«Η ΝΔ βάζει οριστικά τέλος στο επικοινωνιακό αφήγημα περί συναινέσεων»

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση άσκησε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι το σύστημα της απλής αναλογικής «ήρθε για να μείνει» στην πολιτική ζωή του τόπου.

4959976 1

Σε μια εφ’ όλης της ύλης επίθεση στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση επιδόθηκε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της βουλής τονίζοντας ότι «με τον σημερινό εκλογικό νόμο, βάζετε οριστικά τέλος και στο επικοινωνιακό αφήγημα περί συναινέσεων που επιδιώξατε να στήσετε το προηγούμενο διάστημα».

«Δεν γίνεται να θέλετε συναίνεση Δευτέρα Τετάρτη Παρασκευή και Τρίτη Πέμπτη Σαββάτο να την τορπιλίζετε» συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας επικρίνοντας τον κ. Μητσοτάκη για επιμονή στις «συνταγές του χθες», το «ρουσφέτι τη φαυλότητα και τη διαπλοκή».

Στη συνέχεια, σημείωσε: «Δεν έχετε σοβαρά επιχειρήματα, παρά μονάχα μια λάθος εκτίμηση. Νομίζετε πως αφού κερδίσατε τις εκλογές βασισμένοι στη πολιτική εξαπάτηση το περασμένο Ιούλη, θα καταφέρετε να τις ξανακερδίσετε και την επόμενη φορά. Μια λάθος εκτίμηση που βασίζεται στη βαθιά σας έπαρση και αλαζονεία. Δεν είστε απόλυτα αφελείς. Πιστεύω ότι έχετε τη στοιχειώδη επίγνωση να καταλαβαίνετε ότι αυτό δεν έχει ούτε μια πιθανότητα να συμβεί αν η επόμενη φορά είναι στο τέλος της θητείας σας.

Γιατί καταλαβαίνετε ότι είναι εύκολο να κοροϊδέψει κανείς πολλούς για λίγο χρονικό διάστημα λίγους για μεγαλύτερο, αλλά όλους για μεγάλο χρονικό διάστημα είναι απίθανο, όση στήριξη και αν έχετε από τα ΜΜΕ. Για αυτό και αλλάζετε τον εκλογικό νόμο στην αρχή, ώστε να πάτε σύντομα σε μια εκλογική αναμέτρηση. Θέλω να σας θυμίσω ότι την τελευταία φορά που αυτό συνέβη, είχαμε πάλι κυβέρνηση Μητσοτάκη, του αειμνήστου.

Και τότε αποδείχτηκε ότι όποιος προσπαθεί μέσα από τον εκλογικό νόμο να προκαταλάβει τις εξελίξεις και να σκάψει δήθεν το λάκκο των πολιτικών του αντιπάλων, στο τέλος πέφτει μέσα ο ίδιος και όχι ο αντίπαλος».

«Η ιστορία διδάσκει ότι όποιος κάνει τέτοιου είδους παιχνίδια συνήθως λογαριάζει χωρίς το ξενοδόχο που εν προκειμένω είναι ο ίδιος ο λαός μας. Και σε ότι αφορά τη συγκεκριμένη περίπτωση, υπάρχουν και ακόμη περισσότεροι λόγοι ώστε να είναι ανόητοι οι όποιοι σχεδιασμοί και υπολογισμοί. Και αυτό γιατί ακόμη και μετά την ψήφιση του παρόντος νόμου, αλλά με λιγότερες από 200 ψήφους, η επόμενη εκλογική αναμέτρηση – είτε έτσι είτε αλλιώς- θα είναι με απλή αναλογική.Όποτε και αν γίνουν οι επόμενες εκλογές, είτε τώρα είτε το φθινόπωρο, είτε του χρόνου είτε το 2023, όποτε και αν γίνουν, θα γίνουν με απλή αναλογική. 

Όσο περνάει ο καιρός και οι πολίτες καταλαβαίνουν ότι οι μεγάλες προσδοκίες που απατηλώς δημιούργησε ο κύριος Μητσοτάκης διαψεύδονται παταγωδώς. 

Νομίζω ότι θα είναι ένα εξαιρετικό επιχείρημα για κάποιον ο οποίος θα ήθελε να μποϋκοτάρει τις εκλογές, όχι όμως για κάποιον που θέλει να τις κερδίσει. Οι εκλογές όμως αυτές, οι επόμενες εκλογές όποτε και αν αποφασίσετε να γίνουν, θα γίνουν με το δίκαιο εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής και θα βγάλουν νέους συσχετισμούς δύναμης. Και να μην είστε καθόλου σίγουροι ότι από αυτούς τους συσχετισμούς δύναμης δε θα προκύψει κυβερνητική λύση. Το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτή η λύση δε θα εμπεριέχει τη ΝΔ και τον κύριο Μητσοτάκη.

Άλλωστε με τον σημερινό εκλογικό νόμο, βάζετε οριστικά τέλος και στο επικοινωνιακό αφήγημα περί συναινέσεων που επιδιώξατε να στήσετε το προηγούμενο διάστημα.Και μέρα με τη μέρα αποδεικνύετε ότι όχι μόνο δε μπορείτε να είστε μέρος της λύσης για τη χώρα την επόμενη μέρα των εκλογών, αλλά αποτελείτε ήδη μέρος του προβλήματος για το σήμερα, για τη σημερινή μέρα».

Κλείνοντας, ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε: «Η απλή αναλογική λοιπόν θα εφαρμοστεί στις επερχόμενες εκλογές και θα είναι η θρυαλλίδα για την προγραμματική επανάκαμψη των δυνάμεων της αριστεράς, καθώς και όλων των δημοκρατικών, και προοδευτικών δυνάμεων».
 

Ξέσπασμα οργής από τη Σταυρούλα Μασσαλή για το χειροκρότημα στον Καραμανλή: «Τρύπησε τα αυτιά μας…» (video)

Μασσαλή Καραμανλής

Ξέσπασμα οργής από τη Σταυρούλα Μασσαλή για το χειροκρότημα στον Καραμανλή: «Τρύπησε τα αυτιά μας…» (video)

Δεν μπορούσε να πιστέψει το ηχηρό χειροκρότημα που έδωσαν οι βουλευτές της ΝΔ στον Καραμανλή…

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

viasmos 6

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

Απίστευτες αποκαλύψεις έκανε μια κοπέλα απ' τη Λάρισα, καθώς αποκάλυψε ότι βιαζόταν επί σειρά ετών…