Newsroom

Newsroom

Τσίπρας: "Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα σε λίγες μέρες"

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε με νόημα κατά τη διάρκεια της προεκλογικής ομιλίας του στο νησί των ιπποτών:  «Ιδού η…

tsipras wide

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε με νόημα κατά τη διάρκεια της προεκλογικής ομιλίας του στο νησί των ιπποτών:  «Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα, λένε μερικοί. Λοιπόν ναι. Ιδού η Ρόδος. Και το πήδημα σε λίγες μέρες, με την ώθηση του ελληνικού λαού. Με τη δική σας ώθηση».  

Απευθυνόμενος στους πολίτες της Ρόδου, ο κ. Τσίπρας είπε ότι «με το λαό όρθιο στο πλάι του, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να αναλάβει τις ευθύνες του», τονίζοντας ότι είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει την πρόκληση της ιστορίας. «Με την ψήφο του λαού να ασκήσουμε την κυβερνητική εξουσία. Για πρώτη φορά στην ιστορία, είπε χαρακτηριστικά 

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι η τρόικα φεύγει και παίρνει μαζί της το «διεφθαρμένο, το διαπλεκόμενο πολιτικό προσωπικό» που έριξε την Ελλάδα στα βράχια, επισημαίνοντας ότι μένουν μόνο έντεκα μέρες για να ξαναγράψει ο λαός μας ιστορία. 

Η μεγάλη ανατροπή έρχεται, τόνισε και κάλεσε το λαό «να δώσει για πρώτη φορά απλόχερα και χωρίς δισταγμό ισχυρή εντολή διακυβέρνησης στον ΣΥΡΙΖΑ για να αποκτήσει αυτοδυναμία η Ελλάδα». Η νίκη μας θα είναι ταυτόχρονα και νίκη των λαών της Ευρώπης και ιδιαίτερα του ευρωπαϊκού Νότου, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, συμπληρώνοντας ότι μόνο οι μύωπες του συντηρητισμού δεν βλέπουν τι γίνεται αυτή την στιγμή στην ήπειρο.

Για ακόμη μια φορά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε την ανάγκη να εξασφαλίσει το κόμμα του μια καθαρή πλειοψηφία στην Βουλή. «Δεν ζητάμε αυτοδυναμία αλαζονείας, αλλά αυτοδυναμία ρήξης με το παλιό και το φθαρμένο» είπε.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα ζητήματα που αφορούν την νησιωτική Ελλάδα, δεσμευόμενος -μεταξύ άλλων- ότι δεν πρόκειται να καταργηθούν οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ που ισχύουν στα νησιά του Αιγαίου και ότι θα προχωρήσει το θέμα του μεταφορικού ισοδύναμου.

«Μας περιμένουν μέρες σκληρής δουλειάς αλλά έχουμε την όρεξη, το θάρρος και την αποφασιστικότητα να δώσουμε και να κερδίσουμε τη μάχη της προοδευτικής αλλαγής», κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…