Τσίπρας: "Η εποχή του "αποφασίζουμε και διατάσσουμε" πέρασε οριστικά!"

«Η εποχή του «αποφασίζουμε και διατάσσουμε» έχει περάσει οριστικά», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος μιλώντας την…

tsipras 117

«Η εποχή του «αποφασίζουμε και διατάσσουμε» έχει περάσει οριστικά», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος μιλώντας την Πέμπτη σε συνάντηση για τα προβλήματα στο επιτραπέζιο ροδάκινο που έγινε στη Νάουσα, επιτέθηκε στην κυβέρνηση για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, λέγοντας ότι την ονομάζει «επίτηδες μικρή ΔΕΗ για να κρύψει το μεγάλο φαγοπότι».

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, οι κυβερνώντες πρέπει να καταλάβουν ότι η εποχή του «αποφασίζουμε και διατάσσουμε» έχει περάσει οριστικά και δεν μπορούν να κυβερνούν για πολύ ακόμα με «αποφασίζουμε και διατάσσουμε και αναφερόμενος στη «μικρή ΔΕΗ» είπε ότι η κυβέρνηση «παρακάμπτει νόμους και την ίδια τη Δημοκρατία».

«Αν σας ενοχλεί τόσο η Βουλή, κλείστε την οριστικά!», τόνισε τη συνέχεια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, απευθυνόμενος στους κυβερνώντες. Στην ομιλία του στη Νάουσα ο κ. Τσίπρας είπε, μεταξύ άλλων, πως η κρίση ανέδειξε όλα τα διαρθρωτικά και δομικά προβλήματα και υπογράμμισε: «Υπάρχουν δύο Ελλάδες που συγκρούονται. Η Ελλάδα της παραγωγής και η Ελλάδα της αρπαχτής, των μπαταχτσήδων, της διαπλοκής των επιχειρηματικών λαμόγιων. Και οι κυβερνώντες κάνουν ό,τι μπορούν για να γίνει καθεστώς η Ελλάδα της αρπαχτής».

Είπε ακόμη ότι οι κυβερνώντες ότι «δεν μπορούν αυτοί που μας οδήγησαν στα βράχια να το παίζουν καπεταναίοι και ότι θα μας σώσουν από την κρίση», ενώ πρόσθεσε ότι έχουν αντιληφθεί ότι θα αλλάξουν τα πράγματα και λειτουργούν με τη λογική «ό,τι προλάβουμε να αρπάξουμε».

«Δεν θα μας σώσουν “Μεσσίες” ούτε εταίροι από έξω», ανέφερε και σχολίασε: «Και η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Αργεντινής δεν στηρίχθηκε μόνο στον Μέσι, αλλά στη συλλογική προσπάθεια». Αναφορικά με τα προβλήματα των ροδακινοπαραγωγών επισήμανε ότι απουσιάζει ο μεσομακροπρόθεσμος σχεδιασμός και παρουσίασε τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για παραγωγική ανασυγκρότηση και κεντρικό σχεδιασμό από το κράτος ώστε να μην γίνονται οι παραγωγοί «έρμαια» της αγοράς.

Επίσης τόνισε πως είναι «μεγάλο πλήγμα» η ανυπαρξία αξιόπιστου και ισχυρού συνεταιριστικού κινήματος, ενώ χαρακτήρισε «ασπιρίνη» τα μέτρα της κυβέρνησης να διατεθούν ποσότητες ροδάκινου στο στρατό, σε κατασκηνώσεις και τουρίστες, αλλά είπε ότι καλό είναι να εφαρμοστούν.

Ως άμεσα μέτρα ανακούφισης των ροδακινοπαραγωγών ανέφερε την αξιοποίηση κοινοτικών διαδικασιών γι αποζημίωση με απόσυρση, όχι όπως είχε γίνει τη δεκαετία του 1980, αλλά με διάθεση του προϊόντος σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Δεσμεύτηκε ότι ως κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει ουσιαστική διαπραγμάτευση για όλα αυτά τα ζητήματα και θα εξασφαλίσει κονδύλια, ενώ σημείωσε πως τους επισκέπτεται και όταν δεν υπάρχουν εκλογές.

Ο κ. Τσίπρας απάντησε και στην κατηγορία ότι μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρήσει σε «υπερφορολόγηση» του λαού και υπογράμμισε: «Εμείς σχεδιάζουμε να φορολογήσουμε δίκαια τον ελληνικό λαό. Θα επιβάλλουμε φόρους στους κατέχοντες. Θα σταματήσει το πανηγύρι της φοροδιαφυγής». Παράλληλα τάχθηκε υπέρ της επιστροφής του αφορολόγητου των 12.000 ευρώ.

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

σεισμός

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ηλεία - Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους

Απάντηση Φαραντούρη σε Μητσοτάκη: «Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη»

ΝΙΚΟΛΑΣ ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗΣ

Απάντηση Φαραντούρη σε Μητσοτάκη: «Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη»

Η απάντηση του συμβούλου Ευρωπαϊκής Πολιτικής του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον πρωθυπουργό