Τσίπρας για «ξήλωμα» Θάνου: Ενοχλείστε που η Επιτροπή Ανταγωνισμού ερευνά το καρτέλ διανομής του Τύπου

Κατά μέτωπο ήταν η επίθεση του Αλ. Τσίπρα στην κυβέρνηση για την απροκάλυπτη προσπάθεια καθαίρεσης της Β. Θάνου από την Επιτροπή Ανταγωνισμού με «φωτογραφική» διάταξη που εγείρει ζητήματα συμβατότητας με το Σύνταγμα και το ενωσιακό δίκαιο.

EK Tsipras 0

«Με μια ξεκάθαρα φωτογραφική διάταξη αμφίβολης συνταγματικότητας, που αντίκειται στο ενωσιακό δίκαιο και θα το διαπιστώσετε σύντομα και κατά παράβαση κάθε έννοιας ηθικής και πολικής δεοντολογίας, επιχειρείτε την καθαίρεση της Διοίκησης της Αρχής, μέσω αναδρομικής θέσπισης κωλυμάτων διορισμού» είπε εισαγωγικά ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καλώντας παράλληλα τα μέλη της κυβέρνησης που βρίσκονταν στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής να πουν ξεκάθαρα ότι ενοχλούνται που η Επιτροπή Ανταγωνισμού ελέγχει σοβαρές υποθέσεις μεταξύ των οποίων και το καρτέλ στο χώρο της διανομής του Τύπου.

«Αυτό σας ενοχλεί γιατί στο σχεδιασμό σας είναι να ευνοήσετε συγκεκριμένα συμφέροντα στο χώρο του Τύπου» είπε φωτογραφίζοντας τον Β. Μαρινάκη, συμφερόντων του οποίου είναι το μονοπωλιακό πρακτορείο διανομής Τύπου, «Άργος». Και συνέχισε λέγοντας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ: «Σας έπιασε τώρα ο πόνος ότι δήθεν η πρόεδρος δεν είναι πολιτικά ουδέτερη; Γιατί δε λέτε το ίδιο και για την Τράπεζα της Ελλάδας; Είναι κομματικά ανεξάρτητος ο υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Σαμαρά; Που τη διοικεί ο πρώην υπουργός οικονομικών της κυβέρνησης Σαμαρά; Για δε λέτε το ίδιο και για τον Συνήγορο του Καταναλωτή; Ανεξάρτητη Αρχή είναι και τη διοικεί ο πρώην Γραμματέας της ΚΕ της ΝΔ (σ.σ. Λ. Ζαγορίτης)».

«Σας ενόχλησε που η Παπασπύρου ερεύνησε το ΚΕΛΠΝΟ και τη Novartis;»

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν η κριτική που άσκησε ο Αλ. Τσίπρας για το επικείμενο «ξήλωμα» και της Μαρίας Παπασπύρου από τη θέση της Γενικής Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης λόγω της υποβάθμισης και της κατάργησης της αυτοτέλειας της εν λόγω Αρχής, η οποία και θα υπάγεται μετά την ψήφιση του «Επιτελικού Κράτους» στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας.

«Το μόνο που σας ενδιαφέρει αληθινά είναι να ελέγξετε τη δημόσια διοίκηση και ότι δε μπορείτε να ελέγξετε είτε το καταργείτε είτε παρεμβαίνετε αντιθεσμικά και αντισυνταγματικά ώστε να το ελέγξετε» είπε και συμπέρανε ότι για αυτό καταργεί η κυβέρνηση το θεσμό του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης.

«Για αυτό και προβλέπετε τον ασφυκτικό έλεγχο του νέου φορέα και τον ενταφιασμό όλων των εκκρεμών υποθέσεων που αφορούν τη Δημόσια σφαίρα. Γιατί άραγε; Τι σας ενόχλησε τα τελευταία χρόνια από το θεσμό του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης ; Σας ενόχλησε που ερεύνησε την υπόθεση του ΚΕΛΠΝΟ; Την υπόθεση της Νοβάρτις ; Τι από όλα αυτά;», ήταν τα αλλεπάλληλα ερωτήματα που έθεσε ο πρώην πρωθυπουργός. 

Πηγή: documentonews.gr 

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…