Newsroom

Newsroom

Τσίπρας: Η Ευρώπη πρέπει να αποκτήσει νέο όραμα – μπαίνει στο τραπέζι η κοινωνική ατζέντα

Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης πρέπει να γίνει και ανάπτυξης, όχι μόνο δημοσιονομικής πειθαρχίας, μετά την άτυπη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε. Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι αποχωρεί από την Μπρατισλάβα συγκρατημένα αισιόδοξος πως κάτι μπορεί να αλλάξει.

57dc2c7a1dc524ed088b49ec

Σήμερα έγινε αντιληπτό ότι οι περισσότεροι από τους 27 ηγέτες της Ε.Ε, έχουν κατανοησει ότι βρισκόμαστε σε μια μεγάλη κρίση, η οποία θα γίνει υπαρξιακή κρίση, πως αν δεν αλλάξουμε θα οδηγηθούμε σε μεγάλα αδιέξοδα, σημείωσε.

Όπως ανέφερε, οι πολίτες δεν εμπνέονται από την Ε.Ε., η οποία, όπως υπογράμμισε, πρέπει να αποκτήσει νέο όραμα για να ξαναεμπνεύσει τους πολίτες.

Πρόσθεσε ότι παραμένουν οι διαφορετικές εκτιμήσεις για τα συγκεκριμένα μέτρα που πρέπει να ληφθουν, ωστόσο, μπαίνει στο τραπέζι η κοινωνική ατζέντα.

Ενδεικτικά αναφέρε πως στα κοινά συμπεράσματα οι ηγέτες καλωσορίζουν την παρέμβαση Γιουνκερ στην Ευρωβουλή, η οποία βάζει συγκεκριμένους κοινωνικούς στόχους σε προτεραιότητα.

«Γίνεται ένα βήμα, έστω και μικρό, ανολοκλήρωτο, και πρέπει να συνεχίσουμε σε αυτή την κατεύθυνση» συνέχισε.

Αναφερόμενος στο μεταναστευτικό, υπογράμμισε την ανάγκη να αντιμετωπίσουμε την κρίση αυτή όχι με τη λογική του «ό,τι δεν είναι στη δική μου αυλή δεν με αφορά».

Καταλήγοντας επισήμανε πως στη σύνοδο «άνοιξαν κρίσιμα ζητηματα, κάπως αλλάζουν οι ισορροπίες, μπαίνουν στο προσκήνιο στόχοι που είχαν ξεχαστεί».

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…