Newsroom

Newsroom

Τσίπρας: Η κυβέρνηση διαλύει την κοινωνία και τη Δημοκρατία

Η χώρα μετατρέπεται σε μια αποικία χρέους και οι τροϊκανοί επίτροποι θα κυβερνούν ερήμην των διαδικασιών στο κοινοβούλιο ανέφερε ο…

Η χώρα μετατρέπεται σε μια αποικία χρέους και οι τροϊκανοί επίτροποι θα κυβερνούν ερήμην των διαδικασιών στο κοινοβούλιο ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου εν όψει της πανελλαδικής συνδιάσκεψης του κόμματος.

Τη μισή αλήθεια έλεγε ο πρωθυπουργός όταν ανέφερε ότι δεν υπάρξουν νέα μέτρα, εννοούσε ότι είναι τα τελευταία μέτρα που θα ψηφιστούν στη Βουλή, αφού καταργείται η λειτουργία της με τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, τόνισε ο Αλ. Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας επεσήμανε ότι η Βουλή εξορίζεται από την πολιτική ζωή του τόπου και είπε χαρακτηριστικά ότι δεν πρόκειται για απλά για μια εκτροπή αλλά με παραχάραξη της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας ενώ δήλωσε ότι η χώρα μετατρέπεται σε αποικία χρέους με ευθύνη όχι μόνο του κ. Σαμαρά αλλά και των υπολοίπων αρχηγών της κυβέρνησης που συναινούν.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναρωτήθηκε πως ο πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράφει αυτές τις πράξεις και τόνισε ότι η κυβέρνηση προχωρά σε πράξεις νομοθετικού περιεχομένου λες και η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση πολέμου ή σε κατάσταση πολιορκίας ενώ είπε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση προτείνει την άμεση διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους.