Newsroom

Newsroom

Τσίπρας: Η Ελλάδα δεν πωλείται

Αξίζει η όμορφη πατρίδα μας κάθε αγωνία και κάθε αγώνα για να μην αφήσουμε να τη διαλύσουν, να την ταπεινώσουν, να την ξεπουλήσουν

tsipras 88

Εκφράζοντας το θαυμασμό του για την ομορφιά της Κέρκυρας ξεκίνησε την ομιλία του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας από την κεντρική πλατεία του νησιού και τόνισε πως “πρέπει να προστατέψουμε την ταυτότητά της, το περιβάλλον της, τις ανθρώπινες σχέσεις και να βάλουμε τέλος στην αγριότητα ενός κράτους που δεν ενδιαφέρεται παρά μόνο για φόρους και χαράτσια. Αξίζει η όμορφη πατρίδα μας κάθε αγωνία και κάθε αγώνα για να μην αφήσουμε να τη διαλύσουν, να την ταπεινώσουν, να την ξεπουλήσουν“.

“Τα χέρια τους έχουν απλωθεί πάνω από τα σπίτια μας, πάνω από τις θάλασσές μας, πάνω από τις ακτές μας, πάνω από τις ζωές μας” ανέφερε ο κ. Τσίπρας και προέτρεψε “να στείλουμε από κει που ήρθαν τις τρόικες, τα μνημόνια, τους Γερμανούς επιτετραμμένους και τους εκπροσώπους των δανειστών“.

Ο πρόεδρος της Αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε σε περιοχές που “τα μεγάλα συμφέροντα έχουν βάλει στο μάτι” και υπογράμμισε πως δεν θα ξεπουληθούν “έναντι πινακίου φακής σε ντόπιους και ξένους εργολάβους. Θα προστατέψουμε το φυσικό πλούτο και τη φυσική ομορφιά της Κέρκυρας, γιατί ανήκει στους Κερκυραίους και στις επόμενες γενιές. Δεν ανήκει σε κανένα ΤΑΙΠΕΔ, σε καμία τρόικα, σε καμία κυβέρνηση της συμφοράς”.

“Η Ελλάδα δεν είναι οικόπεδο προς πώληση. Η Ελλάδα δεν πωλείται” επισήμανε ο Αλέξης Τσίπρας και προειδοποίησε: “Ο δημόσιος πλούτος, ο φυσικός πλούτος της πατρίδας μας δεν είναι τσιφλίκι που το κληρονομήσατε από τους παππούδες σας, κύριοι του ΤΑΙΠΕΔ και της κυβέρνησης. Γι’ αυτό και πολύ σύντομα ο λαός της Κέρκυρας, με τη ψήφο του θα στείλει στα σπίτια τους εκείνους που παριστάνουν την κυβέρνηση των Ελλήνων, ενώ είναι κυβέρνηση μεσιτείας μεγάλων συμφερόντων, θα στείλει στα σπίτια τους εκείνους που η κυρία Μέρκελ και ο κύριος Σόιμπλε, με συμπεριφορά επικυρίαρχου, μας συστήνουν ως τους καλύτερους εκπροσώπους σας”.

Ο κ. Τσίπρας δήλωσε με βεβαιότητα πως ο ελληνικός λαός έχει σκοπό με τη ψήφο του “να τους στείλει όλους στα σπίτια τους”.

“Όλους όσοι τέσσερα χρόνια τώρα τον κοροϊδεύουν, τον εξευτελίζουν, τον λεηλατούν”, τόνισε και διευκρίνισε: “Εκτός φυσικά από κείνους που η θέση τους είναι στο εδώλιο του κατηγορουμένου για όσα έχουν διαπράξει και εξακολουθούν να διαπράττουν σε βάρος του δημόσιου πλούτου. Γιατί όπως και στην αρχαία τραγωδία έτσι και τώρα, μετά την ύβρη, έρχεται η κάθαρση και η τιμωρία. Όσοι διέπραξαν ύβρη εις βάρος του λαού μας, έρχεται η ώρα να τιμωρηθούν στη κάλπη από τον ελληνικό λαό“.

