Τσίπρας για Πολυτεχνείο: «Βλακώδης, αχρείαστη και προβοκατόρικη απόφαση»

Να αποσύρει την αντισυνταγματική διάταξη, όπως τη χαρακτήρισε, που απαγορεύει για 4 μέρες τις συναθροίσεις άνω των τεσσάρων ατόμων σε όλη τη χώρα, κάλεσε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία σε δήλωσή του έξω από το περιστύλιο της Βουλής.

5175413

Παράλληλα, έκανε λόγο για «προβοκατόρικη, βλακώδη και αχρείαστη», απόφαση της κυβέρνησης κατηγορώντας την ότι, αποφάσισε αντί το δρόμο του διαλόγου και της συνεννόησης με τα κόμματα της αντιπολίτευσης, το δόγμα του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν».

Ο κ. Τσίπρας απέρριψε το κάλεσμα του πρωθυπουργού, να πάνε οι 6 πολιτικοί αρχηγοί μαζί με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, και να καταθέσουν στεφάνι για την επέτειο του Πολυτεχνείου, κάνοντας λόγο για τεχνητή όξυνση ενώ τον κατηγόρησε ότι ο ίδιος δημιούργησε το διχασμό και του καταλόγισε αδυναμία και πανικό.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης διευκρίνισε ότι το κόμμα του δεν θα βρεθεί αύριο στο χώρο του Πολυτεχνείου, αλλά θα γιορτάσει συμβολικά την επέτειο της εξέγερσης, με επίσκεψη πενταμελούς κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας του στο χώρο του ΕΑΤ-ΕΣΑ.

«Επικοινώνησα με τους 4 αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης, σε σχέση με την απόπειρα κλιμάκωσης της όξυνσης, μιας τεχνητής έντασης, από την πλευρά της κυβέρνησης, με αφορμή τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου. Νομίζω και οι 4 συμμερίζονται αυτή την ανησυχία. Η κυβέρνηση χωρίς κανένα λόγο, ενώ γνωρίζει ότι όλα τα κόμματα της Αντιπολίτευσης, 8 μήνες, έχουν δείξει τη μέγιστη υπευθυνότητα απέναντι στην προστασία της ανθρώπινης ζωής, αποφάσισε όχι τον δρόμο του διαλόγου όχι να συνεννοηθεί μαζί τους, αλλά το δόγμα του αποφασίζομεν και διατάσσομεν. Μια αντισυνταγματική διάταξη για την απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 4 ατόμων σε όλη τη χώρα για 4 μέρες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ Τσίπρας και πρόσθεσε:

«Αυτή η απόφαση, δεδομένου ότι κανείς δεν είχε πρόθεση να θέσει σε δεύτερη μοίρα την προστασία της υγείας, ήταν βλακώδης, αχρείαστη, προβοκατόρικη. Και το λέω με όλη την επίγνωση του όρου».

Και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε:

« Ο κ. Μητσοτάκης βγήκε σήμερα να κάνει μια δήλωση, μιλώντας δήθεν ενωτικά απέναντι στο διχασμό που ο ίδιος όμως δημιούργησε. Για άλλη μια φορά προανήγγειλε τη θέση και στάση της Προέδρου της Δημοκρατίας και μας κάλεσε να πάμε οι 6 αρχηγοί -και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας 7- να καταθέσουμε λουλούδια, παραβιάζοντας δηλαδή την ίδια τη διάταξη που ο ίδιος ανακοίνωσε χθες. Κατανοώ ότι βρίσκεται σε πανικό και σε αδυναμία να απευθυνθεί με ευθύνη απέναντι στις πολιτικές δυνάμεις και στους πολίτες. Εμείς, για άλλη μια φορά τον καλούμε να αποσύρει αυτή την αντισυνταγματική διάταξη».

Ταυτόχρονα ο κ. Τσίπρας κάλεσε τους πολίτες, «να καταδικάσουν αυτές τις πρακτικές αλλά ταυτόχρονα και να μη συμμετάσχουν σε μαζικές εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου φέτος ή σε εκδηλώσεις που δεν θα είναι απολύτως διασφαλισμένη η προστασία της δημόσιας υγείας».

