Τσίπρας για το debate: «Δεν θα μπορούσα να κάνω αυτό που κάνει ο Μητσοτάκης, δεν είναι σκράπας…»(Video)

«Εγώ δε θέλω να υποτιμώ τον πολιτικό μου αντίπαλο. Δεν θα πω ότι δεν έρχεται επειδή είναι σκράπας, δεν ξέρει… - Δεν θα μπορούσα να με προκαλεί, "έλα να κουβεντιάσουμε" και να του λέω όχι».

image 1

Συνέντευξη εφ’όλης της ύλης έδωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας όταν βρέθηκε καλεσμένος στο «Πάμε Δανάη!».

Αναφερόμενος στο debate, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε μεταξύ άλλων, «Φοβάμαι ότι αντί για το debate, θα βλέπουν Champions League στο Mega» και για τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως «αν και καλά διαβασμένος, του λείπει το επικοινωνιακό χάρισμα».

Υπενθυμίζεται, πως ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας που μέχρι χθες (08/05) αρνιόταν πεισματικά να πάει σε μια τηλεμαχία μόνο με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., άλλαξε «γραμμή». «Στις δεύτερες εκλογές πρέπει να γίνει debate με τον Αλέξη Τσίπρα» είπε (ANT1) ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τα νέα μαθεύτηκαν γρήγορα. Αμέσως, η δήλωση αυτή μεταφέρθηκε στον Αλέξη Τσίπρα που φιλοξενούταν στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN. O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αντέδρασε με χιούμορ ότι «αυτός μπορεί να είναι ένας πολύ σοβαρός λόγος να πάμε σε δεύτερες εκλογές», προσθέτοντας πάντως αμέσως μετά «αλλά δεν το πιστεύω».

Αλέξης Τσίπρας για το ντιμπέιτ: Δεν είναι κάτι που μπορεί να κάνει τη διαφορά

«Δεν νομίζω ότι είναι κάτι το οποίο μπορεί να κάνει τη διαφορά, γιατί είναι λίγο παράλληλοι μονόλογοι έτσι όπως το έχουν στήσει» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για το αυριανό ντιμπέιτ, μιλώντας στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA.

Επίσης, ανέφερε πως έχει την αίσθηση πως θα βαρεθεί λίγο ο κόσμος και επέρριψε ευθύνες στη ΝΔ για τον τρόπο διεξαγωγής του ντιμπέιτ. «Επέμενε η ΝΔ να είναι παράλληλοι μονόλογοι. Είναι λίγο αποστειρωμένο» και προσέθεσε ότι έχει την αίσθηση ότι ίσως θα βγει σε καλό στο MEGA, καθώς την ίδια ώρα θα μεταδίδει αγώνα Champions League.

Σε ερώτηση της Δανάη Μπάρκα για τον λόγο που μπορεί να μην έχει υλοποιηθεί μέχρι στιγμής μια ανοιχτή συζήτηση, -μια τηλεμαχία- μεταξύ του ιδίου και του Μητσοτάκη, ο Τσίπρας είπε χαρακτηριστικά:

«Κοιτάξτε, νομίζω πως ο κ. Μητσοτάκης είναι ένας πολύ πειθαρχημένος άνθρωπος. Εγώ δε θέλω να υποτιμώ τον πολιτικό μου αντίπαλο δε θα πω ότι δεν έρχεται επειδή είναι σκράπας, δεν ξέρει… Είναι ένας πολύ πειθαρχημένος άνθρωπος και ακολουθεί πιστά αυτά που του λένε οι επικοινωνιολόγοι του ακόμα και όταν αυτό μπορεί να τον φέρει σε μια πάρα πολύ δύσκολη θέση».

«Και εγώ δεν θα μπορούσα να το κάνω αυτό. Δεν θα μπορούσα να με προκαλεί ο πολιτικός μου αντίπαλος “έλα να κουβεντιάσουμε” και να του λέω όχι» είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Και οι επικοινωνιολόγοι το λένε αυτό, διότι παρά το ότι θυμίζει λίγο τον μαθητή στο πρώτο θρανίο με το απουσιολόγιο, είναι καλά διαβασμένος, δεν έχει αυτό που κάποιοι ονομάζουν “επικοινωνιακό χάρισμα”», 

Τι θα συμβούλευε ο Αλέξης Τσίπρας του 2023 τον Αλέξη Τσίπρα του 2015; «Θα του έλεγα, τι έχεις να τραβήξεις δεν έχεις ιδέα και θα τον συμβούλευα να προσέχει λίγο περισσότερο τους ανθρώπους που εμπιστεύεται», υπονοώντας μεταξύ άλλων και τον Γιάνη Βαρουφάκη.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα:

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…