Για “πολιτική καταστροφής που εγκαθιστά την πίκρα, την ανασφάλεια, την απόγνωση, σε κάθε σπίτι” έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας και συμπλήρωσε: “Είναι μια πολιτική αθλιότητας, που συνοδεύεται από μια προπαγάνδα αθλιότητας και παράγει μια ατμόσφαιρα αθλιότητας, επιχειρώντας να επιβάλει μια κοινωνία αθλιότητας. Μας γυρίζουν πίσω, στους Άθλιους του Ουγκώ και στον Γιάννη Αγιάννη και περηφανεύονται και από πάνω. Αυτό το λένε μεταρρύθμιση και πρόοδο!

Ακόμη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και επιτέθηκε στην κυβέρνηση για τα σκληρά μέτρα που επιχειρεί επιβάλει: “Από τη μια υπόσχονται λαγούς όχι με πετραχήλια, αλλά με πετρέλαια, όπως έκανε προχτές ο κύριος Σαμαράς. Προπαγανδίζουν πλεονάσματα, φως στο βάθος του τούνελ, τέλος των μνημονίων. Και από την άλλη επιχειρούν να επιβάλουν νέα σκληρά μέτρα, νέες απολύσεις, νέες περικοπές συντάξεων, με το νομοσχέδιο που θα συζητηθεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. Για να μην προλάβει η Βουλή ούτε να συζητήσει, αλλά ούτε και να καταλάβει τι ψηφίζει, όπως συμβαίνει και τις περισσότερες φορές άλλωστε τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Η δημοκρατία υπηρέτρια της ολιγαρχίας, σε όλο της το μεγαλείο. Φοβούνται το λαό, φοβούνται τη δημοκρατία, φοβούνται το διάλογο, φοβούνται την αντιπαράθεση. Φοβούνται ακόμα και τους δικούς τους βουλευτές. Γι’ αυτό θεωρούν το διάλογο και την αντιπαράθεση μεγάλο τους εχθρό”. 

Επιπλέον, άσκησε κριτική στον πρωθυπουργό και την άρνησή του να συμμετέχει σε ντιμπέιτ, καθώς όπως είπε “Προτιμά τους μονολόγους και τα διαγγέλματα του σκηνοθετημένου μεγαλείου του. Η αλήθεια είναι ότι συνομιλεί με πολλούς καθημερινά και δεν έχει χρόνο να συνομιλήσει με τους πολιτικούς το αντιπάλους. Ούτε στη Βουλή, ούτε στα ντιμπέιτ. Συνομιλεί με τους ακροδεξιούς του συμβούλους. Συνομιλεί με τους υπαλλήλους της τρόικα. Με τη κα Μέρκελ, πολύ τακτικά, για να της λέει ευχαριστώ. Όπως μάλιστα μας ενημέρωναν και αντικειμενικοί δημοσιογράφοι μεγάλων καναλιών, ενίοτε συνομιλεί και με τον ίδιο το Θεό. Πού να του μείνει λοιπόν χρόνο, να συνομιλήσει με τους πολιτικούς του αντιπάλους”.

“Με πρόσχημα το δημόσιο χρέος” επισήμανε ο κ. Τσίπρας “βύθισαν τη χώρα σε μια κρίση ανθρωπιστική, που όμοιά της δεν έχουμε ξαναδεί σε καιρό ειρήνης. Τι να μας πουν λοιπόν και πώς να δικαιολογηθούν; Πώς να βρούνε λόγια και επιχειρήματα πέρα από το ψέμα και τη μονταζιέρα; Το μόνο που τους μένει να λένε είναι ότι η Ελλάδα είναι στην ευρωζώνη. Μια χώρα της Ευρώπης με συνθήκες εργασίας Ασίας και φτώχεια Αφρικής“.

