Τσίπρας: Η κυβέρνηση στήνει προβοκατόρικη πολιτική, εμείς δε θα τσιμπήσουμε

Σήμερα ο Κ. Μητσοτάκης συναντά τον Ζάεφ στη Θεσσαλονίκη, φανταστείτε τι θα έκαναν εάν εγώ τον συναντούσα», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σε ανοιχτή εκδήλωση - συζήτηση στη Φλώρινα, προσθέτοντας ότι ως αντιπερισπασμό στο ακροατήριο της ΝΔ για τη συνάντηση αυτή «ταΐζουν με αστυνομικές επεμβάσεις τους φοιτητές, λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θρέφει τους μπαχαλάκηδες».

4953560

«Η επιλογή να γενικεύσουν την εικόνα του “μπάχαλου” σε όλον τον φοιτητικό κόσμο δεν είναι τυχαία. Γίνεται για επικοινωνιακούς λόγους ώστε να θρέψουν το κοινό τους και να δημιουργήσουν την αίσθηση της προβοκάτσιας. Στήνουν προβοκατόρικη πολιτική και εμείς δε θα τσιμπήσουμε. Δε θα τσιμπήσουμε σε αυτή την προβοκάτσια», ξεκαθάρισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και παράλληλα υπογράμμισε ότι «εμείς θα πούμε ότι η δημοκρατική παράταξη είναι εδώ υπερασπιζόμενη τη νομιμότητα».

«Στις 7 Ιουλίου είχαμε την παλινόρθωση ενός συστήματος εξουσίας που είχε και έχει τη βασική ευθύνη για τη χρεοκοπία της χώρας», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προσθέτοντας ότι «σήμερα το εν λόγω πολιτικό προσωπικό είναι πιο ασύδοτο καθώς έχει μια πρωτοφανή συσσώρευση μέσων ενημέρωσης έτοιμα να μετατρέψουν την ομίχλη σε λιακάδα».

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο σημερινό δημοσίευμα των Financial Times το οποίο «είχε κεντρικό θέμα το “ξέπλυμα” χρήματος που ψήφισε η κυβέρνηση του Κ.Μητσοτάκη για τους εγκληματίες με τα “λευκά κολάρα”, που θα τους επιστραφούν πάνω από 1 δισ. δεσμευμένα περιουσιακά στοιχεία».

«Κάνουν τα στραβά μάτια στους εγκληματίες του χρήματος, στους τραπεζίτες που υπέγραψαν τα θαλασσοδάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ. Η κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη έσπευσε με τις αλλαγές στο Ποινικό Κώδικα να τους δώσει τη δυνατότητά του να πάρουν τα πίσω τα χρήματά τους», πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας, κάνοντας λόγο για «στάση επιείκειας απέναντι στους οικονομικούς εγκληματίες».

Μάλιστα, ο ίδιος δεν παρέλειψε να τονίσει ότι αναφερόμενος στη ΝΔ ότι «δεν υπερψήφισαν την ερμηνευτική διάταξη του αρ.86 του Συντάγματος περί ευθύνης υπουργών, ο νόμος που δημιούργησε ένα αγεφύρωτο χάσμα ανάμεσα στους πολίτες και την πολιτική. Εμείς λέμε με την ερμηνευτική διάταξη ότι η δωροδοκία δεν είναι στα καθήκοντα του υπουργού, ώστε να μη αναγνωρίζεται παραγραφή».