Τσίπρας: «Η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο και οδηγείται σε αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις»   

«Η κυβέρνηση έχει αρχίσει να χάνει εντελώς τον έλεγχο και της πανδημίας και τον πολιτικό έλεγχο και οδηγείται σε αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις», κατήγγειλε από το βήμα της Βουλής, ο Αλέξης Τσίπρας, παρεμβαίνοντας στη συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο για την Παιδεία.  

5239830

Απευθυνόμενος προς την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως ανέφερε: «Φέρνετε το νομοσχέδιο, ενώ δεν έχει διεξαχθεί διεξοδικός διάλογος με τους φορείς της εκπαιδευτικής κοινότητας και ενώ η Βουλή λειτουργεί σε ειδικό καθεστώς… Φέρνετε ένα νομοσχέδιο που προκαλεί αντιδράσεις και παρότι έχετε απέναντί σας τους πρυτάνεις, τους φοιτητές, ακόμη και τους αστυνομικούς ακόμη και σημαντικά στελέχη της παράταξής σας, όπως ο κ. Σουφλιάς που έχει διατελέσει υπουργός Παιδείας και ο κ. Φορτσάκης… Και επιμένετε, ενώ παράλληλα έχετε απέναντί σας την συντριπτική πλειοψηφία των γονιών και των μαθητών, που δεν μπορούν να εκφραστούν, που κάνουν μάθημα εξ αποστάσεως. Φέρνετε ένα νομοσχέδιο που θα έχει συνέπεια 24.000 λιγότερους εισακτέους και ενώ αλλάζετε το σύστημα εισαγωγής στα ιδρύματα εν μέσω πανδημικής χρονιάς. Όλα αυτά ενώ το μυαλό όλων και η σκέψη είναι στην πανδημία και πως θα γλιτώσουμε και πως δεν θα κολλήσουμε τον ιό».

Σε έντονο τόνο επισήμανε:

«Αθλιότητα πρώτη: Η προσπάθεια που έγινε το Σάββατο προκειμένου αυτές οι εικόνες που έκαναν τον γύρο του διαδικτύου να μην προβληθούν στις τηλεοπτικές οθόνες. Μάταιος ο κόπος. Δεν είμαστε στην εποχή όπου ό,τι δεν προβάλεται στην τηλεόραση δεν υπάρχει. Παλιότερα ήταν έτσι. Σήμερα το διαδίκτυο δεν μπορεί να κρύψει την αλήθεια.

Αθλιότητα δεύτερη: Η ανάρτηση οδηγιών από τον αόρατο αρχισυντάκτη στην αίθουσα σύνταξης της ΕΡΤ που προέτρεπε τους παραγωγούς να μην παίζουν βίντεο από το μπαλκόνι της Ικαρίας, αλλά ούτε και πλάνα του Λιγνάδη με άλλους. Ποιοι είναι αυτοί οι άλλοι;. Που κάλυπτε η κ Μενδώνη επί δύο εβδομάδες, μόνη της ή με εντολές άλλων. Τέτοιου είδους σκονάκια στην Δημόσια Τηλεόραση είχαμε πάρα πολλά χρόνια να δούμε. Ούτε στην Λούφα και Παραλλαγή. Κακέκτυπο της ΥΕΝΕΔ έχει καταντήσει η δημόσια τηλεόραση, που αμέσως μετά τις εκλογές πέρασε στην ευθύνη του ίδιου του πρωθυπουργού» υπογράμμισε χαρακτηριστικά. 

Αθλιότητα τρίτη: Η προσπάθεια από τον φοβερό εκπρόσωπο της ΝΔ που στα κανάλια προσπαθούσε να εξισώσει το κορωνο-γλέντι της Ικαρίας με μια επίσημη επίσκεψή μου στην Πάτρα όπου συνάντησα εκπροσώπους φορέων. Τητρώντας όλα τα μέτρα. Να εξισώσει το γλέντι του ανέμελου πρωθυπουργού με μια ανακοινωμένη συνάντηση όπου φορούσαμε μάσκες… Και δεν ήπιαμε ούτε καφέ. Φτάσατε στο σημείο να σας σχολιάζει ακόμα και η Καθημερινή. Ότι κάνατε αντιπολίτευση με τα ταπεράκια και άθλιο λαϊκισμό. Κάνετε επικοινωνιακή πολιτική για τα πανηγύρια. Χωρίς ρυθμό και χωρίς ουσία» πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Αθλιότητα τέταρτη: Η απόπερά του κυβερνητικού εκπροσώπου να αλλάξει εσκεμμένα τις λέξεις από την συνέντευξή μου στον Alpha, για να δημιουργήσει την εντύπωση ότι εγώ προσωπικά αναλαμβάνω το ρίσκο της επιδημιολογικής επιδείνωσης από τις κινητοποιήσεις των φοιτητών. Με ρώτησε. “Υπάρχει ρίσκο”. Βεβαίως, είπα και κάλεσα την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην ψήφιση του νομοσχεδίου για να αποφευχθεί το ρίσκο. Άλλο το “δέχομαι πως υπάρχει ρίσκο” και άλλο ότι “αντιλαμβάνομαι το ρίσκο”. Σ’ αυτό το είδος της αθλιότητας έχετε πέσει. Με fake news, αλλαγή των λέξεων να δημιουργήσετε εντυπώσεις».