«Είναι ευθύνη όλων μας να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία αλλά είναι και υποχρέωσή μας να τιμήσουμε τους νεκρούς του Πολυτεχνείου και να μην αφήσουμε να μπει σε καραντίνα και η δημοκρατία μας», είπε και συμπλήρωσε:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ αύριο θα προβεί σε μια συμβολική πράξη. Δε θα βρεθούμε στο χώρο του Πολυτεχνείου, για πρώτη φορά μετά από 47 χρόνια, γιατί η εξέγερση του Πολυτεχνείου ήταν μια όαση και μια εξέγερση για την ελευθερία και δεν μπορεί 47 χρόνια μετά να γιορτάζεται σε ένα στρατόπεδο καταστολής με την παρουσία εκατοντάδων ίσως και χιλιάδων ανδρών των Μονάδων Αποκατάστασης Τάξης».

«Το Πολυτεχνείο μπορεί να γιορταστεί στις καρδιές μας, στην ψυχή μας, στο κάθε σπίτι, σε κάθε νοικοκυριό, σε κάθε οικογένεια, σε κάθε μήκος και πλάτος της χώρας. Ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία θα το γιορτάσει συμβολικά, θα τιμήσει τους νεκρούς με αντιπροσωπεία της κοινοβουλευτικής μας ομάδας αλλά και των μελών της Επιτροπής Συντονιστικής Κατάληψης του 1973, στο χώρο του ΕΑΤ-ΕΣΑ σε μια εκδήλωση τιμής και μνήμης. Ταυτόχρονα σε όλη την Ελλάδα σε κάθε νομό πενταμελής αντιπροσωπεία στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει στεφάνι τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα για να τιμήσει τους νεκρούς διότι για εμάς ο αγώνας για τη Δημοκρατία είναι ένας αγώνας που δεν τελειώνει, είναι διαρκής και είναι ένας αγώνας που αφορά κάθε μέρα, στο σήμερα και στο αύριο αυτού του τόπου», κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

Χάρης Δούκας: Δέχεται επίθεση από τον Ζούκοφ, τον Πλεύρη και δεξιά τρολ επειδή είπε… «μπάτσος» – Τι πραγματικά έγινε (video)

Χάρης Δούκας

Χάρης Δούκας: Δέχεται επίθεση από τον Ζούκοφ, τον Πλεύρη και δεξιά τρολ επειδή είπε… «μπάτσος» – Τι πραγματικά έγινε (video)

Μάλιστα θέση στον χορό πήρε και ο Θάνο Πλεύρης - Τι πραγματικά ειπώθηκε από τον…

Πάτρα: «Βρήκε η παλάμη μου εκεί και μαύρισε το χέρι μου», λέει ο 17χρονος που υπέστη ηλεκτροπληξία (Video)

image 3

Πάτρα: «Βρήκε η παλάμη μου εκεί και μαύρισε το χέρι μου», λέει ο 17χρονος που υπέστη ηλεκτροπληξία (Video)

Ένα 24ωρο μετά τα όσα έγιναν στο Λύκειο της Πάτρας, ο 17χρονος φέρνει στο μυαλό του εικόνες, που θα θυμάται για καιρό.

Βίντεο–ντοκουμέντο κατέγραψε τη δράση των διαρρηκτών στα βόρεια προάστια – Κλωτσούν μέχρι να σπάσουν την πόρτα

433589017 703248218462576 2760550193709265598 n

Βίντεο–ντοκουμέντο κατέγραψε τη δράση των διαρρηκτών στα βόρεια προάστια – Κλωτσούν μέχρι να σπάσουν την πόρτα

Bίντεο ντοκουμέντο με τη σπείρα που ξάφριζε σπίτια σε Εκάλη και Νέα Ερυθραία - Αίσθηση…

Έλενα Ακρίτα: Ξεμπρόστιασε τα γέλια Βορίδη και Μιχαηλίδου στη Βουλή – «Μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι» (εικόνα)

Ακρίτα 1

Έλενα Ακρίτα: Ξεμπρόστιασε τα γέλια Βορίδη και Μιχαηλίδου στη Βουλή – «Μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι» (εικόνα)

Την ώρα που συζητούσαν για τους 57 νεκρούς των Τεμπών, ο Βορίδης με τη Μιχαηλίδου…

Αρπάχτηκαν on air Τζίμα και Πρετεντέρης για τον Καραμανλή: «Αυτό είναι άποψή σου Γιάννη, η δική μου είναι άλλη» (video)

Καταγραφή 13

Αρπάχτηκαν on air Τζίμα και Πρετεντέρης για τον Καραμανλή: «Αυτό είναι άποψή σου Γιάννη, η δική μου είναι άλλη» (video)

Για τη βουλευτική ασυλία και τη δικαιοσύνη στην περίπτωση του Αχιλλέα Καραμανλή αρπάχτηκαν η Ράνια…