Τσίπρας: «Η κοπέλα που βοήθησε τη 18χρονη από την Ηλιούπολη είναι η ηρωίδα της διπλανής πόρτας»

«Δεν μπορώ να πω το ίδιο, δυστυχώς, για την Πολιτεία», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

NewsRoom 14/07/2021 | 17:31

O Αλέξης Τσίπρας ευχαρίστησε από το βήμα της Ολομέλειας την κοπέλα που - εν ώρα υπηρεσίας δεν δίστασε να βοηθήσει την 18χρονη με την υπόθεση καταγγελίας για βιασμό και trafficking από τον πατέρα της και τον αστυνομικό προαγωγό της.

Παράλληλα, κάλεσε τη συμπολίτευση να ξεκαθαρίσει αν ο φερόμενος αστυνομικός – προαγωγός είναι μέλος της ΝΔ, χωρίς να λάβει απάντηση.

Συγκεκριμένα ανέφερε:

«Θέλω πριν από όλα να πω ένα μεγάλο δημόσιο ευχαριστώ σε ένα κορίτσι της διπλανής πόρτας που όταν έμαθε για τη φρίκη που ζούσε η 18χρονη από την Ηλιούπολη δεν έκατσε με σταυρωμένα τα χέρια», τόνισε.

«Απέδειξε ότι κανείς δεν πρέπει να είναι μόνος του απέναντι στην έμφυλη βία, απέναντι στα κυκλώματα των εγκληματιών».

«Η κοπέλα αυτή, η γνωστή ως σερβιτόρα, είναι η ηρωίδα της διπλανής πόρτας. Και έκανε αυτό που έπρεπε για να σώσει ένα παιδί, ένα νέο κορίτσι. Δεν μπορώ να πω το ίδιο, δυστυχώς, για την Πολιτεία που κάθε μέρα αποκαλύπτονται όλο και πιο σκοτεινές πτυχές γύρω από αυτή την φρικτή υπόθεση» σχολίασε με αφορμή την διαφαινόμενη απόπειρα συγκάλυψης της υπόθεσης για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι ακόμα περιμένουμε απαντήσεις από τους κύριους της ΝΔ και τον κ. Χρυσοχοΐδη, αλλά απαντήσεις δεν δίνονται. 

«Την ώρα που κυκλοφορούν, πλέον, καταγγελίες και για άλλες φυλακισμένες κοπέλες από το κύκλωμα trafficking, τέσσερις μέρες μετά τη σύλληψη του επίορκου αστυνομικού, δεν έχουν δοθεί ακόμα τα στοιχεία και η φωτογραφία των εμπλεκομένων στη δημοσιότητα, όπως κάνουν οι Αρχές σε κάθε μα κάθε αντίστοιχη περίπτωση. Γιατί;» διερωτήθηκε και έθεσε το ερώτημα που τίθεται μετ΄επιτάσεως στα social media: «Είναι ο συλληφθείς αστυνομικός μέλος της Νέας Δημοκρατίας; Ή νομίζετε ότι θα το περάσει και αυτό στα ψιλά, όπως επιχειρήσατε να κάνετε με τον εκλεκτό σας τον Λιγνάδη;».