Επιτέθηκε δε στον πρόεδρο της Βουλής, καθώς δεν προγραμματίζεται η συζήτηση στη Βουλή για θέματα δημοκρατίας. «Δεν την προγραμματίζετε, γιατί μπορείτε. Γιατί ο πρωθυπουργός αρνείται να απαντήσει στην ερώτηση που του έκανα για την εικόνα της Ικαρίας; Γιατί έτσι θέλει. Ε, λοιπόν, δεν μπορείτε να βιάζετε την αλήθεια ούτε την ίδια την δημοκρατία. Σας ζητώ να αναλάβετε την ευθύνη».

«Ευλόγως δημιουργεί αντιδράσεις η προσπάθειά σας να νομοθετήσετε στα μουλωχτά στο ευαίσθητο ζήτημα της παιδείας. Την ευθύνη ότι αν δεν αναστείλετε την συζήτηση και ψήφιση του Ν/Σ σήμερα θα υπάρξουν ευλόγως αντιδράσεις και κινητοποιήσεις που ίσως επιδεινώσουν την επιδημιολογική κατάσταση» συνέχισε ο αρχηγός της αξιωμαικής αντιπολίτευσης και ζήτησε «να αναστείλετε τη συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου σε συνθήκες έξαρσης της πανδημίας. Αυτό θα ήταν και η καλύτερη πράξη που θα οδηγούσε και στην αποκλιμάκωση διαμαρτυριών και συγκεντρώσεων. Φέρτε το αμέσως μόλις θα υπάρχει δυνατότητα να το συζητήσουμε σε συνθήκες μεγαλύτερης άνεση, όχι με την δαμόκλειο σπάθη της μόλυνσης και της αύξηση κρουσμάτων. Σταματήστε να συρρικνώνετε την δημοκρατία, να παίζετε με τις ευθύνες για την εξάπλωση του ιού. Η δημοκρατία δεν μπαίνει σε καραντίνα».

Ο Αλέξης Τσίπρας κατήγγειλε και τις «επικοινωνιακές αθλιότητες», όπως τις χαρακτήρισε, που συνόδευσαν την διαχείριση της επίσκεψης Μητσοτάκη στην Ικαρία.

Την αναβολή της συζήτησης και της ψήφισης του νομοσχεδίου για την παιδεία ζήτησε νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ, καλώντας την κυβέρνηση να αφήσει τις ιδεοληψίες της στην άκρη μπροστά στο τρίτο κύμα της πανδημίας, ώστε να σταματήσουν οι κινητοποιήσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Σε ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

“Καλούμε την κυβέρνηση έστω και τώρα, να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να αναβάλει τη συζήτηση και την ψήφιση του νομοσχεδίου για την παιδεία που δικαιολογημένα προκαλεί αντιδράσεις και κινητοποιήσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Όταν αποκλείονται 24.000 μαθητές από την τριτοβάθμια εκπαίδευση, όταν αλλάζουν οι όροι των πανελλαδικών στη μέση μιας χρονιάς που τα Λύκεια δεν πρόλαβαν να ανοίξουν, όταν αντί για προσλήψεις καθηγητών έχουμε προσλήψεις 1000 ειδικών φρουρών, τότε είναι αυτονόητο ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις.

Καλούμε την κυβέρνηση μπροστά στο τρίτο κύμα της πανδημίας να αφήσει τις ιδεοληψίες της στην άκρη, να αναβάλει τη συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου, έτσι ώστε να μην υπάρξουν οι δικαιολογημένες αντιδράσεις και να μην διοργανωθεί το σημερινό συλλαλητήριο”.

 

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

ataman 2 1

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού μίλησε μετά την ήττα της ομάδας του, δίνοντας σήμα ανασύνταξης και…

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

ΡΕΝΤΗ

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

Αντιμέτωποι με βαριές ποινικές διώξεις είναι πλέον οι 67 συλληφθέντες για την υπόθεση της δολοφονίας…

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

εβρος

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

Ένα πολύ σοβαρό περιστατικό έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των περιστατικών παράνομης χρήσης δηλητηριασμένων…