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως “ποτέ δε διακυβεύτηκε η παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη. Αυτό που διακυβεύτηκε και διακυβεύεται είναι η δημοκρατία, η λαϊκή κυριαρχία και η εθνική μας ανεξαρτησία”.

Παράλληλα, δήλωσε πως είναι πελώριο ψέμα η βιωσιμότητα του χρέους που δήθεν εξασφαλίζεται με τα μνημόνια, αφού το χρέος γιγαντώθηκε, πολλαπλασιάστηκε με τα μνημόνια. “Και η κυβέρνηση αυτή ουδέποτε είχε επίσημη θέση διεκδίκησης για το χρέος. Και αφού έκαναν το βίο αβίωτο σε εκατομμύρια ανθρώπους, για να γίνει δήθεν βιώσιμο το χρέος, τώρα ζητιανεύουν την επιείκεια των δανειστών, γιατί το χρέος είναι πιο αβίωτο από ποτέ.”

Στο κούρεμα του χρέους αναφέρθηκε ο κ. Τσίπρας και επιτέθηκε για ακόμη μια φορά στην κυβέρνηση λέγοντας: “Αν η προπαγάνδα του κουρέματος, που θέλει να το μετατρέψει από απόδειξη πλήρους αποτυχίας, σε δείγμα επιτυχίας, δεν είναι η αθλιότητα της αθλιότητας τότε οι λέξεις έχουν χάσει το νόημά τους”. Και συμπλήρωσε: “Το πραγματικό κούρεμα και ξύρισμα είναι αυτό που σας περιμένει στη κάλπη. Κούρεμα και ξύρισμα των ποσοστών σας, της αλαζονείας σας, της καθεστωτικής σας νοοτροπίας“. Ακόμη δεσμεύτηκε πως για τον ΣΥΡΙΖΑ έρχεται “πρώτα το χρέος απέναντι στον άνθρωπο και μετά τα χρέη στους τοκογλύφους και στους δανειστές”.

Για το ζήτημα του τουρισμού, υποστήριξε πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επεξεργαστεί, σε συνεργασία με φορείς του τουρισμού, ένα Εθνικό Σχέδιο Τουριστικής Ανάπτυξης και δεσμεύτηκε για την κατάργηση των διατάξεων του ν. 3986/2011, που αποκλείει χιλιάδες εργαζόμενους σε εποχικά επαγγέλματα από τη χορήγηση επιδόματος ανεργίας.

Επιπλέον, μίλησε για την “κυβερνητική σταθερότητα” και την χαρακτήρισε “προσπάθεια να αντισταθμίσουν τον όλεθρο που εκπροσωπούν”. “Δεν έχετε να φάτε, περνάτε δύσκολα, πεθαίνουν άνθρωποι, σας ταπεινώνει το κράτος εκβιαστής, κρυώνετε και απελπίζεστε, αλλά έχουμε σταθερότητα. Σταθερότητα στην εξαθλίωση. Σταθερότητα στην απάθεια. Σταθερότητα στην αποβλάκωση.”

“Θέλουμε αυτή τη σταθερότητα της βαρβαρότητας να την αποσταθεροποιήσουμε και να τη στείλουμε στα αζήτητα της ιστορίας” υποστήριξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και δήλωσε πως “αν είχε επικρατήσει τέτοια σταθερότητα σε δίσεκτα χρόνια, τώρα θα είχαμε ακόμα κατοχή ή Τουρκοκρατία”.

Απέναντι σ’ αυτή τη σταθερότητα, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε: “Η δική μας αντίληψη σταθερότητας είναι ακριβώς μια δημοκρατική, ανεκτική, ανθρώπινη κοινωνία, που θεωρεί ανεκτίμητο γεγονός τη ζωή κάθε πολίτη”.

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων