις Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ, που κυβερνούν την Ελλάδα τόσα χρόνια, ο κ. Τσίπρας είπε ότι «σήμερα είναι η αρχή του τέλους εκείνων που χωρίς περίσκεψη υπηρέτησαν όλα αυτά τα χρόνια μια πολιτική καταστροφής». 

Στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στον πρωθυπουργό και την απόφασή του η σημερινή ψηφοφορία για ΠτΔ να γίνει ονομαστικά, λέγοντας πως «ο εκβιασμός με ονοματεπώνυμο στους βουλευτές δεν πέρασε και είναι πια παρελθόν ο κ. Σαμαράς. Παρά τις μεθοδεύσεις και τους εκβιασμούς, η κυβέρνηση που λεηλάτησε τη χώρα μαζί με την τρόικα είναι παρελθόν».

Εξαπολύοντας «πυρά» κατά του Αντώνη Σαμαρά, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «είναι ο τελευταίος σε αυτή τη χώρα που μπορεί να μιλά για συναίνεση» και ότι «είναι πια παρελθόν».
Ο ίδιος προειδοποίησε ότι έως τις εκλογές «κάποιοι θα επιχειρήσουν παρά την αποτυχημένη απόπειρα με τους βουλευτές, να συνεχίσουν το ίδιο βιολί της τρομοκρατίας με το λαό». Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα «αυτά με τα οποία το 2012, απείλησαν τον λαό ότι θα συνέβαιναν αν εκλέγονταν ο ΣΥΡΙΖΑ, ο λαός τα υπέστη. Αλλά όχι από τον ΣΥΡΙΖΑ. Τα υπέστη από τον κ. Σαμαρά και τη τρόικα».

Κλιμακώνοντας την κριτική του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον Αντώνη Σαμαρά ότι «έχει ήδη καταγραφεί στην ιστορία ως ο πρωθυπουργός που αγνόησε και υποβάθμισε τη Βουλή όσο κανείς άλλος στην ιστορία της», ενώ αναφέρθηκε και στο μαύρο στην ΕΡΤ, που «φίμωσε τη φωνή της Ελλάδας». 

Ο κ. Τσίπρας προειδοποίησε ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ «θα χρησιμοποιήσουν τερατώδη ψέματα για τον ΣΥΡΙΖΑ, και για το τι περιμένει τους Έλληνες αν δεν ψηφίσουν για άλλη μια φορά το δίδυμο Σαμαρά-Βενιζέλου».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε κλίμα σταθερότητας και ομαλότητας εν όψει εκλογών και «να τοποθετηθούν υπηρεσιακές διοικήσεις στα υπουργεία Εσωτερικών, Δικαιοσύνης, Τύπου και Προστασίας του πολίτη. Ώστε να διασφαλιστεί ότι ο τόπος θα πάει στις εκλογές χωρίς αντιδημοκρατικούς χειρισμούς και παρατράγουδα». Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο Αλέξης Τσίπρας προειδοποίησε να μη διανοηθούν να πάρουν μαζί τους φεύγοντας ούτε ένα δημόσιο έγγραφο. «Μην διανοηθείτε να πειράξετε τίποτα από τους φακέλους στα συρτάρια των υπουργείων. Και ειδικά την αλληλογραφία με την τρόικα. Γιατί αυτή η χώρα έχει δημοκρατία. Και στην δημοκρατία η διαφάνεια έχει τον πρώτο λόγο, είτε το θέλουν είτε όχι», είπε χαρακτηριστικά/

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…