Τσίπρας για Τουρκική NAVTEX: Να κάνει η κυβέρνηση αυτό που κάναμε το 2018

Την πλήρη αμηχανία (στην καλύτερη περίπτωση) της κυβέρνησης απέναντι στην προκλητικότητα της Τουρκίας καυτηρίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας Τσίπρας κατά την έκτακτη σύσκεψη που προηγήθηκε με τον τομεάρχη της ΚΟ για θέματα Εθνικής Άμυνας, Θοδωρή Δρίτσα, τον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελο Αποστολάκη, τον πρώην Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Πτέραρχο Χρήστο Χριστοδούλου, τον πρώην Αρχηγό ΓΕΣ, Αντιστράτηγο Γεώργιο Καμπά και τον διπλωματικό του σύμβουλο, Βαγγέλη Καλπαδάκη.

italia fregata

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε με νόημα ότι η κυβέρνηση πρέπει να κάνει ό,τι έκανε η αντίστοιχη του ΣΥΡΙΖΑ τον Οκτώβριο του 2018 με τη φρεγάτα Νικηφόρος Φωκάς όταν απέτρεψε τουρκικό πλοίο από το να πραγματοποιήσει έρευνες εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

«Μετά την πλήρη διπλωματική αποτυχία στη Σύνοδο Κορυφής, το ελάχιστο που περιμένω από την κυβέρνηση είναι, σε περίπτωση απόπειρας έρευνας στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, να μην κάνει τίποτα λιγότερο από όσα κάναμε εμείς τον Οκτώβρη του 2018» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη σύσκεψη εξετάστηκαν «η διαρκής κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας, τόσο πριν όσο και αμέσως μετά τη Σύνοδο Κορυφής, όπου δεν συζητήθηκαν εν τέλει κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας, καθώς και η NAVTEX που εξέδωσε σήμερα η γειτονική χώρα για έρευνες του URUC REIS εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας». 

Οι ίδιες πηγές υπενθύμιζαν ότι τον Οκτώβριο του 2018 η Ελλάδα με τη φρεγάτα Νικηφόρος Φωκάς απέτρεψε τουρκικό πλοίο από το να πραγματοποιήσει έρευνες εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Σημειώνεται ότι τον Οκτώβριο του 2018 η Ελλάδα με τη φρεγάτα Νικηφόρος Φωκάς απέτρεψε τουρκικό πλοίο από το να πραγματοποιήσει έρευνες εντός της ελληνικής

Λίγη ώρα αργότερα, κομματικές πηγές ανέφεραν ότι οι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατρούγκαλος και Θοδωρής Δρίτσας ζήτησαν επίσημη ενημέρωση από τους αρμόδιους υπουργούς.

Ο Τομεάρχης Εξωτερικών της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κατρούγκαλος ζήτησε σύγκληση του ΚΥΣΕΑ και έκανε λόγο για κενό στρατηγικής από την ελληνική κυβέρνηση, αλλά και για εσωτερικές αντιφάσεις στο θέμα της εξωτερικής πολιτικής.
 

 

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…